Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

Prvi na svetu zakrivljeni 21:9 UltraWide monitor stigao u Srbiju

Beograd, 04. mart 2015. godine – Kompanija LG Electronics (LG) počela je sa prodajom zakrivljenog UltraWide monitora sa odnosom slike 21:9 (model 34UC97) u Srbiji. Prvi monitor na svetu koji poseduje zakrivljeni In-Plane Switching (IPS) ekran sa odnosom stranica 21:9 i dijagonalom 86,36 cm pruža izuzetan kvalitet slike, funkcionalnost i veliki izbor opcija za povezivanje.

Zahvaljujući IPS tehnologiji, zakrivljeni LG UltraWide monitor omogućava širok ugao gledanja, koji obezbeđuje jasnu sliku bez distorzije, iz svakog ugla. LED pozadinsko osvetljenje omogućava prikaz bogatih boja, jasnih detalja i izuzetan kontrast, dok Ultra Quad High Definition (UQHD) kvalitet slike sa 3440 x 1440 piksela, čini da filmovi i video igre istinski ožive.

„Mnogi ljudi svoje vreme sve više provode ispred monitora nego televizora, međutim industrija i dalje nije razvila isti nivo inovacije kada su monitori u pitanju. U kompaniji LG, inovacije u tehnologiji ekrana nisu ograničene samo na naše najsavremenije televizore, zbog čega smo seriju monitora obogatili novim zakrivljenim 21:9 UltraWide modelom," rekao je Hyoung-sei Park, potpredsednik i šef odseka za Information Display Business u kompaniji LG Home Entertainment.

LG IPS 21:9 zakrivljeni UltraWide monitor kreiran je za potrebe profesionalnih korisnika, ali i za ljubitelje kvalitetne kućne zabave. Ovaj uređaj poseduje extra screen real estate opciju, kao i fabričku kalibraciju, koja omogućava preciznost prikaza boja u izvornom materijalu, što je apsolutni imperativ za profesionalne fotografe i grafičke dizajnere.

Kompatibilan sa PC i Mac uređajima, LG 34UC97 prikazuje jaku grafiku i video zapise sa izuzetnom lakoćom, a podržava i Thunderbolt 2 koji omogućava brz prenos podataka – čak četiri puta brže nego USB 3.0.

Opcija 4-Screen Split omogućava jednostavno obavljanje više zadataka istovremeno, podelom ekrana na četiri dela, sa prikazom osam različitih odnosa stranica. Korisnici mogu da daju prioritet prozorima prema njihovoj veličini i lokaciji, umesto da ih ručno raspoređuju. Sa samo nekoliko klikova mišem, korisnici mogu brzo da raspoređuju prozore u različite konfiguracije, što je idealno za profesionane korisnike kojima je potrebno da imaju otvoreno nekoliko programa u isto vreme. Dual-Link Up funkcija za povezivanje omogućava monitoru da se poveže sa dva izvorna uređaja (smart telefon, PC, kamera, Blu-ray plejer, video igrice) i istovremeno prikazuje njihov sadržaj na ekranu.

Ovaj uređaj poseduje i MAXXAUDIO® i sistem zvučnika jačine 7W, koji emituje vrhunski zvuk na svim frekvencijama.

LG 34UC97 monitor je dostupan na tržištu u Srbiji, po ceni od 169,990 din sa PDV-om.

Ključne prednosti:

•    21:9 zakrivljeni UltraWide QHD (3440*1440) ekran koji emituje 2.4 puta više vizuelnih informacija nego Full HD monitor
•    IPS tehnologija sa uglom gledanja od 178 stepeni koji omogućava gledanje sadržaja iz svih uglova, bez smetnji i distorzije
•    Prikaz preko 99% boja sRGB spektra
•    Dva Thunderbolt 2, dva HDMI i dva USB 3.0 ulaza
•    MaxxAudio® tehnologija koja omogućava dublji bas i kristalno jasan visoki zvuk, dva interna zvučnika jačine 7W
•    VESA 100 x 100 (sa eksternim nosačima dostupnim kod lokalnih distributera)

# # #

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

Više o LG Electronics Home Entertainment

LG Electronics Home Entertainment je vodeći globalni proizvođač na tržištu audio vizuelnih proizvoda, monitora, personalnih kompjutera i prenosivih uređaja. Kompanija neprestano teži da probija granice tehnologije, kako bi kreirala inovativne uređaje i izašla u susret potrebama svojih potrošača širom sveta. Ova kompanija je fokusirana na poboljšanje svakodnevice svojih korisnika uz pomoć vrhunskih proizvoda za kućnu zabavu, koje predvode nagrađivani OLED televizori, 4K ULTRA HD televizori i CINEMA 3D Smart televizori, sa novom webOS platformom. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.