Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

Prvi quad-core smart telefon kompanije LG Electronics

LG Optimus 4X HD predstavlja spoj najsavremenijih tehnologija koje obezbeđuju vrhunsko HD multimedijalno iskustvo

Beograd, 24. februar 2012. - Kompanija LG Electronics je u Koreji predstavila svoj prvi smart telefon koji poseduje procesor sa četiri jezgra, LG Optimus 4X HD. Sa najnovijim NVIDIA Tegra 3 procesorom brzine od čak 1,5 GHz i ekranom koji koristi True HD IPS tehnologiju, ovaj smart telefon je pravi mali računar koji se može smestiti na dlan ruke.

„Pre tačno godinu dana predstavili smo prvi smart telefon na svetu koji poseduje dual-core procesor, a sa modelom Optimus 4X HD sada smo otišli korak dalje”, izjavio je dr Jong-seok Park, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Mobile Communications. „Optimus 4X HD se ne ističe samo svojom neverovatnom brzinom, već korisnicima omogućava i vrhunsko HD multimedijalno iskustvo.”

NVIDIA Tegra 3 procesor je konstruisan kako bi odgovorio na visoke multimedijalne zahteve korisnika, a ono što je zanimljivo kod ovog procesora jeste da koristi posebno jezgro koje štedi bateriju kada su u pitanju manje zahtevne aktivnosti, poput slušanja muzike. True HD IPS ekran visoke rezolucije i dijagonale od 8,9 inča, obezbeđuje savršeno jasan prikaz i sliku bez i najmanjeg preklapanja boja. Optimus 4X HD poseduje internu memoriju od 16 GB i koristi poslednju verziju Android 4.0 Ice Cream Sandwich operativnog sistema. Ovaj model se može pohvaliti i kamerom od 8 megapiksela, koja koristi specijalni BSI (Backside Illumination) sensor i LED blic.

Dodatne informacije o modelu Optimus 4X HD biće dostupne na štandu kompanije LG Electronics na Svetskom kongresu mobilne telefonije, koji se odžava od 27. februara do 1. marta u Barseloni.

Glavne karakteristike:
    • Procesort: 1,5GHz quad-core procesor (NVIDIA Tegra 3)
    • Ekran: (1280 x 720) True HD IPS ekran dijagonale 4,7-inča
    • Memorija: 16GB eMMC i 1GB LP DDR2
    • Kamera: 8,0MP sa BSI sensorom (pozadinska) and 1,3MP (prednja)
    • Operativni sistem: Android 4.0 Ice Cream Sandwich
    • Baterija: 2,150mAh

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs

Više o LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications Company je vodeća kompanija za globalne mobilne komunikacije i informacije. Svojom vrhunskom tehnologijom i inovativnim dizajnerskim mogućnostima LG stvara mobilne telefone koji korisnicima širom sveta pružaju optimalno iskustvo. LG stremi razvoju spajanja tehnologija u mobilnim uređajima i nastavlja da učvršćuje svoju ulogu lidera u mobilnoj komunikaciji sa stilskim dizajnom i naprednom tehnologijom.