Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

Prvi LG Ultra Definition 3D televizor dijagonale 84 inča

Najveći LG 3D Smart televizor sa naprednom 4K UD tehnologijom postavlja nove standarde kada su u pitanju uređaji za kućnu zabavu

Beograd, 22. avgust 2012. – Kompanija LG Electronics (LG) je danas u Južnoj Koreji i zvanično lansirala prvi na svetu Ultra Definition (UD) televizor dijagonale 84 inča. Ovaj neverovatni uređaj je odgovor kompanije LG na potrebe potrošača za velikim i impresivnim kućnim televizorima sa većom funkcionalnošću. UD 3D TV uvodi veliki broj novih smart funkcija u cilju jednostavnije interakcije i korišćenja.

„Razvoj tržišta 4K ekrana je još uvek u povoju, ali je od velike važnosti da je kompanija LG udarila temelje za dalji razvoj“, izjavio je Havis Kwon, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Home Entertainment. „LG UD 3D TV donosi novu dimenziju korisničkog iskustva jer obuhvata sve nove tehnologije koje je razvila kompanija LG.“

LG 3D UD televizor poseduje impresivni kvalitet slike zahvaljujući ekranu rezolucije 3840x2160 piksela, koja je četiri puta veća od rezolucije svih postojećih Full HD televizora, zahvaljujući, u najvećoj meri, naprednom Triple XD Engine koji omogućuje superiornu reprodukciju boja i pruža neverovatno precizan prikaz najsitnijih detalja. Dodatno, Resolution Upscaler Plus omogućuje da slike iz drugih izvora kao što su eksterni hard diskovi ili internet sajtovi budu prikazane kvalitetnije i sa više detalja.

Uz minimalistički i elegantni dizajn, LG 3D UD televizor donosi potpuno novi doživljaj u 3D arenu zabave. Funkcija kontrole dubine 3D slike (3D Depth Control) omogućava korisnicima da samostalno podešavaju 3D efekte, dok funkcija zumiranja 3D zvuka (3D Sound Zooming) obezbeđuje kvalitet zvuka kao na najboljim kućnim bioskopima.

Uz LG 3D UD televizor dolazi i najnoviji Magic Remote daljinski upravljač, sa dodatnim funkcijama, kao što su Voice Recognition, Wheel, Magic Gesture i Pointing, koje pružaju potpuno novo korisničko iskustvo. Korisnici imaju pristup i LG Smart TV ekosistemu, koji sadrži preko 1400 aplikacija. Ovaj servis čini dostupnim veliki broj različitog sadržaja, uključujući i 3D svet, gde se mogu pronaći najnovija 3D filmska ostvarenja i igre. Dual play funkcija omogućava korisnicima igranje udvoje, na jednom ekranu pri čemu svaki igrač, u isto vreme, vidi prikaz iz svoje perspektive, terajući razdvajanje ekrana na dva dela (split screen) u prošlost. Ovaj model takođe poseduje i sistem konvertovanja 2D u 3D sliku, a Smart Share Plus funkcija omogućuje pristup još većem broju medijskih sadržaja putem prenosivih uređaja poput laptopova, mobilnih telefona, tableta i fleš memorija.

LG UD 3D televizor biće dostupan na tržištu Evrope od jeseni, a posetioci IFA sajma biće u mogućnosti i sami da se uvere u neverovatne mogućnosti ovog jedinstvenog uređaja na štandu kompanije LG Electronics.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs

Više o LG Electronics Home Entertainment Company
LG Electronics Home Entertainment Company je vrhunski globalni proizvođač na tržištu flat panel ekrana, audio plejera i video proizvoda za kuću i profesionalnu upotrebu. Tipovi LG proizvoda su LCD i plazma televizori, sistemi kućnih bioskopa, Blu-ray disk plejeri, audio komponente i video plejeri, kao i paneli plazma ekrana, kao i drugi proizvodi. Fokusirana na proizvodnju uređaja bogatih funkcijama, kompanija LG takođe posvećuje veliku pažnju estetski modernom dizajnu i pomeranju granica tehnologije u cilju boljeg iskustva svojih kupaca pri upotrebi svakog LG proizvoda.