Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

Nova LG 4K HDR OLED serija predstavljena na CES sajmu

Beograd, 18. januar, 2016. godine – Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je nove modele 4K HDR OLED televizora na Sajmu potrošačke elektronike CES 2016, na čelu sa LG Signature OLED G6 televizorom dijagonala 77 i 65 inča, kao i E6 modelom od 65 i 55 inča. Liniju OLED televizora čini osam uređaja, predvođenih modelom G6 koji je dobio „Nagradu za najbolju inovaciju“ na ovogodišnjem CES sajmu.

Modeli G6 i E6 prvi su modeli televizora kompanije LG koje krasi jedinstveni Picture-on-Glass dizajn, praćen ultra tankim OLED panelom debljine 2,57 milimetara, sa prozirnim crnim pozadinskim staklom i sistemom zvučnika u prednjem delu. Svim uređajima iz OLED 2016 serije televizora UHD savez (UHDA) dodelio je Ultra HD Premium priznanje, jer ispunjavaju najzahtevnije standarde kada su u pitanju rezolucija, HDR (High dynamic range), kvalitet osvetljenja, širina raspona boja, uključujući i nijanse crne, dubina zvuka i brojni drugi kvaliteti. Nova serija televizora podržava HDR format koji su kreirali vodeći svetski emiteri, filmski studiji i proizvođači potrošačke elektronike poput kompanija HDR10 i Dolby Vision.

Zahvaljujući Pixel Dimming tehnologiji, svaki piksel na OLED ekranu može nezavisno da se uključuje ili isključuje, za razliku od LCD ekrana. Kao rezultat, OLED televizori prikazuju oštre, živopisne boje, detalje i senke, čak i kada se svetli objekti nalaze u mraku. Ova tehnologiju osigurava prikaz savršenih crnih nijansi, kao i živopisnih boja, čineći OLED televizore idealnim za prikaz HDR sadržaja. Sa panelom i procesorom od 10 bita, LG OLED televizori pružaju više od milijardu mogućih kombinacija boja, dok ColorPrime Pro tehnologija omogućava prikazivanje najfinijih detalja, boja i nijansi, pokrivajući 99 odsto DCI-P3 prostora boja.

Razvijeni u saradnji sa vrhunskim proizvođačem audio uređaja, Harman/Kardon, G6 i E6 modeli dizajnirani su sa prednjim sistemom zvučnika, što će pružiti korisnicima iskustvo čistog, detaljnog zvuka, bez izobličenosti i refleksije. Sistem zvučnika opremljen je dodatnim vuferima zarad veće snage, koji izdvaja OLED televizore od drugih modernih, ultra tankih televizora.

Serija OLED televizora za 2016. godinu poseduje najnoviju, WebOS 3.0 platformu za upravljanje sadržajem, koja pomaže korisnicima da još intuitivnije koriste veliki broj mogućnosti koje pružaju LG smart televizori. Od kako je predstavljena 2015. godine, webOS platforma dobila je brojne pohvale od strane mnogih medija, kao jedna od najsvestranijih platformi za smart televizore. Uz poboljšano mobilno povezivanje, mogućnosti daljinskog upravljanja i više sadržaja, očekuje se da će LG webOS 3.0 još adekvatnije zadovoljiti potrebe sve zahtevnijih korisnika.

„Našu seriju OLED televizora za 2016. godinu karakteriše veliki broj inovacija, poput Picture-on-Glass dizajna i HDR Pro tehnologije koje su ključne prednosti modela G6 i E6. Unapređivajem ponude OLED televizora svake godine, LG neprekidno uvodi inovacije u industriju televizora, a smatramo da će 2016. godina biti prekretnica u kategoriji ovih proizvoda”, izjavio je Brian Kwon, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Home Entertainment.

###

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

Više o LG Electronics Home Entertainment

LG Electronics Home Entertainment je vodeći globalni proizvođač na tržištu audio vizuelnih proizvoda, monitora, personalnih kompjutera i prenosivih uređaja. Kompanija neprestano teži da probija granice tehnologije, kako bi kreirala inovativne uređaje i izašla u susret potrebama svojih potrošača širom sveta. Ova kompanija je fokusirana na poboljšanje svakodnevice svojih korisnika uz pomoć vrhunskih proizvoda za kućnu zabavu, koje predvode nagrađivani OLED televizori, 4K ULTRA HD televizori i CINEMA 3D Smart televizori, sa novom webOS platformom. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.