Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

Mobilni telefon - jednostavno neophodan

U Velikoj Britaniji je izračunato koliko puta dnevno prosečni korisnik pogleda u telefon. Brojka iznosi oko neverovatnih 200 puta. Prema istim izvorima, postoje ljudi koji bace pogled na telefon oko 50 puta dnevno, da vide vreme, datum ili neku pristiglu poruku, ali postoje i oni koji to čine i  više od 500 puta na dan.

Prvi mobilni telefoni jedva da su mogli da se drže u jednoj ruci, obzirom da su bili teški preko 2 kilograma, a od opcija je postojalo samo: biraj broj, pričaj i slušaj! Tek 90-ih godina, mobilni telefoni su postali dostupni široj javnosti u Sjedinjenim Američkim Državama. I tokom naredne dve decenije, broj korisnika mobilnih telefona se sa nule popeo na gotovo 250 miliona, odnosno 80 odsto Amerikanaca. Ovaj rast ubrzo je počeo da prati i ostatak sveta, te prema najnovijim istraživanjima, trenutno najveće tržište mobilnih telefona je Indija, sa 27 miliona korisnika smart telefona. Takođe, ista istraživanja kažu i da će na globalnom u toku ove godine biti prodato čak 801 milion smart telefona.

Kada je u pitanju sama funkcionalnost mobilnih telefona, u početku, bilo je dovoljno da imaju domet, da su lepi i kompaktni. U poslednjih nekoliko godina, od mobilnih telefona se očekuje više od običnih poziva i slanja poruka. Proizvođači ulažu ogromne napore kako bi razvili što bolji softver i hardver koji će odogovoriti na svaku potrebu potrošača. Korisnici u Srbiji već sada mogu da uživaju i u savršenoj kombinacijom dizajna i funkcija koje donosi nova LG zvezda, Nexus 4, smart telefon koji je nastao kroz saradnju kompanija LG i Google. Rezultat ovog partnerstva je model koji savršeno leži u ruci, sa opakom mašinom ispod haube.

Većina nas se seća vremena dok nije bilo mobilnih telefona, ili bar vremena dok ih nisu imali svi, od osnovaca koji se okupe oko telefona i gledaju spot Gagnam style, do penzionera kojima telefon služi kao podsetnik kada da popiju lek. Nostalgičari će reći da je vreme pre mobilnih telefona bilo bolje, da smo se više družili, razgovarali, bili bliži jedni drugima. Sa druge strane, činjenica je da su mobilni telefoni obeležili par prethodnih decenija kao jedan od najkorisnijih uređaja koji se pojavio na tržištu.

Mobilni uređaji sutrašnjice biće opremljeni čitavim nizom novih senzora, koji će potpuno preoblikovati korisničko iskustvo. Drugim rečima, smart telefoni će biti u mogućnosti da prouče svog vlasnika i prilagode se njegovim potrebama. Trenutno, velika pažnja se poklanja proučavanju senzora pokreta. Stručnjaci najavljuju smart telefone, koji ne samo da će moći da isprate pokrete ruku, već i ljudski pogled. Stara izreka: „Kud ja okom, tu on skokom“ biće namenjena našem mobilnom pomoćniku.