Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

 • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
 • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
 • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
 • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

NOVI LG Q6 SA FULLVISION EKRANOM

 • Updated
 • 2017 07. 13

 

Beograd, 13. jul 2017. godine — Kompanija LG Electronics (LG) najavila je da će LG Q6, kao deo nove Q serije, biti prvi smart telefon nakon modela G6 sa FullVision ekranom. Nova serija nudi mnogobrojne vrhunske funkcije kompanije LG, po konkuretnoj ceni.

 

Q serija predstavlja najnoviju liniju moćnih smart telefona srednjeg ranga, koje odlikuju osnovne karakteristike premium telefona kompanije LG po izuzetnim cenama. Prvi uređaj u ovoj seriji, LG Q6, pored veoma elegantnog dizajna, poseduje neke od najpoželjnijih inovacija viđenih na modelu G6, poput FullVision ekrana. Nova linija se sastoji od tri modela – Q6+, Q6 i Q6α, od kojih je svaki namenjen različitim ciljnim grupama u smislu kapaciteta memorije i skladištenja podataka. Q6+ dolazi sa 4GB RAM i 64GB ROM memorije, Q6 poseduje 3GB RAM memorije i 32 GB skladišnog prostora, dok najpristupačniji model Q6α dolazi sa 2GB RAM i 16GB ROM memorije. U vremenu kada su telefoni sa tankim ivicama sve popularniji, Q6 je prvi smartfon u srednjoj cenovnoj kategoriji koji poseduje ovu karakteristiku. Jednistveni FHD+FullVision ekran sa dijagonalom od 5,5 inča i 18:9 odnosom stranica čini gledanje video snimaka, igranje igrice i multi-tasking zaista impresivnim iskustvom. Bazel-less forma dizajnirana je sa ciljem da što više prostora bude posvećeno ekranu, a da se istovremeno sprečava slučajno dodirivanje ekrana tokom držanja u šaci.

 

Q6 odlikuje minimalistički i svedeni dizajn, bez ispupčenja oko kamere, sa zaobljenim ivicama koje prate uglove ekrana. Ovaj model ne samo da je privlačan za oko, već je i veoma jednostavan za korišćenje. Tokom dizajniranja telefona G6, kompanija LG sprovela je različita ergonomska istraživanja, koja su potpomogla i razvoj modela Q6, zahvaljujući čemu je i ovaj uređaj izuzetno ugodan za držanje i korišćenje jednom rukom. Kupce će zasigurno dodatno privući funkcija LG’s proprietary Face Recognition, zahvaljujući kojoj korisnici mogu da otključaju svoj telefon mnogo brže i jednostavnije nego što to nude preostale tehnologije za prepoznavanje lica.

 

Kao što se i očekivalo, Q6 poseduje vrhunske karakteristike i kada je reč o optici. Telefon poseduje ugrađenu širokougaonu selfie kameru od 100 stepeni, koja omogućava da na fotografiji bude mnogo članova. Kamera poseduje unapređeni LG UX 6.0 korisnički interfejs, čime je omogućeno da se u potpunosti iskoristi 18:9 odnos stranica FullVision ekrana. Square Camera Mode funkcija pruža mogućnost kreiranja foto-kolaža uz korišćenje više kvadratnih slika. Osim toga, ovaj uređaj je i veoma izdržljiv. Metalni okvir koji ga okružuje izrađen je od ultra-jakog aluminijuma iz serije 7.000 – jedne od najjačih aluminijumskih legura korišćenih u industrijama kao što je vazduhpolovstvo. Model je podvrgnut zahtevnom režimu kompanije LG i prošao je kroz više od 20 testova baterije, striktnijih od međunarodnih protokola.

 

„LG Q6 je kombinacija vrhunskih funkcija, odličnih performansi i atraktivne cene, što za korisnike predstavlja idealno rešenje. Ovom serijom hteli smo da učinimo premium karakteristike svojih modela pristupačnim većem broju ljudi”, naveo je Juno Cho, predsednik kompanije LG Mobile Communications.

 

Q6 će se od narednog meseca naći u prodaji na ključnim tržištima Azije, nakon čega će biti dostupan i u Evropi, Latinskoj i Severnoj Americi.
Ključne karakterisitke:[1]

 

 • Procesor: Qualcomm® Snapdragon™ 435 Mobile Platform
 • Ekran: 5.5 inča 18:9 FHD+ FullVision Display (2160 x 1080 / 442ppi)
 • Memorija:
  • Q6+: 4GB RAM / 64GB ROM
  • Q6: 3GB RAM / 32GB ROM
  • Q6α: 2GB RAM / 16GB ROM
 • Kamera: zadnja13MP standardni ugao / prednja 5MP širokougaona
 • Baterija: 3.000mAh (ugrađena)
 • Operativni sistem: Android 7.1.1 Nougat
 • Dimenzije: 142.5 x 69.3 x 8.1 milimetara
 • Težina: 149 grama
 • Mreža: LTE / 3G / 2G
 • Povezivanje: Wi-Fi 802.11 b, g, n / Bluetooth 4.2 / NFC / USB Type-B 2.0
 •  Boje:
  • Q6+: Astro Black / Ice Platinum / Marine Blue
  • Q6: Astro Black / Ice Platinum / Mystic White / Terra Gold
  • Q6α: Astro Black / Ice Platinum / Terra Gold
 • Ostalo: Face Recognition / Google Assistant / Square Camera / Steady Record / FM Radio 

 

[1]Karakteristike telefona mogu varirati u zavisnosti od konkretnog tržišta.

 

###

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 83 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2014. godinu u iznosu od 55,91 milijardi dolara (59,04 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite.