Mundarijaga oʻtish Maxsus imkoniyatlar boʻyicha yordamga oʻtish

Maxfiylik siyosati

www.lg.com/uz saytiga tashrif buyuruvchilarning maxfiylik siyosati LG Electronics Overseas Trading FZE uchun maxfiylikning eng ustuvor yo'nalishi hisoblanadi. Xaridor sifatida siz LG Electronics Overseas Trading FZE veb-saytiga shaxsiy ma'lumotlaringizni chiqarmasdan kirishingiz mumkin.

Biz olgan ma'lumotlar faqat o'zingiz taqdim etgan ma'lumotlarga bog'liq. Iltimos, to'plangan ma'lumotlardan qanday foydalanishimiz va ularni qanday himoya qilishimizni ko'rish uchun maxfiylik siyosatini diqqat bilan o'qing. Ma'lumotni ro'yxatdan o'tkazishda va / yoki taqdim etishda siz maxfiylik siyosati qoidalariga muvofiq ma'lumotlarni to'plashga, ulardan foydalanishga va uzatishga rozilik bildirasiz.

Sizdan olingan ma'lumotlar

www.lg.com/uz saytiga kirishda sizdan quyidagi amallarni bajarishda o'zingizni ma'lumotlaringizni, shu jumladan ismingizni va aloqa ma'lumotlaringizni saqlashingizni so'rashlari  mumkin: LG mahsulotlari haqida fikr-mulohazalaringizni bildiring, mahsulotlarga texnik xizmat ko'rsatish to'g'risida so'rov qoldiring, LG mahsulotlari haqida savol bering, tanlovda ishtirok eting, LG mahsulotlariga oldindan buyurtma berish uchun so'rov yuboring, LG mahsulotlarini ro'yxatdan o'tkazing, LG mahsulotlari haqida ma'lumot oling. Siz ushbu ma'lumotni taqdim etishdan bosh tortishingiz ham  mumkin. Shuningdek, biz veb-saytimizdan foydalanish to'g'risidagi ma'lumotlarni va sizdan olgan xabarlarimizdagi ma'lumotlarni to'plashimiz mumkin. LG Electronics Overseas Trading FZE vakolatxonasi sizga bozorni o'rganish bo'yicha so'rovnomada ishtirok etishni yoki sayt yoki mahsulot haqida fikr-mulohaza bildirishingizni taklif qilishi mumkin, ammo siz ham bu tanlovda qatnashmaysiz.

Axborotdan foydalanish

Biz o'z biznesimizni boshqarish, qo'llab-quvvatlash, takomillashtirish va rivojlantirish uchun to'plangan ma'lumotlardan foydalanamiz va tahlil qilamiz. Kamdan kam hollarda biz siz bilan bog'lanib, mahsulotlarimiz, xizmatlarimiz va boshqa marketing maqsadlarimiz to'g'risida sizning fikringizni bilishimiz mumkin.

Bundan tashqari, sizning roziligingiz asosida biz sizni qiziqtirishi mumkin bo'lgan yangi mahsulotlar va xizmatlar to'g'risida sizni xabardor qilish uchun ma'lumotdan foydalanishimiz mumkin. Siz bilan elektron pochta, telefon yoki faks orqali bog'lanishimiz mumkin. Agar kelajakda bunday ma'lumotlarni olishni istamasangiz, iltimos, bizga xabar bering.

Shaxsiy ma'lumotlarni oshkor qilish / saqlash

Qabul qilingan har qanday ma'lumot O'zbekiston Respublikasi hududidagi xavfsiz serverda saqlanadi. Shaxsiy ma'lumotlarni taqdim etish orqali siz LG Electronics Overseas Trading FZE Company kompaniyasiga transchegaraviy ma'lumotlarni uzatish uchun rozilik berasiz.

Ma'lumotlarga qonunchilikda belgilangan tartibda O'zbekiston Respublikasidan tashqarida, LG Electronics, LG CNS Europe, LG CNS Korea kompaniyalarining bosh va sho'ba korxonalarida ishlaydigan xodimlar kirishlari mumkin.

