Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

Prestižno TIPA priznanje za lg super led™ monitore

Realističnost boja i kvalitet slike LG IPS231 i IPS236 monitora osvajaju priznanje: „Najbolji osnovni model foto monitora”

Beograd, 24. maj – Kompanija LG osvojila je prestižno priznanje Technical Image Press Association (TIPA) Award 2011, u kategoriji “Best Entry Level Photo Monitor” sa dva svoja modela SUPER LEDTM IPS monitora - IPS231 i IPS236.

Precizna reprodukcija boja uz široki ugao gledanja koje omogućuju LED pozadinsko osvetljenje i vrhunska IPS tehnologija, obezbedili su ovim LG SUPER LEDTM IPS monitorima prestižnu TIPA nagradu. Zahvaljujući ovim karakteristikama, u punom video i foto kvalitetu slike uživaju i amateri i napredni korisnici koji očekuju odlične grafičke performanse monitora, uz pristupačnu cenu.

„Kompanija LG je pionir u razvoju IPS panela i osvajanje ovog prestižnog priznanja je za nas dodatna motivacija”, rekao je Si-hwan Park, potpredsednik odeljenja za monitore kompanije LG Home Entertainment. „Ovom nagradom je još jednom potvrđeno da smo lideri kada je u pitanju LED tehnologija LCD monitora, a mi planiramo da pojačamo naše marketinške aktivnosti kako bismo na toj poziciji i ostali.”

TIPA asocijacija (http://www.tipa.com) je jedna od od najvećih i najuticajnijih asocijacija na svetu za proizvode iz područja fotografije i obrade slike. Svake godine, žiri koji se sastoji od urednika 29 foto magazina iz 13 zemalja celog sveta, dodeljuje priznanja za 40 najboljih proizvoda koji su se pojavili na tržištu u prethodnoj godini, uzimajući u obzir inovativnost, dizajn, kvalitet, jednostavnost pri upotrebi i cenu u odnosu na performanse proizvoda.

Informacije o proizvodu
IPS231 i IPS236 serija LG monitora obezbeđuje izuzetnu sliku, sa preciznom reprodukcijom boja i širokim uglom gledanja. Odgovarajući na zahteve tržišta za visokim kvalitetom slike, LG SUPER LEDTM IPS monitor ima implementiranu vrhunsku IPS tehnologiju za sve entuzijaste kojima je neophodan precizan prikaz boja za napredne DSLR aparate.

IPS236 je sofisticiranog dizajna za svaki dom, a IPS231 je potpuno ergonomski prilagodljiv kada je u pitanju prilagođavanje visine i položaja monitora.

LG SUPER LEDTM IPS je još jedan od modela iz SUPER LED™ linije monitora, koja je zasnovana na četiri napredne tehnološke karakteristike: SUPER tanak, SUPER kvalitet slike, SUPER ugao gledanja i SUPER ušteda energije.

Specifikacije proizvoda

  IPS206T IPS226V IPS236V
Vrsta ploče IPS, LED BLU IPS, LED BLU IPS, LED BLU
Veličina 20W 21.5W 23W
Rezolucija 1600X900 1920X1080 1920X1080
Osvetljenost
(cd/m2)
250 250 250
Odnos kontrasta
(DFC)
5000000:1 5000000:1 5000000:1
Ugao gledanja (Ver./Hor.) 178/178 178/178 178/178
Povezivanje sa računarom D-sub, DVI-D D-sub, DVI-D, HDMI D-sub, DVI-D, HDMI


  IPS231P
Vrsta ploče IPS, LED BLU
Veličina 23W
Rezolucija 1920X1080
Osvetljenost
(cd/m2)
250
Odnos kontrasta
(DFC)
5000000:1
Ugao gledanja (Ver./Hor.) 178°/178°
Povezivanje sa računarom D-sub, DVI-D, Audio In
Regulativa EPEAT GOLD, TCO 5.0, EPA 5.0, TUV-GS
Dodatne opcije SUPER Energy Saving
1Wx2 Speaker
110mm Height Adjustable Stand (Height/ Pivot/Tilt/Swivel)


# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, kućnim uređajima i mobilnim komunikacijama. Zapošljava preko 84 hiljade ljudi, koji rade u preko 115 operativnih centara uključujući i 84 predstavništva širom sveta. LGE čine pet poslovnih jedinica – Home Entertainment, Home Appliances, Air Conditioning, Business Solutions i Mobile Communications, sa kojima je u 2009. godini ostvario ukupnu prodaju od 43.4 milijardi američkih dolara. LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, audio i video uređaja, mobilnih telefona, rashladnih uređaja i mašina za pranje veša. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona, sistema za obradu podataka i flet panel televizora za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.com.

Više o LG Electronics Home Entertainment Company
LG Electronics Home Entertainment Company je vrhunski globalni proizvođač na tržištu flat panel ekrana, audio plejera i video proizvoda za kuću i profesionalnu upotrebu. Tipovi LG proizvoda su LCD i plazma televizori, sistemi kućnih bioskopa, Blu-ray disk plejeri, audio komponente i video plejeri, kao i paneli plazma ekrana, kao i drugi proizvodi. Fokusirana na proizvodnju uređaja bogatih funkcijama, kompanija LG takođe posvećuje veliku pažnju estetski modernom dizajnu i pomeranju granica tehnologije u cilju boljeg iskustva svojih kupaca pri upotrebi svakog LG proizvoda.