Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

Novi LG projektor za bioskopsko iskustvo i u malim prostorijama

Beograd, 19. oktobar, 2015. godine – Ovog meseca, kompanija LG Electronics (LG) predstavila je svoj novi Minibeam projektor ultra kratkog dometa, koji poseduje mogućnost prikazivanja slike dijagonale 100 inča na ekranu ili zidu, sa razdaljine od samo 38 centimetara. Lakši od dva kilograma, ovaj projektor (model PF1000U) se lako pozicionira na bilo koje mesto u domu, a veoma jednostavno se koristi. Novi uređaj kompanije LG prikazuje sadržaj u Full HD rezoluciji, a poseduje nivo osvetljenja od 1000 lumena.

Kako bi prikazali sliku dijagonale 100 inča, konvencionalne projektore bi trebalo pozicionirati na udaljenost od tri do četiri metra od ekrana ili zida na kom se slika emituje, što predstavlja problem kada se korisnici nalaze u malim prostorijama. Ipak, ovakva ograničenja ne postoje za Minibeam projektor kompanije LG, koji sliku dijagonale 100 inča može projektovati sa udaljenosti od samo 38 centimetara od zida.

Ovaj projektor takođe pruža neverovatno detaljnu sliku visokog kvaliteta, čije emitovanje omogućava Triple XD Engine, nastao kao rezultat iskustva koje je kompanija LG gradila više od 50 godina u televizijskoj industriji. Projektor prikazuje sadržaj u Full HD rezoluciji (1920 x 1080), zahvaljujući sistemu osvetljenja baziranom na tehnologiji RGB LED dioda koje omogućavaju prikaz prirodnih nijansi boja, dok uređaj emituje izuzetno tih zvuk, od samo 21dB u Eco režimu rada.

Iako kompaktan, Minibeam projektor ultra kratkog dometa pruža užitak sličan bioskopskom. Four corner keystone funkcija eliminiše distorziju slike čak i kada projektor nije savršeno poravnat sa ivicama ekrana. Koristeći bluetooth opciju, Minibeam može da se poveže sa Soundbar zvučnicima, kao i prenosivim zvučnicima i bežičnim slušalicama, i tako pruži korisnicima impresivno audio iskustvo. Projektor poseduje TV tjuner, kao i USB i HDMI ulaze.

„Novi Minibeam projektor kompanije LG omogućava prikazivanje slike dijagonale 100 inča u Full HD rezoluciji. Ovaj uređaj je jednostavan za prenošenje, pa će pružiti pravo bioskopsko iskustvo korisnicima, u kojoj god prostoriji da se nalaze“, izjavio je Lee In-kyu, viši potpredsednik i šef odeljenja za televizore i monitore u kompaniji LG Electronics Home Entertainment.

Model PF1000U se već može naći na tržištu Srbije.

Ključne karakteristike:

•    Matična rezolucija: 1920 x 1080 (Full HD)
•    Osvetljenje: 1000 lumena
•    Kontrast: 150.000 : 1 (Full on/Full off)
•    Lampa: RGB LED (Trajanje: do 30.000 sati)
•    Veličina projektovane slike: do 100 inča
•    Razdaljina između zida i sočiva projektora: 100 inča na 0,38m/60 inča na 0,11m
•    Dimenzije (Š/D/V) : 132 x 310 x 125, uključujući ogledalo/89mm isključujući ogledalo
•    Težina: 1,9 kilograma
•    Screen Share: (preslikavanje ekrana sa smart telefonima / tabletima / personalnim računarima uz pomoć kabla ili wireless funkcije)
•    USB podrška: HD DivX / Office Viewer
•    HDMI: Podrška do Full HD formata
•    Ostalo: TV tjuner (set-top box neophodan za IPTV, satelitsku i kablovsku televiziju), Bluetooth (Sound Out)/Four corner keystone (podešavanje ivica)

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

Više o LG Electronics Home Entertainment

LG Electronics Home Entertainment je vodeći globalni proizvođač na tržištu audio vizuelnih proizvoda, monitora, personalnih kompjutera i prenosivih uređaja. Kompanija neprestano teži da probija granice tehnologije, kako bi kreirala inovativne uređaje i izašla u susret potrebama svojih potrošača širom sveta. Ova kompanija je fokusirana na poboljšanje svakodnevice svojih korisnika uz pomoć vrhunskih proizvoda za kućnu zabavu, koje predvode nagrađivani OLED televizori, 4K ULTRA HD televizori i CINEMA 3D Smart televizori, sa novom webOS platformom. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.