Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

NOVI LG 4K LASERSKI PROJEKTOR SA TEHNOLOGIJOM ULTRA KRATKOG DOMETA NA CES 2019

  • Updated
  • 2018 12. 27


Beograd, 27
. decembar 2018. godine – Kompanija LG Electronics (LG) će na sajmu CES 2019 predstaviti CineBeam laserski projektor druge generacije (model HU85L) sa 4K rezolucijom i tehnologijom ultra kratkog dometa (Ultra Short Throw - UST). Proizvod koji je već nagrađen priznanjem za inovacije na CES 2019 nadovezuje se na uspeh prvog projektora kompanije LG sa 4K rezolucijom (model HU80K) i nastavlja da se ističe u odnosu na konkurente minimalnim zahtevima u pogledu prostora i kompaktnim dizajnom koji može da projektuje zapanjujuće oštre slike na praktično bilo kojoj ravnoj podlozi – zidu, podu ili plafonu.

 

Zahvaljujući UST tehnologiji, LG CineBeam Laser 4K može da se postavi na malo više od 2 inča (5cm) od zida kako bi projektovao sliku dijagonale 90 inča (228cm). Postavljen na razdaljinu od 7 inča (17cm), projektor proizvodi sliku dijagonale 120 inča (304cm). Uz jednostavnu i efikasnu instalaciju, ovaj prostorno ekonomičan proizvod pruža zapanjujuće doživljaje gledanja u istinski bioskopskoj razmeri.

 

Realizacijom osvetljenja od 2.500 ANSI lumena i rezolucije 4K UHD, LG CineBeam Laser 4K pruža izuzetno svetle i jasne slike i izvanredan nivo crne boje, unapređujući iskustvo gledalaca. Model HU85L može da reprodukuje boje visoke tačnosti zahvaljujući širokom rasponu boja, koji dalje povećava realističnost svake prikazane slike. Projektor kompanije LG takođe pruža obilje opcija u pogledu sadržaja, omogućavajući korisnicima da strimuju filmove i serije sa svojih omiljenih servisa, dok USB, Ethernet i HDMI pružaju još opcija za povezivanje.

 

Izuzetno kompaktan LG CineBeam Laser 4K, lako može da se pomera i podešava prema svakoj sredini, štedeći vreme potrebno za pripremu. Manji je od drugih vodećih 4K projektora i ima suptilan dizajn koji ne odvraća pažnju od doživljaja gledanja i LG HU85L čini privlačnim dodatkom svakom prostoru. Napredni projektor pruža unapređenu vizuelnu tačnost zahvaljujući funkciji 12-point keystone adjustment, koja eliminiše distorziju slike kojoj su često podložni drugi UST projektori.

 

LG CineBeam Laser 4K donosi maksimalnu lakoću korišćenja zahvaljujući tehnologiji veštačke inteligencije koja korisnicima omogućava da pomoću glasovnih komandi koriste benefite ThinQ platforme veštačke inteligencije, Gledaoci zapravo mogu da kontrolišu rad projektora rečima „isključi projektor nakon što se film završi” ili da suze izbor sadržaja za gledanje tako što će projektoru reći da „pusti klipove joge na Jutjubu”. Takođe mogu da pristupe spisku filmova u kojima glume njihovi omiljeni glumci, a potom glasovnom komandom odaberu sadržaj koristeći Magic Remote upravljač koji je uključen u paket. Magic Remote takođe prepoznaje gestove i ima tastere sa pozadinskim osvetljenjem koji se automatski pale kada detektuju kretanje i čine upravljanje još lakšim.

 

Novi laserski projektor CineBeam spaja spektakularan doživljaj gledanja 4K rezolucije sa lakoćom korišćenja tehnologije veštačke inteligencije”, izjavio je Jang Ik-hwan, rukovodilac Sektora za IT poslovanje kompanije LG. „Ne postoji nijedan drugi proizvod poput ovog na tržištu, što dokazuje da LG nastavlja da klijentima pruža jedinstvenu vrednost”.

 

Posetioci sajma CES mogu da sami pogledaju nagrađivani projektor CineBeam Laser 4K na štandu kompanije LG (#11100) koji se nalazi u centralnoj hali Kongresnog centra Las Vegas od 8. do 11. januara.

 

* Nije dostupno na svim tržištima.

 

# # #

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

 

Više o LG Electronics Home Entertainment 

LG Electronics Home Entertainment je vodeći globalni proizvođač na tržištu audio vizuelnih proizvoda, monitora, personalnih kompjutera i prenosivih uređaja. Kompanija neprestano teži da probija granice tehnologije, kako bi kreirala inovativne uređaje i izašla u susret potrebama svojih potrošača širom sveta. Ova kompanija je fokusirana na poboljšanje svakodnevice svojih korisnika uz pomoć vrhunskih proizvoda za kućnu zabavu, koje predvode nagrađivani OLED televizori, 4K ULTRA HD televizori i CINEMA 3D Smart televizori, sa novom webOS platformom. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.