Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

„Naučno-fantastični osećaji budućnosti” obasjaće milansku Nedelju dizajna

  • Updated
  • 2017 04. 03

 

Beograd, 03. april 2017. godine – Na Nedelji dizajna u Milanu, najvećem i najpoznatijem događaju ovog tipa u svetu, biće predstavljena svetlosna instalacija velikih razmera, nastala u saradnji kompanije LG Electronics (LG) i japanskog dizajnera Tokujina Jošioke. Impresivno delo pod nazivom „Naučno-fantastični osećaji budućnosti” nastoji da prikaže odnos čovečanstva i prirode, ali i da rasvetli filozofiju humano-centričnog dizajna kompanije LG. Instalacija će biti postavljena od 04. do 09. aprila u galeriji Superstudio Più u Milanu.

 

„Naučno-fantastični osećaji budućnosti” ponudiće posetiocima praznik za čula, kao i uvid u ono što nam donosi budućnost, kombinujući najsavremeniju tehnologiju kompanije LG sa revolucionarnim i eksperimentalnim dizajnom Tokujina Jošioke. Jedan deo izložbe prenosi priču o nadi u budućnost kroz uobičajene objekte u životima ljudi, kao što je stolica. Instalacija, međutim, ne sadrži obične stolice, već one koje su nastale inspirisane naučnom fantastikom. U ukupno sedamnaest naučno fantastičnih stolica vešto su skriveni unapređeni LG OLED ekrani. Stolice su istovremeno statične i dinamične, zahvaljujući briljantnim treptajima, koje emituju dvostrani paneli, oslikavajući zaslepljujuću brzinu modernog života.

 

Drugi deo izložbe pod nazivom „Zid Sunca“ sačinjen je od 16 metara široke i pet metara visoke konstrukcije, sastavljene od skoro 30.000 samostalnih OLED svetlosnih modula, potpuno drugačijih od uobičajenih sijalica. Zid lagano talasa, dok zraci svetlosti trepere, simulirajući udobnost i toplinu svetlih, sunčanih dana. Ova izvanredna instalacija pruža jedinstven uvid u to kako će humano-centrično osvetljenje transformisati prostor u bližoj budućnosti.

 

„Ova saradnja je za mene bila zaista jedinstveno iskustvo, a istovremeno i izazovna prilika da stvorim umetničko delo koje nikada ranije nije viđeno. Verujem da posmatrajući ovu instalaciju velikih razmera i naprednu tehnologiju kompanije LG, ljudi mogu iznova otkriti svoju povezanost sa prirodom na senzualan način“, izjavio je Tokujin Jošioka.

 

„Rad sa Tokujinom Jošiokom i posmatranje sistema kojim je utkao našu tehnologiju u svoje ideje predstavljaju za mene pravo zadovoljstvo. Filozofija dizajna kompanije LG sastoji se u neprestanom pomeranju granica u pogledu inovacija, dok istovremeno nastojimo da zadovoljimo sve potrebe svojih korisnika“, rekao je Noh Chang-ho, direktor za korporativni dizajn u kompaniji LG Electronics.

 

Zvanični video možete pogledati na ovom linku, dok za više informacija posetite LGnewsroom portal.

 

###

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.