Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

Nominacijom za 14 međunarodnih nagrada LG učvrstio lidersku poziciju u oblasti dizajna

  • Updated
  • 2009 05. 30
Bluetooth zvučniku MSB-200 “red dot” nagrada “Najbolji od najboljih”


LG Electronics osvojio je ukupno 14 nagrada na dva eminentna takmičenja za industrijski dizajn – „red dot” i „iF Design Award”.

LG je u 2009–toj godini osvojio nagradu za dizajn „red dot Award” u sedam kategorija, uključujući i priznanje “Najbolji od najboljih” za (MSB-200). Ostali nagrađeni LG proizvodi su telefoni Secret (KF750) i 3G telefon-sat (GD910), mašina za pranje i sušenje veša sa četvrtastim vratima (F1314FDS2/RV1308BS), mikrotalasna pećnica sa širokom providnom prednjom pločom (UD A2), prvi aluminijumski klima uređaj na svetu i stiliski DVD plejer (DV4S).

Nosilac titule “Najbolji od najboljih” Bluetooth zvučnik je dizajniran u slobodnoj formi. Savitljiv i adaptibilan svakom uređaju, lako se konektuje na MP3 plejere i mobilne telefone putem Bluetooth konekcije. Zvučnik se može podesiti u razne pozicije, može stajati na ravnoj površini, a može se okačiti i na zid.

LG je takođe osvojio i nemačku nagradu „iF Design Award” u sedam kategorija za proizovde koji postavljaju nove standarde kao što su Renoir telefon sa kamerom od 8 MP (KC910), plazma televizori (PS80 i PS70), i frižider sa četvoro vrata (LMX25981).

“Svaki LG proizvod je dizajniran u skladu sa potrebama potrošača,” rekao je Paul Bae, direktor LG Electronics Corporate Design Centra.

Nagrada “red dot Design Award” je jedna od najvećih i najprestižnijih na svetu. Svečana ceremonija dodele nagrada će se održati 29. juna 2009. u Esenu u Nemačkoj.

Prošle godine LG je osvojio 11 nagrada na oba takmičenja. Pomenimo neke od pobednika, telefon Viewty, Venus, Voyager i LCD TV Matching Home Theater System.

###


O kompaniji LG ElectronicsLG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, kućnim uređajima i mobilnim komunikacijama. Zapošljava preko 82 hiljade ljudi, koji rade u preko 114 operativnih centara uključujući i 82 predstavništva širom sveta. LGE sačinjavaju pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Home Appliance, Air Conditioning, Business Solutions and Mobile Communications, koje su u 2007. ostvarile globalnu prodaju od 44 milijarde američkih dolara. LG Electronics je najveći svetski proizvođač mobilnih telefona, flet panel televizora, klima uređaja, mašina za pranje, optičkih uređaja, DVD plejera i sistema kućnih bioskopa. Za više informacija, posetite www.lg.com


O red dot Design Award
Sa preko 6 000 prijava za sve kategorije, “red dot Design Award” je najveće svetsko takmičenje u oblasti dizajna. Počevši od 1955. godine Essen Design Zentrum Nordrhein Westfalen svake godine bira najbolje dizajnirane proizvode. Više informacija na adresi: www.red-dot.de.

O iF Design Award    
Nemačka iF Design Award ustanovljena je 1954. godine i može se pohvaliti tradicijom od 50 godina. Jednom godišnje komitet sastavljen od poznatih svetskih dizajnera bira kandidate po strogim kriterijumima u koje, pored izuzetnog dizajna, spada i ekološka strana proizvoda. Više informacija na adresi: www.ifdesign.de.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti agenciji Communis koja je od LG Electronics, Inc ovlašćena za odnose sa javnošću. Kontakt osobe Danijela Popović Jurić – 065 36 36 143, e mail: danijela.popovic@communis.rs i Gordana Šoštarić 065 36 36 119, e mail: gordana.sostaric@communis.rs