Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

MEDICINSKI MONITORI KOMPANIJE LG OD SADA I U SRBIJI

  • Updated
  • 2018 12. 05


Beograd, 5
. decembar 2018. godine – Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu u razvoju napredne tehnologije panela, kompanija LG Electronics (LG) ulazi na rastuće tržište medicinskih monitora predstavljanjem kliničkih i hirurških monitora dizajniranih sa ciljem da zdravstvenim radnicima omoguće da donesu ispravne odluke koje mogu spasiti veliki broj života. Novi monitori i napredni radiografski uređaj sada su dostupni u Srbiji.
 

Brzina i preciznost medicinske imidžing dijagnostike može da spasi živote tokom medicinske nege. LG Electronics se ove godine fokusirao na ova područja kad je ulazio na imidžing tržište medicine sa svojim kliničkim i hirurškim monitorima, kao i digitalnim senzorima.
 

„Poslovanje kompanije LG sa medicinskim monitorima je novitet, a ove godine smo ih plasirali globalno. Verujemo da će naša stručnost u IT sektoru, uključujući i tehnologiju monitora i displeja, omogućiti da postanemo lideri u medicinskoj industriji koja ima ogroman potencijal”, izjavio je Daren Jang, direktor sektora IT proizvoda u LGECE. 

 

Digitalizovani rendgenski detektor za radiografiju

LG nudi širok spektar profesionalnih rešenja za imidžing dijagnostiku: digitalni Csl AED rendgenski senzori stvaraju slike visoke rezolucije, dok su u isto vreme otporni na ometanje objekata od minimum 1mm, kao i izlaganju tečnosti tokom snimanja. S obzirom na to da oba senzora prenose završnu rendgen sliku na dijagnostički monitor za tri sekunde, u slučaju korišćenja bežičnog interneta, za prenos podataka između rendgena i dijagnostike potrebno je šest sekundi.

 

Monitori za klinički pregled

U dijagnostici je izuzetno važno da monitori savršeno prikazuju sve nijanse sive. Monitori kompanije LG za klinički pregled (modeli 19HK312C i 27HJ712C) usaglašeni su sa DICOM Part 14 standardom, što su stroge smernice za kvalitet proizvoda i boje ekrana za medicinske imidžing proizvode koje su odredili Nacionalno udruženje proizvođača električnih uređaja (NEMA) i Američki koledž za Radiologiju. S obzirom na to da se medicinska oprema često koristi, senzor u LG monitorima konstantno meri stabilnost pozadinskog svetla i automatski kompenzuje fluktuacije osvetljenja uzrokovane zamorom materijala.

 

Pogodno i sigurno okruženje za rad

Doktori i medicinske sestre provode dosta vremena ispred ekrana svaki dan, a vibrirajući prikazi mogu izazvati umor i premorenost očiju. Klinički monitori kompanije LG poseduju režim čitača koji smanjuje količinu plavog svetla kako bi obezbedio optimalne uslove za čitanje dužih izveštaja.


Flicker safe
opcija smanjuje potencijalne vibracije ekrana, čineći ga prijatnijim za gledanje na duže vreme. Jedinstvena karakteristika modela 19HK312C je  antimikrobijalna prevlaka koja sprečava da bakterije prekriju proizvod, dok 27HJ712C model donosi savršene boje pod širokim uglom do 178 stepeni, što omogućava da veći broj specijalista bez problema posmatra sadržaj na ekranu.

 

Hirurški monitor

LG je razvio i displej od 27 inča (27HJ7105) namenjen upotrebi u operacionoj sali. S obzirom na to da monitor može da prikaže 115 odsto sRGB prostora boje, svi tonovi duboke crvene boje mogu se jasno prikazati na ekranu. Sve ovo može spasiti brojne živote tokom operacije zato što savršena reprodukcija boje znatno olakšava posao hirurzima, posebno u slučajevima laparoskopskih intervencija. Ovaj monitor je takođe usaglašen sa standardom DICOM Part 14, a njegovo osvetljenje se prilagođava uslovima osvetljenja unutar operacione sale. Displej je dobio klasifikaciju IP35, kućište klasifikaciju IP32, što znači da je monitor zaštićen od vode, prašine i tečnosti koje mogu nastati tokom operacije.

 

Klinički i hirurški monitori kompanije LG, kao i digitalni senzori, sada su dostupni u Srbiji. Više informacija na https://www.lg.com/rs/medicinski-monitori. 

 

# # # 

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

 

Više o LG Electronics Home Entertainment 

LG Electronics Home Entertainment je vodeći globalni proizvođač na tržištu audio vizuelnih proizvoda, monitora, personalnih kompjutera i prenosivih uređaja. Kompanija neprestano teži da probija granice tehnologije, kako bi kreirala inovativne uređaje i izašla u susret potrebama svojih potrošača širom sveta. Ova kompanija je fokusirana na poboljšanje svakodnevice svojih korisnika uz pomoć vrhunskih proizvoda za kućnu zabavu, koje predvode nagrađivani OLED televizori, 4K ULTRA HD televizori i CINEMA 3D Smart televizori, sa novom webOS platformom. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.