Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

Nova LG Centum System veš mašina sa prednjim punjenjem

Beograd, 31. avgust 2015.godine – Na predstojećem IFA sajmu u Berlinu, LG Electronics (LG) predstaviće Centum System™, svoj inovativni sistem amortizacije specijalno dizajniran da poveća pouzdanost i trajanje LG veš mašina sa prednjim punjenjem. Centum System je najnovija inovacija LG veš mašina sa prednjim punjenjem namenjenim za evropsko tržište, koje takođe krasi emajlirana spoljašnjost, a samim tim uglađen i elegantan izgled. LG Twin Wash™, prva veš mašina koja omogućava pranje dve odvojene ture veša istovremeno, takođe će imati svoju evropsku premijeru na IFA sajmu.

Centum System

Još jedna inovativna promena iz kompanije LG koja je davne 1998. godine prva predstavila Direct Drive motor, jeste i jedinstveni Centum System uvodi novi sistem opremljen amortizerima, nalik na automobilske. Ovaj sistem fiksiranog kazana bubnja značajno smanjuje vibracije i nivo buke, emitujući samo 67dB tokom centrifuge, ekvivalentno zvuku razgovora.1 Štaviše, manje pokretnih delova izaziva manje trenja, što je glavni uzrok oštećenja veša u mašini. Kompanija LG je toliko uverena u kvalitet svoje tehnologije, da će svoju standardnu 10-godišnju garanciju na Inverter Direct Drive motor udvostručiti kod Centum System modela, dajući čak 20 godina garancije na motor.

TurboWashTM tehnologija

Napredne LG veš mašine opremljene su i TurboWash tehnologijom, koje pola bubnja veša mogu da operu za samo 49 minuta2, zahvaljujući prskalicama koje tokom procesa ispiranja uklanjaju deterdžent sa odeće vodom pod visokim pritiskom, koristeći manje vode i energije od običnih veš mašina.

Smart povezivanje i praktičnost

LG je već dugo rame uz rame sa inovacijama koje pruža smart tehnologija, pa sve Centum system mašine za pranje veša imaju mogućnost Wi-Fi povezivanja. Nakon što započnu pranje, korisnici će moći da primaju obaveštenja o statusu pranja putem svojih smart telefona iz bilo koje prostorije u domu. LG veš mašine opremljene su NFC sistemom što ih čini izuzetno pogodnim za programiranje različitih ciklusa pranja jednostavnim prislanjanjem smart telefona na veš mašinu.

Eco-Hybrid kombinovana mašina za pranje i sušenje

Kombinovane mašine za pranje i sušenje u jednom uređaju su veoma popularne u Evropi, a kompanija LG je lider u ovom segmentu proizvoda nudeći veliki broj vrhunskih funkcija u okviru svojih Eco-Hybrid veš mašina za pranje i sušenje, koje štede energiju. Na ovogodišnjem IFA sajmu, LG će predstaviti raznovrsne Eco-hybrid kombinovane veš mašine, kapaciteta pranja do 8kg i sušenja do 5kg, kao i verzije 10.5kg/7kg i 9kg/6kg.

Evropska premijera Twin Wash tehnologije

Revolucionarna Twin Wash tehnologija će imati svoji evropsku premijeru na ovogodišnjem IFA sajmu. Twin Wash tehnologija omogućava pranje dve odvojene ture veša istovremeno, kombinovanjem prednjeg punjenja velikog kapaciteta sa mini-mašinom, koja se nalazi u skrivenom postolju. Glavna mašina služi za pranje većih količina veša, dok je mini-mašina idealna za osetljivu odeću koja zahteva pažljivo rukovanje, kao što je donji veš ili odeća za bebe.

„Svake godine, IFA nam pruža savršenu priliku da predstavimo tehnološke napretke koji donosimo na tržište Evrope zahvaljujući našim kućnim aparatima. Centum System veš mašine sa prednjim punjenjem, Eco-Hybrid kombinovane veš mašine, kao i nova Twin Wash tehnologija, dokazuju našu posvećenost kreiranju uređaja koji će korisnicima u Evropi, kao i u svetu, pružiti najbolje iskustvo," rekao je Seong-jin Jo, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Home Appliance & Air Solutions.

Posetioci LG štanda na IFA sajmu od 4. do 9. septembra, u Hali 18 u Messe Berlinu, imaće priliku da se i sami uvere u kvalitet najnovijih kućnih aparata kompanije LG.

Ključne karakteristike:

Centum System veš mašine sa prednjim punjenjem:

•    Ciklus pranja od 49 minuta uz TurboWash™ tehnologiju
•    Energetska efikasnost (A+++ -60%)
•    Inverter Direct Drive motor (20 godina garancije)
•    TrueSteam™
•    Omekšavanje veša parom
•    Osvežavanje veša parom
•    Briga o alergijama
•    Brzina 14" Quick Cycle
•    Wi-Fi povezivanje
•    Smart dijagnoza
•    TFT LCD ekran u boji
•    Kontrolna tabla osetljiva na dodir
•    Skrivena ručica vrata
•    Velika hromirana vrata, sa zatamnjenim staklom

1 LG Lab je testirao u skladu sa IEC standardima. Na osnovu opterećenja od 12kg veša pri Cotton Large cycle spining na 1400RPM.
2 LG Lab je testirao u skladu sa IEC standardima. Na osnovu opterećenja od 6kg veša pri Cotton cycle koristeći Turbo Wash opciju.

# # #

Više o LG Electronics Home Entertainment


LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 83 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2014. godinu u iznosu od 55,91 milijardi dolara (59,04 milijardi KRW), obuhvata pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, & AIr Solutions i Vehicle Components, i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

Više o LG Electronics Air Conditioning and Energy Solution

LG Electronics Home Appliance & Air Solution je svetski lider lider u industriji aparata, klimatizacije i sistema kvaliteta vazduha . Kompanija nudi kompletna tehnološka rešenja za kuće. LG inovativni proizvodi, uključujući frižidere, mašine za pranje veša, mašine za pranje posuđa, kuhinjske uređaje, usisivače, ugradive uređaje i zdravstvene programe, dizajnirani su potrebe  potrošača širom sveta. Ovi proizvodi pružaju veću udobnost, odlične performanse, veliku uštedu i vidljive zdravstvene benefite. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.