Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

POČINJE PRODAJA LG 8K OLED I NANOCELL TELEVIZORA ŠIROM SVETA

  • Updated
  • 2019 09. 03


Beograd, 3
. septembar 2019. godine – LG Electronics (LG) počinje sa prodajom prvog 8K OLED televizora na svetu (model 88Z9) i svog LG 8K NanoCell televizora (model 75SM99) ovog meseca na svetskim tržištima počevši od Australije, Nemačke, Francuske, Velike Britanije i SAD. 8K televizori kompanije LG, koja se nameće kao lider u 8K tehnologiji, takođe se odlikuju time što prevazilaze strog Standard za merenje info displeja (IDMS), koji je uspostavio eminentni Međunarodni komitet za metrologiju displeja (ICDM). Prema tom standardu, rezolucija displeja ne zavisi samo od prevazilaženja broja potrebnih piksela, već i od toga da li se ti pikseli mogu adekvatno razlikovati jedan od drugog kako bi bila postignuta navedena rezolucija.

 

Prema standardu ICDM, modulacija kontrasta (CM), koja precizno meri da li se obližnji pikseli razlikuju jedni od drugih, predstavlja relevantan način da se meri i opisuje rezolucija displeja.

 

Kako bi displej televizora pružio rezoluciju na koju ukazuje njegov broj piksela, njegova minimalna CM vrednost mora biti preko 25 odsto za slike i 50 odsto za tekst. Stoga, 8K televizor sa CM vrednostima ispod navedenih pragova ne pruža stvarnih 8K, iako možda zaista ima dovoljan broj (7,680 x 4,320) piksela. U testovima sprovedenim u skladu sa standardima industrije, i LG SIGNATURE OLED 8K i LG 8K NanoCell televizori zabeležili su CM vrednosti od oko 90 odsto, što garantuje da će gledaoci zaista moći da uživaju u svim detaljima 8K sadržaja na svojim LG 8K televizorima.

 

8K televizori kompanije LG zapanjuju svojim bogatim detaljima i jarkim, živopisnim bojama koje svedoče o neprikosnovenoj displej tehnologiji kompanije LG. Kao prvi 8K OLED televizor na svetu, ali i najveći OLED televizor kompanije LG do sada, LG SIGNATURE OLED 8K televizor od 88 inča (model 88Z9) pruža rezoluciju 8K Ultra HD (7.680 x 4.320) sa 33 miliona samoosvetljavajućih piksela, što je 16 puta više piksela nego što sadrži Full HD televizor i četiri puta više piksela nego UHD televizor. Dobitnik ovogodišnje iF nagrade za dizajn i Red Dot nagrade, LG SIGNATURE OLED 8K odlikuje se sofisticiranim, minimalističkim dizajnom koji uključuje stalak od poliranog aluminijuma i displej koji je praktično bez ivica i opremljen je integrisanim sistemom zvučnika od 80W koji pruža moćan zvuk.

 

8K NanoCell televizor od 75 inča kompanije LG takođe pruža potpun uranjajući doživljaj zahvaljujući slici rezolucije 8K sa impresivnom bojom, kontrastom i detaljima. Nano Display tehnologija kompanije LG reprodukuje zapanjujuće oštre slike istinski velikih razmera. Nano Color filtrira nepravilnosti u cilju unapređenja reprodukcije boja, a Nano Black – napredna Full Array Local Dimming Pro tehnologija optimizovana za rezoluciju 8K – precizno kontroliše pozadinsko osvetljenje televizora radi pružanja dublje crne i većeg kontrasta.

 

Oba 8K televizora odlikuju se delotvornom 8K upscaling funkcijom i poboljšanim smanjenjem buke, podignutim sa četiri na šest koraka. Rezultat je glatka slika rezolucije 8K pri konvertovanju sadržaja originalne rezolucije 4K (3.840 x 2.160) ili Full HD (1.920 x 1.080). Ove prvoklasne performanse unapređene su pametnim procesorom α (Alpha) 9 Gen 2 8K druge generacije kompanije LG. Napredni čip kompanije LG povećava kvalitet slike i zvuka koristeći deep learning tehnologiju i pristup opsežnoj bazi podataka, čime omogućava prepoznavanje kvaliteta izvora i optimizaciju svih vrsta sadržaja. Procesor α9 Gen 2 8K takođe analizira ambijentalne uslove u cilju ostvarenja savršenog nivoa osvetljenja ekrana u svakom trenutku.

 

Bogat, odzvanjajući zvuk dopunjuje vrhunski vizuelni output televizora u cilju daljeg unapređenja uranjajućeg iskustva gledaoca. Inteligentan algoritam može izvršiti up-mixing dvokanalnog zvuka na virtuelni 5.1 okružujući zvuk, čime pruža trodimenzionalni zvučni pejzaž koji čini da filmovi, muzika i sportski događaji istinski ožive. Televizori su takođe opremljeni za WiSA za bežični kućni bioskop sa nekomprimovanim zvukom od 16 bita na najviše 5.1 kanala i kao takvi predstavljaju izuzetan način da se doživi dinamičan, kristalno jasan Dolby Atmos zvuk.

 

U cilju garantovanja upečatljivih iskustava gledanja sadržaja kao u bioskopu, LG 8K OLED televizor i 8K NanoCell televizor sadrže Cinema HDR, uz podršku za Dolby Vision i Advanced HDR by Technicolor do 4K i HLG i HDR 10 do 8K.

 

LG je svoje 8K televizore opremio za budućnost obezbeđujući četiri porta koji podržavaju HDMI 2.1 specifikacije, što će gledaocima omogućiti da uživaju u 8K sadržajima pri 60 slika u sekundi. LG 8K televizori takođe su kompatibilni sa modom automatski niske latentnosti (ALLM), varijabilnom frekvencijom osvežavanja (VRR) i poboljšanim povratnim audio kanalom (eARC). Dodatno, modeli 88Z9 i 75SM99 će imati podršku za Apple AirPlay 2 i HomeKit, a biće dostupni na više od 140 tržišta.

 

Na odabranim tržištima ovi televizori pružaju ugrađene verzije Google Asistenta i asistenta Amazon Alexa, pružajući laku glasovnu kontrolu televizora i povezanih pametnih uređaja i korisnicima jednostavan pristup informacijama koje žele da dobiju.

 

Novi 8K televizori pokazuju da je LG duboko posvećen pružanju prave rezolucije 8K potrošačima kao što je definisano uspostavljenim standardima industrije koji se odnose na displeje”, izjavio je Brajan Kvon (Brian Kwon), predsednik LG-jeve kompanije Mobile Communications and Home Entertainment. „LG 8K OLED i NanoCell televizori ne predstavljaju samo televizore koji imaju više piksela, oni takođe pružaju sve naše najnovije displej tehnologije”. 

 

# # #

 

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

 

Više o LG Electronics Home Entertainment 

LG Electronics Home Entertainment je vodeći globalni proizvođač na tržištu audio vizuelnih proizvoda, monitora, personalnih kompjutera i prenosivih uređaja. Kompanija neprestano teži da probija granice tehnologije, kako bi kreirala inovativne uređaje i izašla u susret potrebama svojih potrošača širom sveta. Ova kompanija je fokusirana na poboljšanje svakodnevice svojih korisnika uz pomoć vrhunskih proizvoda za kućnu zabavu, koje predvode nagrađivani OLED televizori, 4K ULTRA HD televizori i CINEMA 3D Smart televizori, sa novom webOS platformom. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.