Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

Novi LG Mini telefon pruža maksimalno uživanje

  • Updated
  • 2010 07. 26

Unapređen pristup mobilnom internetu i društvenim mrežama sa ultra-brzim Phantom pretraživačem koji podržava HTML 5

Beograd, 26. jul 2010. – LG Electronics (LG), svetski lider i tehnološki inovator na polju mobilnih komunikacija, lansirao je novi model mobilnog telefona LG Mini (LG GD880), džepni komunikacioni centar koji pruža maksimalno uživanje u mobilnom internetu.

LG Mini je prvi mobilni telefon koji koristi Phantom Browser, koji je razvila kompanija LG a koji je kompatibilan sa HTML 5 standardom i nudi značajno brži i stabilniji pristup internetu. LG Mini sadrži i specijalne internet aplikacije i pristup društvenim mrežama koje, lakše nego ikad, omogućavaju održavanje kontakta sa prijateljima putem interneta.

LG Mini poseduje 3,2-inčni ekran osetljiv na dodir koji je dovoljno mali da stane u bilo koji džep. Prednja strana je bez tastera i čini da Mini izgleda jednostavno i elegantno, dok metalni delovi sa strane daju ovom telefonu lep izgled bez narušavanja jednostavnosti. Zahvaljujući jedinstvenom dizajnu, LG Mini telefon je osvojio nagradu „red dot” i „iF” za dizajn proizvoda u martu ove godine.

„Naša istraživanja pokazuju da većina ljudi smatra aktuelne telefone, osetljive na dodir, a naročito smart telefone, previše glomaznim i teškim za korišćenje,” izjavio je dr Skott Ahn (Skot An), predsednik i generalni direktor LG Electronics Mobile Communications kompanije. „LG Mini je razvijen sa idejom da bude telefon koji poseduje osobine smart telefona spakovane u lepo i kompaktno kućište, a koji je pritom lak za korišćenje. ”

Maksimalno uživanje u mobilnom internetu
LG Mini je prvi telefon koji poseduje LG-jev novi Phantom pretraživač. Dizajniran za brzo korišćenje aktuelnih Webkit standarda, Phantom pretraživač obezbeđuje surfovanje internetom bez ograničenja. Ne samo da je Phantom brži nego je takođe i kompatibilan sa najpopularnijim internet stranicama. LG Mini poseduje proširivu memoriju koja omogućava korišćenje i do 10 prozora u okviru pretraživača odjednom.

Kao prvi telefon kompatibilan sa HTML 5 standardom, Mini u potpunosti podržava Google Latitude, Gmail, Google Calendar, Google Maps i Google Buzz servise sa istom funkcionalnošću i brzinom kao na računaru. Poboljšan rad JavaScript-a i Flash-a omogućava savršeno gledanje video zapisa sa sajtova poput You Tube-a. Zahvaljujući alatima za navigaciju Intelligent Zoom i Touch-to-Zoom, internet stranice se otvaraju u veličini koja je optimizovana za čitanje na ekranu Mini telefona.

Maksimalna povezanost
Povezanost sa društvenim mrežama je u potpunosti integrisana u LG Mini tako da je održavanje kontakta sa prijateljima putem interneta i ažuriranje podataka na popularnim društvenim mrežama uključujući Facebook i Twitter jednostavnije i brže. LG Mini takođe podržava LG Air Sync, koji bežično sinhronizuje informacije i podatke sa računarom, internetom i telefonom, tako da ukoliko se dogodi da se telefon izgubi, bitnim podacima se može pristupiti putem računara.

Rad sa podacima je olakšan zahvaljujući On Screen Phone opciji koja prikazuje interfejs telefona na računaru tako da podaci mogu da se prebace direktno sa telefona na kompjuter.

Maksimalna udobnost
Aplikacije sa pristupom internetu pružaju uvid u najnovije informacije i zabavu u realnom vremenu. Aplikacije počev od BBC News i AccuWeather su preinstalirane i sadržaj kao što je Amazon, CNN International, The New York Times , eBay i Fox News su dostupni koriščenjem opcije LG Widget Gallery.
LG Mini takođe nudi opcije poput push email-a, kameru od 5 megapiksela, A-GPS, FM radio i 7.2 Mbps HDSPA mrežni prenos podataka.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, kućnim uređajima i mobilnim komunikacijama. Zapošljava preko 84 hiljade ljudi, koji rade u preko 115 operativnih centara uključujući i 84 predstavništva širom sveta. LGE čine pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Home Appliances, Air Conditioning, Business Solutions i Mobile Communications, sa kojima je u 2009. godini ostvario ukupnu prodaju od 43.4 milijardi američkih dolara. LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, audio i video uređaja, mobilnih telefona, rashladnih uređaja i mašina za pranje veša. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona, sistema za obradu podataka i flet panel televizora za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.com

.