Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

Premijera LG Electronics Smart tehnologija za kućnu zabavu na ovogodišnjem CES-u

Beograd, 18. januar 2011. godine - LG Electronics (LG) predstavio je proizvode iz domena kućne zabave koje podržavaju smart tehnologije na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike CES 2011 u Las Vegasu, SAD.
Najznačajniji proizvod kompanije LG u oblasti smart uređaja LG Smart TV predstavljen na ovogodišnjem CES 2011 obuhvata najbolja tehnička rešenja televizije i povezivanja sa internetom uz izuzetno jednostavno korišćenje. Demonstracija “Point, Click, Control, Simply Smarter” mogućnosti LG Smart TV uređaja, LG Home Dashboard i Magic Motion Remote Control čine korišćenje bogatih LG Smart TV funkcija i sadržaja intuitivno i jednostavno.

Kao dodatak postojećim mogućnostima povezivanja putem USB i DLNA veze, LG nudi i Media Link opciju, dok Smart Share pruža korisnicima LG Smart TV-a slobodu da pristupe sadržaju sa svojih računara pristupajući im direktno sa svog TV uređaja. Osim što pruža korisnicima da sa lakoćom gledaju sadržaj na velikom TV ekranu, Media Link takođe simultalno pruža informacije o sadržaju koji prikazuje, uključujući recenzije filmova, profile glumaca i ocene gledaoca.

Predstavljen na CES 2011 LG Smart TV Upgrader ST600, omogući će korisnicima sve Smart TV funkcije postojećim televizorima povezivanjem putem HDMI veze. Na osnovu sadržaja koji obezbeđuju lokalni provajderi a koji su prilagođeni različitim ukusima ljudi širom sveta, LG SMART TV pruža sadržaj vrhunskog kvaliteta. Kao dodatak, velika baza TV aplikacija ponudiće usluge od obrazovanja do igara. LG Smart TV će biti dostupan u mnogim modelima LG televizora, uključujući LG Smart televizore sa Nano Full LED tehnologijom kao i LG Smart Plasma 3D televizore.

Kompanija LG predstavila je i LW6500, novi LG Cinema 3D TV koji čini da 3D prikaz slike bude neprikosnoveno jasan koristeći 3D tehnologiju i polarizovane 3D naočare, veoma slične onima u 3D bioskopima. Koristeći LG Film-type Patterned Retader (FRP) televizori će pružati vrhunski prikaz 3D slike bez zamućenja i treperenja, sa širokim uglom gledanja. LW6500 se isporučuje sa udobnim i pristupačnim 3D naočarima koje ne sadrže elektronske komponente i iz tog razloga neće im biti potrebno punjenje baterija. Uz televizore, kompanija LG takođe nudi i svoje 3D Blu-ray kućne bioskope, 3D Blu-ray plejere, 3D monitore, 3D laptopove i 3D projektore koji pružaju savršen 3D doživaljaj za svaku priliku.

Predstavljen je i Muti Vision Plasma ekran dijagonale 180 inča, koji se sastoji iz devet ekrana sa mogućnošću proširenja i stvaranjem sve većih ekrana. Ultra takne ivice uvode gledaoca u izazovno 3D iskustvo sa veoma jasnim prikazom slike. Na sajmu prikazan je i HX996TS, prvi Real 3D Sound Home Theater kompanije LG, kao i HB906SB, vrhunski 3D Blu-ray kućni bioskop, 3D mrežni Blu-ray plejer i D42P, 3d monitor besprekornog prikaza slike.

Kao vrhunac kućne zabave u budućnosti kompanja LG predstavlja revolucionarni OLED (Organic Light Emiting Diod) televizor. Uključujući 3D model dijagonale od 32 inča sa debljinom do 2.9 mm kao i EL9500 dijagonale 15 inča. Ključna karakteristika OLED televizora je osvetljenje televizora koje u ovom slučaju se generiše u okviru samog piksela, pri čemu nude neprevaziđenu jasnoću i dubinu boja.

Kompanija LG premijerno je predstavila Pen Touch Plasma televizor PV550, koji pruža korisnicima da lako i brzo pišu, crtaju i prilagođavaju sadržaj direktno na ekranu televizora. PV550 predstavlja istinski interaktivano iskustvno, nudeći gledaocima šansu da budu aktivno uključeni u zabavu. Kolekcija plazma televizora takođe uključuje i PZ950, televizor koji nudi superioran prikaz 3D slike i LG Smart TV funkcije.

U svoj spektar Blu-ray uređaja kompanija LG je uvrstila i LG BD690, 3D mrežni plejer, savršeni HDTV dodatak koji podržava kako 2D tako i 3D prikaz slike, a uz to poseduje i integrisanu multimedijalnu bazu. Takodje je predstavljen i model LG BP610 kojeg odlikuje kompaktan dizajn, povezivanje sa internetom i HDMI konekcija.

Kompanija LG je takođe predstavila i HW300T, najvoniji mikro LED projektor. Uz kristalno jasan prikaz slike, HW300T poseduje i brojne opcije kao što su povezivanje putem mreže, ATSC tjuner, bežično DLNA povezivanje, što pruža korisnicima pristup širokom spektru zabavnih opcija.

Kao zaključak za ovogodišnje predstavljanje uređaja iz domena kućne zabave kompanija LG predstavlja i svoj najnoviji Super Led monitor, E2290V, sa samo 7.2mm debljine, što ga čini najtanjim monitorom ikad proizvedenim od stanje kompanije LG. Takođe premijerno prikazan na CES 2011 monitor E2381V, sa LG Super Plus rezolucijom, koji slike loše rezolucije transformiše u jasne živopisne slike visokog kvaliteta. Kombinacijom IPS i LED tehnologije, IPS6 monitor pruža širi ugao gledanja u odnosu na standardne LED monitore koristeći manje električne energije dok nude superiorniji kvalitet prikaza slike.

Više informacija i fotografija uređaja možete pronaći u online verziji saopštenja za medije na www.lgnewsroom.com/CES2011.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, kućnim uređajima i mobilnim komunikacijama. Zapošljava preko 84 hiljade ljudi, koji rade u preko 115 operativnih centara uključujući i 84 predstavništva širom sveta. LGE čine pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Home Appliances, Air Conditioning, Business Solutions i Mobile Communications, sa kojima je u 2009. godini ostvario ukupnu prodaju od 43.4 milijardi američkih dolara. LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, audio i video uređaja, mobilnih telefona, rashladnih uređaja i mašina za pranje veša. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona, sistema za obradu podataka i flet panel televizora za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.com.