Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

Novi LG frižideri štede i do 40 odsto energije

Kompanija LGElectronics predstavila je četiri izvanredna modela iz serije No Frost frižidera

Beograd, 08. jun 2012.
– Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je nove modele No Frost frižidera koje odlikuje veliki unutrašnji prostor za skladištenje, smanjena potrošnja električne energije i izuzetan dizajn. Novi modeli poseduju desetogodišnju garanciju na linearne kompresore, koji omogućavaju visoku energetsku efikasnost i nečujni rad uređaja.

Zahvaljujući linearnom kompresoru, potrošnja električne energije smanjuje se do 40 odsto, a emisija ugljen-dioksida i do 73 kg na godišnjem nivou. Na ovaj način, Total No Frost frižideri ne redukuju samo troškove, već i u velikoj meri štite životnu okolinu. U poređenju sa konvencionalnim frižiderima, linearni kompresori na savremenim LG modelima proizvode manje trenja, što smanjuje nivo buke i produžava vek trajanja uređaja. Upravo iz ovih razloga, kompanija LG Electronics daje desetogodišnju garanciju na glavnu komponentu svojih naprednih kućnih uređaja.

„Cilj kompanije LG Electronics je da učini pristupačnim najnovije Total No Frost frižidere korisnicima širom sveta. Pored visoke efikasnosti u potrošnji energije, ovi modeli održavaju hranu u svežem stanju u dužem vremenskom periodu”, rekao je Branko Samac, menadžer prodaje za LG Electronics Home Appliances sektor za Srbiju.

Frižideri sa Total No Frost tehnologijom omogućavaju konzistentno i brzo hlađenje, dugotrajnu svežinu namernica i visoku energetsku efikasnost. Glavna prednost ove tehnologije je omogućavanje stalne cirkulacija hladnog vazduha unutar frižidera, čime se izbegava kondenzacija i stvaranje leda. Sprečavanje kondenzacije znači i isključivanje mogućnosti bilo kakvog zagađenja i stvaranja buđi unutar frižidera, što bi, između ostalog, dovelo do mnogo bržeg kvarenja hrane. Sa druge strane, rad bez stvaranja leda značajno povećava energetsku efikasnost, imajući u vidu da sloj od samo pola centimetra leda povećava potrošnju električne energije za 30 odsto.

Jedna od naprednih karakteristika, koja je prisutna na modelu GS9166KSAV, jesu i inovativna eko-vrata. Otvaranje vrata frižidera dovodi do velike razmene vazduha – hladan vazduh izlazi napolje, dok topao ulazi unutra. Usled ove činjenice, svako otvaranje vrata znači i veliki gubitak energije. Do namirnica koje često konzumiramo, poput sokova ili slatkiša se može doći spolja, preko malih eko-vrata, pa se tako uz ređe otvaranje glavnih vrata smanjuje i potrošnja energije. Rezultat je stabilizovana temperatura celokupnog unutrašnjeg prostora, što dovodi do značajne uštede energije.

Na većini frižidera vrata se moraju potpuno otvoriti da bi se mogla izvući fioka. Uz pomoć Zero Clearance funkcije, fioka frižidera može biti izvučena čak i kada su vrata otvorena pod uglom od samo 90 stepeni. Sa Zero Clearance funkcijom možete lepše uklopiti frižider i iskoristiti prostor u malim kuhinjama.

Novi modeli LG frižidera GS9166KSAV, GC-P217LGZV, GB5240AVAZ i GT9180AVBW, koji koriste Total No Frost tehnologiju, dostupni su ovog proleća i na tržištu Srbije.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs.

Više o LG Electronics Home Appliance Company
LG Electronics Home Appliance Company je inovator u industriji kućnih aparata, posvećen ponudi zdravijih i ekološki pogodnijih proizvoda, uz kombinaciju smart tehnologije i trend-seterskog dizajna, obezbeđujući potpuna rešenja za unapređenje svakodnevnog života. LG-evi intuitivni proizvodi, uključujući frižidere, mašine za pranje veša, mašine za pranje sudova, uređaje za kuvanje, usisivače, i ugradne kućne uređaje, dizajnirani su da se usklade sa potrebama potrošača širom sveta. LG-eve inovativne tehnologije i brojne napredne funkcije, a među njima i prvi svetski interaktivni frižider, mašina za pranje veša na paru i kombinacija mikrotalasne pećnice i rerne, postavljaju nove standarde u industriji kućnih aparata, doprinoseći LG-evoj poziciji globalnog lidera.