Shuningdek, bizning saytimizdan uchinchi shaxslar foydalanishi haqida qisqacha ma'lumotni uzatishimiz mumkin, ammo bu ma'lumotlar sizni aniqlaydigan ma'lumotlarga ega bo'lmasligi mumkin.

Afsuski, tarmoqlar orqali ma'lumot uzatish to'liq xavfsiz emas. Shaxsiy ma'lumotlaringizni himoya qilish uchun barcha imkoniyatlarni ishga solganimizga qaramay, veb-saytimiz orqali ma'lumot uzatish xavfsizligini kafolatlay olmaymiz. Siz tavakkal qilasiz. Ma'lumotlaringizni olganimizdan so'ng, biz ruxsatsiz kirishni oldini olish uchun qat'iy tartib va xavfsizlik qoidalaridan foydalanamiz.

Aloqa ma'lumotlaridan foydalanishga rozilik bildirganingizda, biz uchinchi tomonlarni, shu jumladan jamoamiz a'zolari bo'lgan kompaniyalarni diqqat bilan tanlaymiz va siz qiziqqan mahsulotlar va xizmatlar haqida ma'lumot berish uchun siz bilan bog'lanishimiz mumkin. Ular siz bilan elektron pochta, telefon yoki faks va boshqa aloqa vositalari bilan bog’lanishlari mumkin. Agar kelajakda bunday ma'lumotlarni olishni istamasangiz, iltimos, bizga xabar bering.

Axborotni qonunga muvofiq ishlatish uchun biz uchinchi tomonlarni diqqat bilan kuzatib boramiz.

IP-manzil va cookie

Kompyuteringiz haqidagi ma’lumotlarni marketing maqsadlarida, shu jumladan sizning IP manzilingiz, operatsion tizimingiz yoki brauzer turini boshqarish va hisobot uchun jamlangan ma'lumotlarga asoslangan holda to'plashimiz mumkin. Bu sizning Internetdagi faoliyatingiz haqidagi statistik ma'lumotlar. Ushbu ma'lumotlarning barchasi identifikatsiya qiluvchi ma'lumot emas. Kompyuteringizda saqlanadigan oz miqdordagi ma'lumotlar cookie-fayllaridir. Agar sizning kompyuteringizda shaxsiy ma'lumotlarni namoyish qilish taqiqlangan bo'lsa, tizim cookie-fayllarda ma'lumotlarni saqlaydi. Bu saytni ro'yxatdan o'tkazishni va undan keyingi foydalanishni osonlashtiradi. Cookies-lar, shuningdek, tashrif buyurgan saytlaringizni kuzatib borish va siz uchun bizning saytimiz tarkibini shaxsiylashtirishga imkon beradi. Agar shaxsiy ma'lumotlaringiz cookie-fayllarda saqlanishini istamasangiz, ushbu sozlamalarni kompyuteringizda sozlashingiz mumkin, ammo bu holda saytimizning ba'zi bo'limlari siz uchun mavjud bo'lmaydi. Saytda Google Inc - Google Analytics analitik xizmatidan foydalaniladi. Ushbu xizmat kompyuteringizda saqlangan cookie-fayllardan foydalanadi. Google Analytics yordamida to'plangan ushbu ma'lumotlar Amerika Qo'shma Shtatlaridagi serverlarda uzatilishi va saqlanishi mumkin. Kompaniya foydalanuvchidan fayllarni qayta ishlashga roziligini so'raydi. Agar xaridor qayta ishlashga rozi bo'lmasa, kompaniya faqat kompaniya veb-saytining to'g'ri ishlashi uchun zarur bo'lgan texnik cookie-fayllarni qayta ishlaydi. Foydalanuvchi brauzer sozlamalarini o'zgartirib, cookie fayllarini uzatishni taqiqlashi mumkin, ammo bu holda foydalanuvchi veb-saytning ba'zi xususiyatlariga kirish huquqiga ega bo'lmaydi. Bundan tashqari, foydalanuvchi ma'lumotlarni to'plashni (IP-manzillar va cookie-fayllar) va ularni keyinchalik Google Search Engine Inc tomonidan qayta ishlashni  brauzer kengaytmasini o'rnatish orqali (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en) taqiqlashi mumkin.  Veb-sayt Adobe Systems Software Ireland Limited - Adobe Analytics Company (Omniture nomi bilan tanilgan) tahliliy xizmatidan foydalanadi. Ushbu analitik xizmat foydalanuvchi kompyuterida saqlangan cookie-fayllardan foydalanadi. Odatda, barcha ma'lumotlar Adobe kompaniyasi tomonidan boshqariladigan Evropa Ittifoqi hududida joylashgan serverlarda uzatiladi va saqlanadi. Http://www.adobe.com/en/privacy/opt-out.html: foydalanuvchi veb-saytga tashrif buyurish bilan bog'liq ma'lumotlarni uzatishni, Adobe-ga bunday ma'lumotlarni qayta ishlashni va uzatishni taqiqlashi mumkin. Veb-sayt Yandeks kompaniyasining (Rossiya Federatsiyasi, 119021, Moskva, Lev Tolstoy ko'chasi, 16-uy, Yandex MChJ) saytga tashrifi statistikasi va tahlil qilish xizmatidan foydalanadi. Ushbu analitik xizmat foydalanuvchi kompyuterida saqlangan cookie-fayllardan foydalanadi. Yandeks xizmati tomonidan ma'lumotlarni yig'ish haqida ko'proq ma'lumot. Metrik bilan http://legal.yandex.ru/metrica_termsofuse/ saytida tanishish mumkin.

