Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

Nova LG veš mašina štedi vreme i energiju

Beograd, 15. jul 2015. godine – Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je novu liniju ekoloških veš mašina sa prednjim punjenjem, među kojima je i model F14U1JBS6, dostupan na domaćem tržištu. Ovaj model, osim izuzetne TurboWash™ tehnologije brzog pranja, kao i 6 Motion Direct Drive tehnologije pokreta pranja, odlikuje vrhunska i inovativna spoljašnjost, zbog čega je odlikovan ovogodišnjom iF nagradom za dizajn.

LG TurboWash™ tehnologija

Revolucionarna TurboWash™ tehnologija kompanije LG poseduje Jet Spray, karakteristiku koja značajno smanjuje trajanje procesa pranja, štedi električnu energiju i omogućava detaljno čišćenje odeće. Jedinstvena Jet spray mlaznica punih 2 minuta ispušta vodu maksimalnom snagom, čime u potpunosti ispira deterdžent iz odeće. Na taj način, potrošnja energije se smanjuje do 15 odsto, a potrošnja vode do 40 odsto, praveći idealan kompromis kada su u pitanju brzina pranja i računi za struju.

LG 6 Motion Direct Drive tehnologija

Koristeći kombinaciju šest različitih kretanja bubnja, 6 Motion Direct Drive pruža idealne režime pranja za različite tipove odeće. Ova tehnologija omogućava pranje podjednako efektivno koliko i ručno, uklanjajući neravnine i oštećenja na odeći, istovremeno negujući tkaninu. Zahvaljujući naprednom Inverter Direct Drive motoru, ekološke veš mašine kompanije LG rade izuzetno tiho, proizvode manje vibracija, pri čemu LG pruža i garanciju od 10 godina na motor.

LG TrueSteam™ tehnologija

Najnovija serija LG mašina sa prednjim punjenjem poseduju i TrueSteam™, tehnologiju korišćenja vodene pare pri procesu pranja, i opcije Steam Softener, Steam Refresh i Allergy Care. Održavajući originalni kvalitet tkanine, Steam Softener eliminiše potrebu za hemijskim omekšivačima, dok Steam Refresh koristi paru umesto vode, za duboko čišćenje koje uklanja neravnine i neprijatne mirise sa osetljive odeće za samo 20 minuta. TrueSteam™ takođe uklanja alergene, grinje i ostatke deterdženta, koji mogu da izazovu probleme sa disanjem i kožom.

Pogodnosti NFC tehnologije

NFC (Near Field Communication) tehnologija omogućava brzo povezivanje i razmenu podataka između smart telefona i LG smart kućnih uređaja. Na taj način korisnici mogu da preuzimaju neke od 5 novih programa za pranje kao što su vuna, nega za bebe i hladno pranje, koji mogu lako da se aktiviraju prislanjanjem smart telefona na NFC Tag On simbol koji se nalazi na veš mašini. NFC takođe omogućava Smart Diagnosis™ funkciji da brzo i efikasno detektuje i najsitnije kvarove i nepravilnosti u radu mašine, štedeći tako novac koji bi bio utrošen na servise i popravke

Smart dizajn

LG F14U1JBS6 mašina za pranje veša može da se pohvali besprekornim, uglađenim dizajnom koji je prepoznala i organizacija International Forum (iF). Ovaj model poseduje i kontrolnu tablu sa ekranom osetljivim na dodir, kao i beli LED ekran u kombinaciji sa crnim hromiranim vratima.

„Usled napornog tempa koji diktira moderan život, današnji potrošači imaju sve manje vremena za obavljanje kućnih poslova. Naša nova veš mašina sa prednjim punjenjem i revolucionarnom TurboWash™ tehnologijom, radi veoma brzo, bez kompromisa kada su performansi u pitanju”, rekao je Seong-jin Jo, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Home Appliances.
LG F14U1JBS6 veš mašina dostupna je na tržištu Srbije po ceni od 119.999 RSD.

Ključne specifikacije:

•    TurboWash™ 6 Motion Direct Drive
•    Inverter Direct Drive motor (10 godina garancije)
•    TrueSteam™
•    Steam Softener
•    Steam Refresh
•    Allergy Care
•    Speed 14” Quick Cycle
•    NFC Tag
•    Smart Diagnosis
•    LED ekran osetljiv na dodir
•    Kontrolna tabla sa ekranom osetljivim na dodir
•    Skrivena ručica
•    Velika hromirana vrata sa crnim prozorom

# # #

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

Više o LG Electronics Home Appliance & Air Solution

LG Electronics Home Appliance & Air Solution je svetski lider u industriji kućnih uređaja, klima uređaja i sistema za kvalitet vazduha. Kompanija proizvodi kompletna rešenja za domaćinstvo, zahvaljujući vodećim tehnologijama u industriji. LG je posvećen cilju da život korisnika širom sveta učini boljim, kreirajući pažljivo dizajnirane proizvode, kao što su frižideri, veš mašine, mašine za sudove, aparati za kuvanje, usisivači, ugradni aparati, klima uređaji, prečišćivači vazduha i aparati za kontrolu vlage u vazduhu. Ovi proizvodi doprinose poboljšanom iskustvu korisnika superiornim performansama, velikoj uštedi i zdravstvenim benefitima. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.