Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

Novi klima uređaji kompanije LG omogućavaju najvišu uštedu energije

Athena Inverter V klima uređaj, uz nečujan rad, obezbeđuje čistiji vazduh i maksimalnu uštedu energije

Beograd, 10. april 2012. – Najnovija serija modela klima uređaja kompanije LG Electronics – Inverter V, biće dostupna korisnicima u Srbiji. Vodeći model ove serije, Athena Inverter V, trostruko će poboljšati kvalitet života korisnika, i to kroz maksimalnu uštedu energije, napredna zdravstvena rešenja i gotovo nečujan rad.

Novi klima uređaj Athena Inverter V povećava uštedu energije čak do 74% u poređenju sa prethodnim modelima. Za uzvrat, korisnici imaju priliku da udišu čistiji vazduh i pomognu očuvanju okoline, dok sve vreme ostvaruju uštede na računima za struju.

Poboljšane tehnološke karakteristike Inverter serije omogućile su da ovaj klima uređaj proizvodi najnižu buku na svetu prilikom rada - 17db, što čini život kod kuće mirnijim i prijatnijim.

Novi LG Athena Inverter V opremljen je najnovijom tehnologijom Plasmaster, koja u velikoj meri poboljšava prečišćavanje vazduha. Koristeći ovu tehnologiju, novi Athena Inverter klima uređaj steriliše i vazduh koji se kreće kroz Inverter, ali i vazduh koji se nalazi oko njega. Inovativni honeycomb vazdušni filteri, odnosno filteri koji ne izazivaju alergije i viruse i filter za miris, poboljšavaju prečišćavanje vazduha, eliminišući razne viruse, a otklanjaju i neprijatan miris.

Pored svega navedenog, Athena Inverter V može da se pohvali dizajnom koji mu omogućava da se uklopi u svaki enterijer. Unikatan stilizovan prednji poklopac, koji se automatski otvara i zatvara čini da ovaj klima uređaj bude i ukras vašeg doma.

„Novi modeli Inverter V serije predstavljaju odgovor kompanije LG evropskim potrošačima, koji traže ekonomičnije opcije u pogledu troškova za klima uređaje, čineći život kod kuće zdravijim, prijatnijim i ugodnijim”, izjavio je Kam-gyu Lee, viši potpredsednik za sisteme za klimatizaciju kompanije Air Conditioning and Energy Solution.

Athena Inverter V je testiran u Sofiji od decembra 2011. godine do februara 2012. godine, kada je postavljena u stambeni prostor od 25 m2 , koji je smešten na osmom spratu i ne poseduje toplotnu izolaciju. Usled veoma niskih spoljašnih temperatura, koje su se kretale od -10 do -15 stepeni, Athena Inverter V je pokazao izuzetnu efikasnost – sa prosečno sobnom temperaturom od 24 stepena, potrošnja ovog uređaja je bila 18,48 kilovat-časova.

Novi Athena Inverter V biće dostupan ovog proleća korisnicima u Srbiju, a za više informacija posetite www.lge.rs.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs

Više o LG Electronics Air Conditioning and Energy Solution Company
LG Electronics Air Conditioning and Energy Solution Company (LG AE) obezbeđuje potpuna rešenja na polju grejanja, ventilacije i klimatizacije (HVAC), i kompletna energetska rešenja, u oblastima rezidencijalne klimatizacije (RAC), komercijalne klimatizacije (CAC), solarne enegije i osvetljenja and Lighting širom sveta. Uz lidersku poziciju na svetskom HVAC tržištu i inkorporirane LG tehnologije, LG AE se ubrzano širi i na specijalizovana B2B rešenja kao kompanija sa integrisanim energetskim rešenjima. Zahvaljujući svojim inovativnim tehnologijama, značajnim ulaganjima u istraživanje i razvoj, i efektivnim marketing strategijama, LG AE obara sopstvene rekorde prodaje svake godine od 2000. godine.