Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

Novi LG OLED televizori podržavaju čitav spektar HDR tehnologija

  • Updated
  • 2016 08. 29

Beograd, 29. avgust 2016. godine — Kompanija LG Electronics (LG) udružila se sa najvećim televizijskim kućama i provajderima sadržaja, kako bi na svom štandu na sajmu IFA 2016 u Berlinu demonstrirala snagu HDR tehnologije. Demonstracija ove vrhunske tehnologije slike osmišljena je da bi posetioci imali priliku da iz prve ruke iskuse HDR sadržaj na OLED televizorima, kao i da dožive sadržaj remasterovan uz pomoć Dolby Vision™ i HDR10, kao i Hybrid Log Gamma (HLG) tehnologija slike.

 

LG OLED televizori već podržavaju otvoreni format HDR10 i Dolby Vision™ tehnologija, koje preferiraju filmski reditelji i provajderi sadržaja. Inače, svaki veći filmski studio podržava Dolby Vision™ za bioskopska ostvarenja, a većina provajdera sadržaja koriste ovaj format prilikom prenosa uživo.

 

Kompanija LG će sa partnerima na IFA sajmu održati nekoliko HDR demonstracija, od kojih i prenos HLG sadržaja korišćenjem satelitske mreže ASTRA i British Broadcasting Corporation’s (BBC) kopnenog sistema za emitovanje. HLG inače predstavlja novi HDR standard, razvijen u saradnji britanske BBC i japanske mreže NHK, koji je kreiran da bi omogućio emiterima slanje HDR prenosa putem kablova, kao i prenos uživo.

 

Kompanija LG će na sajmu IFA 2016, takođe, po prvi put javno predstaviti HDR tehnologiju, kombinujući High Frame Rate (HFR) i HLG sadržaj. LG će se udružiti sa BBC mrežom i Evropskom unijom emitera (EBU) kako bi demonstrirali HFR HLG sadržaj koji je kompatibilan sa MPEG DASH (IP streaming), ali i sa DVB-T2 sistemom za prenos. Ova nova tehnologija povećava kvalitet Ultra HD slike emitovanjem i do 100/120 frejmova u sekundi, što omogućava jasniji i realniji prikaz pokreta na ekranu.

 

„Uz tehnološku fleksibilnost bez presedana, LG OLED televizori nude trenutno najnaprednije mogućnosti HDR tehnologije na tržištu, koja će u budućnosti moći velikom broju korisnika da omogući bogat sadržaj vrhunskog kvaliteta, bez obzira na format“, rekao je Brajan Kvon, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Home Entertainment.

 

Svi posetioci sajma IFA 2016 mogu da posete štand kompanije LG u hali 18 u Messe Berlinu, i iz prve ruke iskuse HDR sadržaj na OLED televizorima.

 

 

###

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

Više o LG Electronics Home Entertainment

 

LG Electronics Home Entertainment je vodeći globalni proizvođač na tržištu audio vizuelnih proizvoda, monitora, personalnih kompjutera i prenosivih uređaja. Kompanija neprestano teži da probija granice tehnologije, kako bi kreirala inovativne uređaje i izašla u susret potrebama svojih potrošača širom sveta. Ova kompanija je fokusirana na poboljšanje svakodnevice svojih korisnika uz pomoć vrhunskih proizvoda za kućnu zabavu, koje predvode nagrađivani OLED televizori, 4K ULTRA HD televizori i CINEMA 3D Smart televizori, sa novom webOS platformom. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.