Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

Novi LG X POWER2 telefon predstavljen u Barseloni

  • Updated
  • 2017 03. 01

 

Beograd, 01. mart 2017. godine – LG X power2, dizajniran prema potrebama korisnika koji traže veliki kapacitet baterije i moćan ekran za naprednu multimedijalnu upotrebu, predstavljen je na nedavno održanom Svetskom kongresu mobilne telefonije (MWC) u Barseloni.

 

Svaki model u X seriji obuhvata različite ekskluzivne karakteristike koje su obično tipične samo za premijum smart telefone. Različiti modeli pružaju korisnicima niz jedinstvenih opcija koji premašuju prethodnu srednju klasu proizvoda. Prvi model u ovoj seriji, LG X power2, ima snažnu bateriju kapaciteta od 4,500mAh koja zadovoljava potrebe korisnika, ljubitelja aplikacija, igrica ili multimedijalnih sadržaja kao što su video klipovi i filmovi, a koji su najveći potrošači baterije.

 

Ovaj uređaj može kontinuirano da reprodukuje video sadržaje oko 15 sati, da obezbedi navigaciju za period od 14 sati ili da omogući surfovanje na internetu 18 sati bez prekida.[1] LG X power2 koristi tehnologiju za brzo punjenje baterije što je jedan od zahteva današnjih korisnika. Za jedan sat baterija se napuni 50 odsto, a telefon je potpuno napunjen za oko dva sata, što je dva puta brže nego kod većine telefona.

 

LG X power2 poseduje HD ekran dijagonale 5,5 inča, koji donosi veći kvalitet prikaza, naručito bolju vidljivost na jakom suncu. Poseduje prednju širokougaounu kameru od čak 5MP što omogućava korisnicima da prave kvalitetne selfi fotografije, ali i one na kojima se može naći i do osam ljudi bez upotrebe selfi štapa. Zadnja kamera ima 13MP i eliminiše dosadno kašnjenje zatvarača koje nastaje između momenta kada se pritisne dugme za fotografisanje i momenta kada je fotografija napravljena.

 

Auto Shot funkcija automatski aktivira zatvarač prednje kamere kada detektuje lice. Tu su Gesture Shot i Gesture Interval Shot opcije uz pomoć koga kameru možete aktivirati na signal ruke, eliminišući potrebu da se pritisne okidač što je čest uzrok mutnih fotografija. Takođe, Quick Share funkcija omogućava  korisnicima mogu odmah postaviti fotografije na svoje omiljene socijalne mreže uz samo jedan klik.

 

„LG X power2 ima najceći kapacitet baterije u celoj LG liniji pametnih telefona tako da korisnici satima mogu da uživaju u multimedijalnoj zabavi na svom  prostranom ekranu, a da se ne brinu oko punjenja“, rekao je Juno Cho, predsednik kompanije LG Electronics Mobile Communications.

 

LG X power2 će se na tržištu pojaviti početkom marta, najpre u Latinskoj Americi, a zatim i na ključnim tržištima u Sjedinjenim američkim državama, Evrope i ostalih regiona.

 

Ključne karakteristike:[2]
• Ekran 5.5 - inch HD IN-cell Touch
• Procesor: 1.5 GHz Octa-Core
• Kamera: zadnja 13MP / prednja 5MP (Wide angle / LED Flash)
• Memorija: 2GB ili 1.5 GB RAM / 16GB ROM / Micro SD (do 2TB)
• Baterija: 4,500mAh
• Operativni sistem: Android 7.0 Nougat
• Veličina: 154.7 x 78.1 x 8.4mm
• Težina: 164g
• Mreža: LTE / 3G / 2G
• Povezivanje: Wi-Fi (802.11 b, g, n) / Bluetooth 4.2 / USB 2.0
• Boje: Black Titan / Shiny Titan / Shiny Gold / Shiny Blue
• Ostalo: USB OTG / Gyro Sensor

 

[1] Rezultat dobijen na osnovu simulacije. Dužina trajanje baterija zavisi i od mreže, navike u korišćenju, kao i od drugih faktora.

[2] Karakteristike telefona mogu varirati u zavisnosti od konkretnog tržišta.

 

###

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 83 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2014. godinu u iznosu od 55,91 milijardi dolara (59,04 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.