Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

NAPREDNI ROBOT KOMPANIJE LG UVODI NAS U NOVU ERU AI ROBOTIKE

  • Updated
  • 2018 08. 23


Beograd
, 23. avgust 2018. godine – Kompanija LG Electronics (LG) predstaviće posetiocima ovogodišnjeg IFA sajma prvog nosivog humano-centričnog robota, rezultat napora kompanije da u narednoj deceniji postane lider u segmentu razvoja i proizvodnje servisnih robota. Za razliku od prethodno najavljenih robota kompanije LG kao što su Guide Robot, Cleaning Robot i Serving Robot, LG CLOi SuitBot se ne kreće samostalno kroz aerodromske salone i hotelske hodnike. Nosivi robot funkcioniše kao medicinsko pomagalo, pružajući podršku nogama korisnika, kako bi im omogućio veću pokretljivost i snagu donjih ekstremiteta.

 

LG je 2017. godine uložio u startup kompaniju koja razvija robote čija je funkcija prevazilaženje ograničenja ljudskog tela u svakodnevnom životu. LG CLOi SuitBot rezultat je ove saradnje i istraživanja kompanije SG ROBOTICS o tome na koji način nosivi roboti mogu poboljšati kvalitet života korisnika. Uz pomoć zglobova koji se prirodno rotiraju, CLOi SuitBot se kreće na opušten i prirodan način i pruža podršku donjim ekstremitetima prilikom hodanja, stajanja ili rada. Dizajn same cipele robota, poput sandale, i funkcija automatskog podešavanja omogućavaju jednostavno korišćenje i odlaganje pomagala, što razlikuje LG CLOi SuitBot od drugih eksoskeletona.

 

Dodatno, LG CLOi SuitBot se može povezati sa drugim servisnim robotima kompanije LG (predstavljenim na CES sajmu 2018 godine) kako bi postali deo pametne mreže za pružanje informacija i alata potrebnih na radnim mestima kao što su proizvodnja, logistika i distribucija. Linija servisnih robota LG CLOi nastala je u sklopu inicijative kompanije posvećene razvoju proizvoda zasnovanih na tehnologiji veštačke inteligencije (AI) namenjenih komercijalnom sektoru. AI tehnologija omogućava LG CLOi SuitBot-u da uči i razvija se kroz prepoznavanje i analizu biometrijskih podataka i podataka o životnoj sredini, merenje i analizu pokreta kako bi predložio optimalne kretnje i stavove za maksimalnu energetsku efikasnost.

 

LG CLOi SuitBot dokazuje našu punu posvećenost proširenju portfolia servisnih robota koji pružaju opipljivu udobnost i inovacije u našim životima”, izjavio je Song Dae-hyun, predsednik kompanije LG Home Appliance & Air Solution. „Ovo je još jedan primer širokog spektra revolucionarnih AI proizvoda dizajniranih dam kroz interakciju sa korisnicima, dramatično povećaju korisničku udobnost i stvore nove mogućnosti za unapređenje naše robotske inicijative i dalji rast ”.

 

Posetioci štanda LG-ja na sajmu IFA, u Hali 18 u Messe Berlinu, od 31. avgusta do 5. septembra, imaće priliku da lično uvere u performanse LG linije robota iz prve ruke. 

 

# # # 

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

 

O kompaniji LG Electronics Home Appliance & Air Solution

 

LG Electronics Home Appliance & Air Solution je svetski lider lider u industriji aparata, klimatizacije i sistema kvaliteta vazduha. Kompanija nudi kompletna tehnološka rešenja za domove. LG inovativni proizvodi uključujući frižidere, mašine za pranje veša, mašine za pranje posuđa, kuhinjske uređaje, usisivače, ugradive uređaje i zdravstvene programe, dizajnirani za potrebe potrošača širom sveta. Ovi proizvodi pružaju veću udobnost, odlične performanse, veliku uštedu i vidljive zdravstvene benefite. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.