Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

Predstavljen novi LG Optimus LTE Tag smart telefon

LG Tag+ funkcija omogućava automatsku promenu podešavanja telefona dodirom posebne nalepnice

Beograd, 22. februar 2012. – Kompanija LG Electronics predstavila je novi LTE smart telefon – Optimus LTE Tag. Posle velikog globalnog uspeha modela Optimus LTE, prvog HD LTE smart telefona na svetu, LG nastavlja sa unapređivanjem svojih modela koji koriste ovu naprednu tehnologiju i to kroz uvođenje inovativnih karakteristika, poput LG Tag+ opcije.

„Naš cilj je da nastavimo sa razvojem LTE smart telefona i u 2012. godini”, izjavio je dr Jong-seok Park, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Mobile Communications. „Optimus LTE Tag nije samo estetski unapređena verzija Optimus LTE smart telefona, već nudi i inovativnu funkciju koja mobilne telefone zaista čini pametnim.“

Optimus LTE Tag je dobio svoj naziv po jedinstvenoj LG Tag+ funkciji, koja koristi NFC (Near Field Communication) tehnologiju. Uz pomoć ove tehnologije, dovoljno je da smart telefonom samo dodirnete specijalnu nalepnicu, odnosno „tag“, i na taj način izvršite automatsku promenu podešavanja. Korisnicima je omogućeno da sami kreiraju poseševanja telefona koja im najviše odgovaraju u datoj situaciji. Tako na primer, pri ulasku u kancelariju možete automatski aktivirati nečujni profil ili, dodirom specijalne nalepnice na tabli automobila, možete uključuti bluetooth i GPS opcije i povećati jačinu zvuka na telefonu.

Optimus LTE Tag model poseduje dual-core procesor brzine 1.2 GHz i IPS ekran dijagonale 4,3 inča. Ovaj model koristi Android 2.3 Gingerbread operativni sistem, dok će u narednom periodu biti dostupna i verzija Android 4.0 Ice Cream Sandwich operativnog sistema za ovaj model.

Glavne karakteristike:
    • Procesor: 1.2GHz dual-core procesor
    • Ekran: (800x480) IPS ekran dijagonale 4,3 inča
    • Memorija: 16GB eMMC
    • Kamera: 5,0MP sa AF-LED Flash tehnologijom (pozadinska) i 1.3MP (prednja)
    • Operativni sistem: Android 2.3 Gingerbread
    • Baterija: 1,700mAh
    • Ostalo: LG Tag+ opcija, MHL(Mobile High Definition Link), DLNA(Digital Living Network Alliance)

***

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs

Više o LG Electronics Home Entertainment Company
LG Electronics Home Entertainment Company je vrhunski globalni proizvođač na tržištu flat panel ekrana, audio plejera i video proizvoda za kuću i profesionalnu upotrebu. Tipovi LG proizvoda su LCD i plazma televizori, sistemi kućnih bioskopa, Blu-ray disk plejeri, audio komponente i video plejeri, kao i paneli plazma ekrana, kao i drugi proizvodi. Fokusirana na proizvodnju uređaja bogatih funkcijama, kompanija LG takođe posvećuje veliku pažnju estetski modernom dizajnu i pomeranju granica tehnologije u cilju boljeg iskustva svojih kupaca pri upotrebi svakog LG proizvoda.