Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

Nova F serija smart telefona kompanije LG Electronics

Seul, 21. februar 2013. – Kompanija LG predstaviće novu F seriju smart telefona na predstojećem Svetskom kongresu mobilne telefonije (Mobile World Congress – MWC) u Barseloni. Optimus F5 i Optimus F7 prvi su modeli iz ove serije telefona, koja donosi unapređeno korisničko iskustvo i vrhunsku LTE tehnologiju.

„Novom F serijom smart telefona, kompanija LG želi da približi naprednu 4G LTE tehnologiju korisnicima širom sveta,“ rekao je dr Jong-seok Park, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications. „U isčekivanju da će LTE tehnologija napraviti veliki proboj na tržištu tokom 2013. godine, sa Optimus F serijom šaljemo jasnu poruku korisnicima da ona nije samo za zahtevne korisnike i stručnjake, već za sve.“

Optimus F5 je 4G LTE smart telefon koji poseduje IPS ekran dijagonale 4,3 inča, dual-core procesor brzine 1,2 GHz i 2,150 mAh bateriju. Sa druge strane, model Optimus F7 karakteriše True HD IPS ekran dijagonale 4,7 inča, dual-core procesor brzine 1,5 GHz i baterija kapaciteta od čak 2,540 mAh. Oba modela koriste Android Jelly Bean 4.1.2 operativni sistem, kao i napredne opcije, poput QSlide i Live Zooming aplikacija, koje su već bile dostupne na nekim ranijim modelima kompanije LG.

Unapređena QSlide funkcija omogućava korisnicima da otvore dve aplikacije u isto vreme, obe u režimu celog ekrana. Korisnici mogu menjati veličinu, poziciju, kao i transparentnost aplikacija po sopstevnoj želji. Funkcije koje su kompatibilne sa QSlide aplikacijom uključuju gledanje video sadržaja, pretraživanje interneta, podsetnik, kalendar i kalkulator. Live Zooming opcija, koja omogućava korisniku da zumira na željenu tačku u toku gledanja video sadržaja, takođe je dostupna na modelima iz F serije. Pored ovih aplikacija, Optimus F5 i Optimus F7 smart telefoni sadrže i QuickMemo, QTranslator, Video Wiz, Safety Care i još mnogo toga.

Ključne karakteristike modela Optimus F5:
    •  procesor: 1.2 GHz Dual-Core
    •  memorija: 8 GB / 1 GB RAM / Micro SD kartica (32GB)
    •  ekran: IPS ekran dijagonale 4,3 inča (256 ppi)
    •  kamera: zadnja 5.0 MP (zadnja) / 1.3 MP (zadnja)
    •  operativni sistem: Android Jelly Bean 4.1.2
    •  baterija: 2,150mAh
    •  dimenzije: 126.0 x 64.5 x 9.3mm

Ključne karakteristike modela Optimus F7:
    •  procesor: 1.5 GHz Dual-Core
    •  memorija: 8 GB / 2 GB RAM / Micro SD kartica (32GB)
    •  ekran: True HD IPS ekran dijagonale 4,7 inča (312 ppi)
    •  kamera: zadnja 8.0 MP (zadnja) / 1.3 MP (zadnja)
    •  operativni sistem: Android Jelly Bean 4.1.2
    •  baterija: 2,540mAh
    •  dimenzije: 131.7 x 68.2 x 9.6mm

# # #

Više o LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications Company je vodeća kompanija za globalne mobilne komunikacije i informacije. Svojom vrhunskom tehnologijom i inovativnim dizajnerskim mogućnostima LG stvara mobilne telefone koji korisnicima širom sveta pružaju optimalno iskustvo. Kao lider u 4G Long Term Evolution (LTE) tehnologiji, kompanija LG nastavlja svoju posvećenost razvoju revolucionarne LTE tehnologije i ispunjavanju zahteva potrošača sa diferenciranim LTE uređajima vrhunskog kvaliteta, a sve to zahvaljujući bogatom znanju kompanije o LTE patenatima i njenom tehničkom znanju. Za više informacija, posetite www.lg.com.

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs