Za održivi život.

Naša misija

Posvećenost održivijoj budućnosti.

LG OLED televizori izrađeni su tako da budu inovativniji i održiviji. Sa najmodernijom tehnologijom, krajnji cilj kompanije LG je da doprinese promeni životne sredine i da unapredi živote korisnika. Proširivanjem ekoloških inicijativa, usavršavanjem proizvodnih procesa i unapređenjem iskustva u korišćenju proizvoda, kompanija LG nastavlja da doprinosi društvu.
Četiri dela slagalice u sredini kraft slagalice prekrivene su travom i natpisima „ODRŽIVOST”, „EKOLOŠKI ODGOVORNO” i „BEZ ZAMORA OČIJU”. Četiri dela slagalice u sredini kraft slagalice prekrivene su travom i natpisima „ODRŽIVOST”, „EKOLOŠKI ODGOVORNO” i „BEZ ZAMORA OČIJU”.
Ekološki proces

Izuzetno ekološki odgovoran radni vek

Životni ciklus LG OLED proizvoda ekološki je odgovorniji na svakom koraku. LG OLED televizori proizvode se bez pozadinskog osvetljenja i sa manje komponenata zahvaljujući samosvetlećim pikselima. Kada se koriste, manje emituju zagađivače unutrašnjeg vazduha jer sadrže manje toksičnih supstanci. Nakon odlaganja u otpad LG OLED televizori smanjuju otpad i odlikuje ih visoka stopa recikliranja.
Životni vek OLED TV-a. Piktogram OLED TV-a pokazuje da ima manje slojeva. Piktogram OLED TV-a pokazuje da emituje manje toksičnih supstanci. Piktogram otpada pokazuje da ima manje otpadnih delova prilikom odlaganja u otpad. (reprodukcija video-zapisa) Životni vek OLED TV-a. Piktogram OLED TV-a pokazuje da ima manje slojeva. Piktogram OLED TV-a pokazuje da emituje manje toksičnih supstanci. Piktogram otpada pokazuje da ima manje otpadnih delova prilikom odlaganja u otpad. (reprodukcija video-zapisa)
*Poređenje je obavljeno između LG LED televizora i LG OLED televizora.

Zvanično je – LG OLED televizori su sertifikovani kao ekološki proizvodi.

Zahvaljujući ekološki odgovornim procesima navedenim iznad, Société Générale de Surveillance (SGS), švajcarska multinacionalna agencija za testiranje, sertifikovala je LG OLED televizore i LG OLED panele kao ekološke proizvode zbog brojnih razloga. Televizori i paneli ne sadrže kadmijum i efikasnije se proizvode sa manje delova i većom mogućnošću reciklaže od LED televizora. Paneli takođe ne sadrže indijum fosfid, a u plastičnim komponentama se koristi minimalna količina sredstva za usporavanje širenja plamena.
Logotip sertifikata SGS na OLED panelima i OLED televizorima. Logotip sertifikata SGS na OLED panelima i OLED televizorima.
*LG OLED televizori i paneli paneli, izuzev LG OLED R, poseduju sertifikacije ekoloških proizvoda kompanije SGS.
*Poređenje je obavljeno između LG LED televizora i LG OLED televizora.

Pogledajte kako je OLED izrađen od manje delova u odnosu na LCD.

Poređenje razlika u strukturi LED sa pozadinskim osvetljenjem i OLED bez pozadinskog osvetljenja. (reprodukcija video-zapisa) Poređenje razlika u strukturi LED sa pozadinskim osvetljenjem i OLED bez pozadinskog osvetljenja. (reprodukcija video-zapisa)
*Poređenje je obavljeno između LG LED televizora i LG OLED televizora.

Mislite da ste pronašli savršen televizor?


Niska emisija plave svetlosti

Smanjite izlaganje plavoj svetlosti.

Plava svetlost dolazi iz mnoštva izvora, čak i iz vašeg televizora, ali LG OLED televizori su izrađeni tako da vam štite oči od zamora tokom gledanja. Prema Eyesafe®, ako su vam oči izložene velikoj količini štetne plave svetlosti duže vreme, melatonin se može potisnuti, što dovodi do problema kao što je poremećaj sna. Deca i adolescenti sa nerazvijenim dužicama naročito su osetljivi na oštećenje mrežnjače. Stoga je važno koji televizor gledate. Testiranja su pokazala da LG OLED ekrani emituju manje plave svetlosti od LED ekrana.
Poređenje plavog svetla na LED ekranu koji emituje veliku količinu plave svetlosti tokom testiranja pomoću filtera za detekciju plave svetlosti (reprodukcija video-zapisa) Poređenje plavog svetla na LED ekranu koji emituje veliku količinu plave svetlosti tokom testiranja pomoću filtera za detekciju plave svetlosti (reprodukcija video-zapisa)
*Simulacija slika na ekranu.
*Informacije sa eyesafe.com
*Poređenje je obavljeno između LG LED televizora i LG OLED televizora.
Bez treperenja

Bez treperenja, veća prijatnost.

