Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

Prve „zelene“ veš mašine na svetu stižu iz kompanije LG Electronics

Modeli LG veš mašina sa jedinstvenim Direct Drive motorom prvi proizvod iz oblasti kućnih aparata koji je dobio Green Product Mark sertifikata

Beograd, 26. septembar 2012. – Veš mašine kompanije LG Electronics (LG) dobile su Green Product Mark priznanje od prestižne sertifikujuće agencije TÜV Rheinland. Green Product Mark sertifikat se dodelje uređajima sa izraženim ekološkim karakteristikama, a LG veš mašina sa prednjim punjenjem je prvi proizvod iz oblasti kućnih aparata koji je dobio ovo prestižno priznanje. Nagrađene veš mašine koje koriste Direct Drive motore dostupne su i na tržištu Srbije.

Kroz opsežan i kompleksan proces testiranja, institut TÜV Rheinland ispituje i identifikuje proizvode sa najboljim ekološkim karakteristikama koji su dostupni na evropskom tržištu. Rigorozno testiranje sastojalo se iz ispitivanja potrošnje vode, mogućnosti uštede električne energije, samih proizvodnih procesa uređaja, kao i iz istraživanja niza drugih ekoloških faktora. Jedan od glavnih razloga za dobijanje ovog sertifikata leži u Inverter Direct Drive tehnologiji, zahvaljujući kojoj veš mašine smanjuju potrošnju energije do 50 odsto u odnosu na konvencionalne modele.

„Ekološki standardi u proizvodnji postaju sve viši, dok u isto vreme korisnici su svesniji koji su proizvodi zaista zeleni“, izjavio je Seong-jin Jo, izvršni potpredsednik divizije za veš mašine u okviru kompanije LG Home Appliance. „Naši planovi su i dalje usmereni ka ekološkim inovacijama, a dobijanje ovog prestižnog priznanja nam govori da smo na dobrom putu“.

LG veš mašine koriste izdržljiv Direct Drive motor, koji omogućava šest različitih tipova kretanja prilagođenih svim tipovima tkanine, a u isto vreme smanjuju potrošnju električne energije i vreme potrebno za proces pranja veša. LG Inverter Direct Drive motor poseduje garanciju od čak 10 godina, povećava pouzdanost veš mašine i unapređuje njenu energetsku efikasnost, uz čak duplo manju potrošnju u odnosu na konvencionalne modele.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs.

Više o LG Electronics Home Appliance Company
LG Electronics Home Appliance Company je inovator u industriji kućnih aparata, posvećen ponudi zdravijih i ekološki pogodnijih proizvoda, uz kombinaciju smart tehnologije i trend-seterskog dizajna, obezbeđujući potpuna rešenja za unapređenje svakodnevnog života. LG-evi intuitivni proizvodi, uključujući frižidere, mašine za pranje veša, mašine za pranje sudova, uređaje za kuvanje, usisivače, i ugradne kućne uređaje, dizajnirani su da se usklade sa potrebama potrošača širom sveta. LG-eve inovativne tehnologije i brojne napredne funkcije, a među njima i prvi svetski interaktivni frižider, mašina za pranje veša na paru i kombinacija mikrotalasne pećnice i rerne, postavljaju nove standarde u industriji kućnih aparata, doprinoseći LG-evoj poziciji globalnog lidera.