Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

Novi LG 4K HDR monitori

  • Updated
  • 2016 12. 14

Beograd, 14. decembar 2016. godine — Kompanija LG Electronics (LG), kao industrijski lider u oblasti proizvodnje monitora, prepoznatljiva je po upotrebi i implementaciji najnovijih tehnologija u svoje uređaje visoke rezolucije. Predstavljanjem novih modela monitora UHD 4K 32UD99, 34UM79M i 34UC99 na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES) 2017 u Las Vegasu sledećeg meseca, LG nastavlja da pomera granice u ovoj industriji.

Poboljšan kvalitet slike omogućen upotrebom HDR tehnologije prepoznatljiv je čak i običnim korisnicima, pa proizvođači koriste sav potencijal ove obećavajuće tehnologije. Emitujući sliku visokog kvaliteta i izuzetno jarke boje, monitori kompatibilni sa HDR tehnologijom privući će kreativce i gejmere, ali i sve ljubitelje kvalitetne slike.

 

Kako bi išao u korak sa vrtoglavim prodorom HDR sadržaja, LG UHD 4K 32UD99 monitor dijagonale 32 inča podržava HDR10 standard, koji omogućava viši nivo osvetljenosti i prikaz široke palete boja. Kompatibilnost sa HDR10 standardom, stoga, omogućava korisnicima da jednostavnije obrađuju slike i uživaju u gledanju video materijala. Model 32UD99 opremljen je i IPS panelom i displejem koji poseduje 95 odsto DCI-P3 raspona boja. Osim toga, monitor podržava i True Color Pro opciju za preciznu reprodukciju boja, što ga čini idealnim za kreatore medijskog sadržaja. Nedavno je lansirana i nova generacija HDR konzola, a model 32UD99 spreman je da odgovori na sve zahtevnije potrebe gejmera širom sveta. Svojim elegantnim profilom, model 32UD99 privlači pažnju čak i kada je isključen. Osim toga, za emitovanje slika na 4K displeju, punjenje laptop računara ili istovremeni prenos podataka, zadužen je USB Type-C konektor, pa je broj kablova neophodnih ovom monitoru drastično smanjen. U 32UD99 monitor su ugrađeni i zvučnici sa LG Rich Bass tehnologijom, koji će omogućiti kompletan audio doživljaj.

 

Na sajmu CES 2017 LG će predstaviti i 21:9 UltraWide™ Mobile+ Monitor 34UM79M sa dijagonalom od 34 inča. Ovo je prvi multimedijalni Chromecast monitor koji omogućava svojim korisnicima da sadržaj sa mobilnih telefona, poput omiljenih filmova, muzike i kompjuterskih igrica gledaju i slušaju direktno na monitoru. Ovaj UltraWide monitor omogućava vlasnicima i da simultano upravljaju računarom i mobilnim telefonom, koristeći samo jedan ekran. Na sličan način, opcija Dual Controller Plus omogućava upravljanje računarom i smart telefonom ili tabletom pomoću jedne tastature i miša.

 

Osim LG UltraFine™ 5K i 4K monitora, u Las Vegasu će biti predstavljen i 21:9 UltraWide 34UC99, gejming monitor od 34 inča, opremljen AMD FreeSync tehnologijom, kao i funkcijama 1ms Motion Blur Reduction, Dynamic Action Sync i Black Stabilizer upotrebljenim kako bi se postiglo vrhunsko iskustvo za gejmere.

 

„Kako bismo zadržali vodeću poziciju na tržištu, naši zaposleni neumorno rade na inkorporiranju najnovijih tehnologija i trendova u naše monitore“, izjavio je Brian Kwon, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Home Entertainment. „LG je posvećen proizvodnji inovativnih, premium monitora, od modela visokih rezolucija kompatibilnih sa HDR tehnologijom do UltraWide monitora optimizovanih za multitasking i gejming.“

 

Posetioci CES sajma imaće priliku da obiđu LG štand (Las Vegas Convention Center Booth #11100, Central Hall) i pogledaju najnovije monitore ove kompanije. Za više informacija o proizvodima koje će kompanija LG predstaviti na sajmu CES 2017 posetite www.LGnewsroom.com/CES2017.

 

###

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

 

Više o LG Electronics Home Entertainment

LG Electronics Home Entertainment je vodeći globalni proizvođač na tržištu audio vizuelnih proizvoda, monitora, personalnih kompjutera i prenosivih uređaja. Kompanija neprestano teži da probija granice tehnologije, kako bi kreirala inovativne uređaje i izašla u susret potrebama svojih potrošača širom sveta. Ova kompanija je fokusirana na poboljšanje svakodnevice svojih korisnika uz pomoć vrhunskih proizvoda za kućnu zabavu, koje predvode nagrađivani OLED televizori, 4K ULTRA HD televizori i CINEMA 3D Smart televizori, sa novom webOS platformom. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.