Možda ste primetili treptanje na monitoru – to je treperenje. Efekat može biti i vidljiv i nevidljiv, a čak i nevidljivo treperenje izlaže vaše oči naporu. Treperenje se javlja na LED televizorima zbog čijeg operativnog sistema pozadinsko osvetljenje treperi da bi se kontrolisala osvetljenost, a zato što je odziv na LED panelima relativno spor u poređenju sa OLED panelima. Brži odziv i odsustvo pozadinskog osvetljenja znače da kod LG OLED televizora nema treperenja.
Poređenje između LED ekrana na kom ima treperenja i OLED ekrana na kom nema treperenja dok se prikazuje video-zapis sa belim konjem u trku. (reprodukcija video-zapisa) Poređenje između LED ekrana na kom ima treperenja i OLED ekrana na kom nema treperenja dok se prikazuje video-zapis sa belim konjem u trku. (reprodukcija video-zapisa)
*Rezultati sertifikata bez treperenja povezani su sa testiranjima OLED panela. Poređenje je obavljeno između LG LED televizora i LG OLED televizora.
*Uslovi snimanja: ekran od 120 Hz za OLED i LED, podrazumevano podešavanje slike / brzina zatvarača: 50FPS 120°.
*Rezultati se mogu razlikovati u zavisnosti od uslova snimanja i reprodukcije.
*Simulacija slika na ekranu.
Bez neprijatnog odsjaja

Unapređenje povodom pojave odsjaja.

LG OLED paneli prvi su u svojoj klasi kod kojih je potvrđeno odsustvo neprijatnog odsjaja od strane Underwriter Laboratories (UL). Neprijatni odsjaj se javlja kada postoji velika razlika između osvetljenosti okruženja i osvetljenosti koju emituje ekran. UL je obavio testiranja primenom metode procene koja je zvanično priznata od strane Međunarodne komisije za osvetljenje – ona je potvrdila da OLED paneli obezbeđuju umereno osvetljenje u svim uslovima.
Poređenje neprijatnog odsjaja na LED ekranu i OLED ekranu na kojima se prikazuje par na pikniku pored reke. Čak i u mraku, OLED ekran ne prikazuje neprijatni odsjaj. (reprodukcija video-zapisa) Poređenje neprijatnog odsjaja na LED ekranu i OLED ekranu na kojima se prikazuje par na pikniku pored reke. Čak i u mraku, OLED ekran ne prikazuje neprijatni odsjaj. (reprodukcija video-zapisa)
*Rezultati su zasnovani na metodi Objedinjene ocene odsjaja (UGR).
*Potvrda se izdaje kada je UGR manja od 22 kada se televizor gleda između 70 lux i 300 lux.
*LG OLED TV paneli imaju potvrdu ekrana bez neprijatnog odsjaja od strane UL.
Bez zamora očiju

Gledajte duže bez zamora.

LG OLED televizori omogućavaju vam duže gledanje bez zamora. Sertifikovani su kao ekrani sa niskom emisijom plave svetlosti, bez treperenja i bez neprijatnog odsjaja od strane međunarodnih agencija TÜV Rheinland (TUV) i Underwriter Laboratories (UL). LG OLED televizori takođe su prvi paneli bilo koje vrste televizora koji su dobili sertifikat Eyesafe® razvijen od strane TUV-Eyesafe®.
Logotip Eyesafe® i TÜV Rheinland sertifikat za nisku emisiju plave svetlosti. Logotip potvrde Underwriter Laboratories o ekranu bez treperenja.  Logotip potvrde Underwriter Laboratories o odsustvu neprijatnog odsjaja. Logotip Eyesafe® i TÜV Rheinland sertifikat za nisku emisiju plave svetlosti. Logotip potvrde Underwriter Laboratories o ekranu bez treperenja.  Logotip potvrde Underwriter Laboratories o odsustvu neprijatnog odsjaja.
*LG OLED televizori, izuzev LG OLED R, imaju sertifikat koji se dodeljuje ekranima sa niskom emisijom plave svetlosti od strane TUV-Eyesafe®.
*LG OLED TV paneli sertifikovani su kao ekrani bez treperenja i neprijatnog odsjaja od strane UL.

Predvodnici u održivosti.

LG nastavlja da dokazuje da je globalni lider na tržištu elektronike savladavanjem izazova životne sredine i društva povezanih sa životnim ciklusom proizvoda, radnim uslovima, proizvodnim procesima i reciklažom. Ekološko, socijalno i korporativno upravljanje (ESG) glavni su faktori merenja održivosti i društvenog uticaja kompanije. ESG ocene dobijaju se na osnovu sveobuhvatnih godišnjih procena praksa održivosti i performansi. LG je lider u industriji po indeksu održivosti Dau Džons (DJSI) već devet uzastopnih godina, u sklopu serije FTSE4Good Index Series, a dobio je i najviše ocene među kompanijama od Ecovadis i MSCI.
Logotip Dow Jones Sustainability Indices. Logotip FTSE4Good. Logotip Ecovadis Sustainability Rating. Logotip MSCI ESG Ratings. Logotip Dow Jones Sustainability Indices. Logotip FTSE4Good. Logotip Ecovadis Sustainability Rating. Logotip MSCI ESG Ratings.