Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

Uživajte u sadržaju od 360 stepeni uz LG 360 Cam

Beograd, 8. mart 2016. godine — Predstavljanjem nove LG 360 Cam kamere na ovogodišnjem Svetskom kongresu mobilne telefonije (MWC) u Barseloni, kompanija LG Electronics (LG) očekuje porast interesovanja za kreiranje i deljenje vizuelnog sadržaja u formatu od 360 stepeni, putem mobilnih uređaja. Kreiranjem pristupačnih uređaja koji su orijentisani prema korisnicima, kao što su LG 360 Cam i G5 model smart telefona, stvaranje i deljenje sadržaja u formatu od 360 stepeni biće jednostavno poput jednog pritiska na dugme.

Iako mnogi telefoni i standardni fotoaparati imaju panoramski režim snimanja, sferične fotografije i video sadržaji u formatu od 360 stepeni pružaju bolji vizuelni doživljaj, jer obuhvataju sve detalje u kadar. Kompaktna i prenosiva, ova kamera poseduje izuzetno visoku rezoluciju slike, što je čini jednom od prvih kamera koje koriste prednosti sve popularnijeg formata od 360 stepeni. Zapravo, ovo je prva kamera jednog proizvođača smart telefona koja je optimizovana za Google Street View, uz podršku za Open-spherical kameru (OSC) API koju podržava Google.

Sa Google Street View aplikacijom instaliranom na iOS ili Android smart telefonima, korisnici LG 360 Cam moći će da jednostavno snime, postave i dele sadržaj u formatu od 360 stepeni, direktno putem svojih telefona, bez dugotrajnog procesa pretvaranja i obrade sadržaja. LG 360 Cam ima ugrđena tri mikrofona i podržava 5.1 surround sistem zvuka. Kamera je opremljena internom baterijom kapaciteta 1,200mAh, koja omogućava i do 70 minuta snimanja video sadržaja. Kako postoji opcija nadogradnje microSD kartice, memorija kamere se može povećati na maksimalno 2 TB.

„Najava dolaska LG 360 Cam kamere na tržišta, znači mnogo svim korisnicima Street View aplikacije, kojih je preko 500 miliona. Zahvaljujući mogućnosti da kreira fotografije veličine 16MP, LG 360 CAM će biti najbolji izbor za svakoga ko uživa u kreiranju i deljenju sadržaja u formatu od 360 stepeni", izjavio je Charles Armstrong, menadžer proizvoda u kompaniji Google Street View.

„Donedavno, za kreiranje slika i video snimaka u formatu od 360 stepeni bila je potrebna skupa i teška oprema teško dostupna svakodnevnim korisnicima. LG 360 Cam uređaj omogućiće korisnicima da jednostavno kreiraju i dele sadržaj koristeći mobilni ekosistem LG Playground uređaja“, izjavio je Kim Hong-Joo, potpredsednik i rukovodilac odseka za planiranje proizvoda u okviru kompanije LG Electronics Mobile Communications.

Ključne specifikacije:

•    Kamera: 13MP senzor x 2 (broj izlaznih piksela 16MP)
•    Režimi rada prilikom fotografisanja: 360 stepeni sferično / 180 stepeni hemisferično
•    Veličina: 40 x 97 x 25mm (bez poklopca)
•    Težina: 76.7g (bez poklopca)
•    Zvuk: Mikrofon x 3 / 5.1 sistem snimanja zvuka
•    Baterija: 1,200mAh
•    Memorija: microSD (do 2TB)
•    Povezivanje: Wi-Fi / Bluetooth
•    Boja: Srebrna

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 83 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2014. godinu u iznosu od 55,91 milijardi dolara (59,04 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

Više o LG Electronics Mobile Communications Company

LG Electronics Mobile Communications je tehnološki inovator i lider u globalnoj industriji mobilnih komunikacija. LG upravlja evolucijom mobilnih telefona sa svojim kompetitivnim tehnologijama u sferi proizvodnje ekrana, baterija, optičkih kamera i strateških partnerstava sa liderima u ovoj industriji. Vodeći modeli premium G serije inkorporiraju jedinstven, ergonomski dizajn i intuitivne UX karakteristike koje maksimiziraju iskustvo korisnika. Kompanija je i dalje posvećena vodećim potrošačima u eri konvergencije, kroz povećanja mogućnosti povezanosti između smart telefona, tableta i svih kućnih i prenosivih elektronskih uređaja. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.