Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

Rekordna energetska efikasnost uz LG Multi V III sistem za klimatizaciju

LG predstavlja proizvode sa visokom energetskom efikasnošću na najvećem svetskom sajmu iz oblasti klimatizacije, grejanje i hlađenja

Beograd, 26. januar 2012. – Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je Multi V III VRF sistem za klimatizaciju, kao i kompletnu liniju komercijalnih klima uređaja, na sajmu AHR Expo, najvećoj svetskoj smotri iz oblasti klimatizacije, grejanje i hlađenja, koji se ove nedelje održava u Čikagu.

„Neprestano ulažemo u razvoj proizvoda i sistema za klimatizaciju, grejanje i hlađenje, kako bismo u potpunosti zadovoljili očekivanja naših korisnika”, izjavio je Hwan-yong Nho, direktor kompanije Air Conditioning and Energy Solution. „Sa predstavljanjem kompletne linije novih uređaja, sa Multi V III VRF sistemom kao glavnim proizvodom, želimo da u narednom periodu podignemo prodaju za 10 odsto na globalnom nivou.”

Pored velikog broja naprednih funkcija, Multi V III se izdvaja svojim ekološkim karakteristikama. Izuzetna energetska efikasnost ovog modela prepoznata je i od Instituta za klimatizaciju, grejanje i hlađenje (Air Conditioning, Heating and Refrigeration Institute – AHRI), najprestižnije institucije za ocenivanje i vrednovanje kvaliteta ove vrste uređaja. Multi V III smanjuje potrošnju električne energije za 14 odsto, a zahvaljujući svojim ekološkim karakteristikama ovaj model je ujedno i prvi proizvod iz ove industrije koji je dobio CarbonFree® sertifikat (ARUN072DT3) od Carbonfund.org fonda.

Pored Multi V III sistema, LG će predstaviti i BMS (Building Management Solution) sistem, koji istovremeno i centralizovano upravlja sistemom za klimatizaciju i kontroliše energetsku efikasnost u samom objektu. Takođe, biće predstavljena i nova linija uređaja za klimatizaciju, grejanje i hlađenje – Multi V Water, Multi V Mini, Eco V, Hydro Kit, Heat Recovery sistem i Vertical AHU, kao i najnovija LED rešenja iz oblasti osvetljenja.

Potpisivanjem Memoranduma o razumevanju, sa Interekom, najprestižnijom institucijom za izdavanja sertifikata o kvalitetu, LG će proizvoditi uređaje koji ispunjavaju visoke standarde energetske efikasnosti i bezbednosti koje propisuje ova institucija.

# # #

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs

Više o LG Electronics Air Conditioning and Energy Solution Company
LG Electronics Air Conditioning and Energy Solution Company (LG AE) obezbeđuje potpuna rešenja na polju grejanja, ventilacije i klimatizacije (HVAC), i kompletna energetska rešenja, u oblastima rezidencijalne klimatizacije (RAC), komercijalne klimatizacije (CAC), solarne enegije i osvetljenja and Lighting širom sveta. Uz lidersku poziciju na svetskom HVAC tržištu i inkorporirane LG tehnologije, LG AE se ubrzano širi i na specijalizovana B2B rešenja kao kompanija sa integrisanim energetskim rešenjima. Zahvaljujući svojim inovativnim tehnologijama, značajnim ulaganjima u istraživanje i razvoj, i efektivnim marketing strategijama, LG AE obara sopstvene rekorde prodaje svake godine od 2000. godine.