Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

Najveći LG OLED tunel na svetu obradovao posetioce IFA sajma

  • Updated
  • 2016 09. 07

Beograd, 07. septembar 2016. godine — Kompanija LG Electronics (LG) dočekala je posetioce svoje izložbe na sajmu IFA 2016 impresivnim i očaravajućim OLED tunelom rekordnih dimenzija (5m visine, 7,4m širine i 15m dužine). Na ukupno 216 zakrivljenih OLED ekrana dijagonala 55 inča, sastavljenih tako da kreiraju jedinstvenu strukturu od skoro pola milijarde piksela, prikazani su impresivni prizori islandske polarne svetlosti, podvodnih ekosistema i dubokog svemira.

 

Video pod nazivom „From black to black“, obuhvata snimke koji naglašavaju živopisne boje i najsitnije detalje koje LG OLED tehnologija može da prikaže, poput crnog okeana sa razigranom meduzom i blagim talasima, scena snimljenih u dubokom svemiru i prizora polarne svetlosti na tamnom nebu. Da bi verno prikazala islandsku polarnu svetlost, kompanija LG je za snimanje koristila 14 zasebnih 8K kamera koje su zabeležile svaki detalj i kretanje svetlosti. Drugi video snimci, poput onog sa podvodnim scenama, ili pak onog iz svemira, stvorili su impresivan ambijent, koji je učinio da se posetioci LG OLED tunela osećaju kao da plivaju u okeanu ili plutaju kroz Mlečni put.

 

Impresivna konstrukcija OLED tunela omogućena je zahvaljujući ultra tankim i laganim OLED panelima koji mogu da se savijaju u koveksne ili konkavne oblike, bez uticaja na kvalitet slike. OLED inače počiva na tehnologiji samosvetlećih piksela, eliminišući potrebu za pozadisnkim osvetljenjem, prikazujući tako savršenu crnu i beskonačni kontrast, koji pruža treperave i neverovatne boje.

 

Kompanija LG je mnogo puta do sada pripredila spektakle za korisnike širom sveta, što je rezultiralo zasluženim osvajanjem Red Dot nagrade u kategoriji Spatial Communication za OLED instalacije u obliku kupole na sajmu CES 2016.

 

„Pre 50 godina, kompanija LG napravila je svoj prvi televizor, zbog čega smo želeli da OLED tunel obeleži novu prekretnicu na polju proizvodnje televizora - dolazak OLED tehnologije“, rekao je Brajan Kvon, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Home Entertainment. „Posetiocima našeg štanda na sajmu IFA nudimo mogućnost da iskuse revolucionarne mogućnosti OLED televizora za renderovanje slike zahvaljujući savršenoj crnoj, beskonačnom kontrastu i realističnim bojama, bez obzira na ugao gledanja.“

 

###

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

Više o LG Electronics Home Entertainment

 

LG Electronics Home Entertainment je vodeći globalni proizvođač na tržištu audio vizuelnih proizvoda, monitora, personalnih kompjutera i prenosivih uređaja. Kompanija neprestano teži da probija granice tehnologije, kako bi kreirala inovativne uređaje i izašla u susret potrebama svojih potrošača širom sveta. Ova kompanija je fokusirana na poboljšanje svakodnevice svojih korisnika uz pomoć vrhunskih proizvoda za kućnu zabavu, koje predvode nagrađivani OLED televizori, 4K ULTRA HD televizori i CINEMA 3D Smart televizori, sa novom webOS platformom. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.