Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG započinje 2015. godinu sloganom „Inovacija za bolji život“

Beograd, 08. januar 2015. godine – Ističući slogan kompanije LG Electronics (LG) na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES 2015) u Las Vegasu, predsednik i glavni tehnološki direktor LG Electronics, Dr Skot Ahn, objasnio je kako „Internet stvari“ (IoT) transformiše način na koji korisnici žive. Ovom ključnom porukom koju je uputio prisutnima na konferenciji za medije, dr Ahn je objasnio kako LG inovacije, kao što su HomeChat i webOS pokreću IoT ekosistem i čine život korisnika produktivnijim i pogodnijim.

Platforme

Kada je prošle godine uspešno implementirala svoj webOS u novu generaciju intuitivnih smart televizora, kompanija LG je započela realizaciju ideje da webOS operativni sistem postane snažna IoT platforma. Na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike, dr Ahn je predstavio webOS 2.0, unapređenu smart TV platformu, koja omogućava još jednostavnije korisničko iskustvo, dvostruko je brža od prethodne verzije i u potpunosti podržava emitovanje 4K Ultra HD sadržaja. LG webOS platforma takođe je proširena i na komercionalne profesionalne monitore i hotelske televizore, omogućavajuči korisnicima da iskuse pravu vrednost IoT i izvan svog doma, rekao je on.

LG je takođe razvio i tehnologiju analize bio-signala za smart telefone i prenosive uređaje, koja omogućava uređajima da vode računa o zdravlju svojih korisnika, kao što su problemi sa spavanjem. LG wellness platforma može čak i da optimizuje životno okruženje kontrolišući uređaje kao što su grejači vode i klima uređaji.

Povezivanje

LG je proširio IoT platformu i na automobile, aktivno razvijajući Vehicle to Everything (V2X) tehnologiju. Kompanija je razvila i komercijalizovala rešenje za povezivanje koje parira Android i iOS uređajima na automobilskim ekranima. „Kao telefoni, i automobili postaju mnogo pametniji, a postoji sve veća potreba da se povežu sa smart uređajima“, istakao je on.

Ekosistem

„Da bismo shvatili pravu vrednost IoT platforme, neophodno je da razvijemo snažan ekosistem sa partnerima koji dele našu viziju“, rekao je Ahn, dodajući da LG blisko sarađuje sa vodećim kompanijama koje razvijaju Smart home servise i članovima iControl OpenHome ekosistema kako bi omogućili da se širok asortiman LG proizvoda lako integriše sa Smart home servisima.

Prošle godine, LG je predstavio i HomeChat, platformu koja omogućava korišćenje NLP (Natural Language Processing) tehnologije, čija je osnovna funkcija da prati rad i upravlja kućnim uređajima. U bliskoj budućnosti, HomeChat će takođe moći da se povezuje sa automobilima. „Pre nego što napustite kuću, možete jednostavno da kažete kuda biste želeli da idete i vaša destinacija će automatski biti dodata navigacionom sistemu vašeg automobila kako bi ste sigurno stigli na svoje odredište“, istakao je predsednik i glavni tehnološki direktor kompanije LG Electronics.

Svi posetioci CES sajma mogu da posete LG štand (Las Vegas Convention Center Hall #8204) od 6. do 9. januara i pogledaju IoT proizvode i servise ove kompanije.

                                                   # # #
Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 87 hiljada ljudi, koji rade u preko 113 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, Air Conditioning & Solutions i Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2013. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.