Ma'lumotlarni saqlash va xavfsizlik

Biz axborotni ruxsatsiz kirish, noqonuniy uzatish, tasodifiy buzilish yoki yo'qotishdan himoya qiluvchi xavfsizlik qoidalaridan foydalanamiz. Biz siz haqingizda ma'lumotni qonunda belgilangan ma'lum bir muddat saqlaymiz. Bizning saytimizning ba'zi bo'limlarida boshqa manbalarga havolalar mavjud. Agar boshqa veb-saytga kirsangiz, ushbu saytning maxfiylik siyosati kuchga kiradi.

Maxfiylik siyosatining o'zgarishi

Maxfiylik siyosatiga kiritilgan har qanday o'zgartirish bizning veb-saytimizda e'lon qilinadi va agar kelishilgan bo'lsa, sizga elektron pochta orqali yuboriladi.

Bog’lanishlar

Barcha sharhlar, savollar va takliflar marketinguzbekistan@lge.com elektron manziliga yuborilishi mumkin.

  1. Asosiy atamalar va ta'riflar

Ushbu siyosat quyidagi asosiy tushunchalardan foydalanadi:

Shaxsiy ma'lumotlar - aniq yoki aniq bir shaxsga (shaxsiy ma'lumotlar sub'ekti) bevosita yoki bilvosita bog'liq bo'lgan har qanday ma'lumot.

Shaxsiy ma'lumotlar operatori (operator) - yakka tartibda yoki boshqa shaxslar bilan birgalikda shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlashni tashkillashtiradigan va (yoki) amalga oshiradigan, shuningdek ma'lumotlarni qayta ishlash maqsadlarini belgilaydigan davlat organi, munitsipal organ, yuridik, jismoniy shaxs; shaxsiy ma'lumotlar, shaxsiy ma'lumotlar bilan bajarilgan harakatlar (operatsiyalar). Ushbu Siyosat doirasida Shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash operatori (operatori) - "LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE" O'zbekiston Respublikasidagi "VAKOLATXONASI;

Shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash - avtomatlashtirish uskunalari yordamida yoki shu kabi uskunasiz shaxsiy ma'lumotlar bilan amalga oshiriladigan har qanday harakatlar (operatsiyalar) yoki harakatlar (operatsiyalar) to'plami, shu jumladan yig'ish, qayd etish, tizimlashtirish, to'plash, saqlash, aniqlashtirish (yangilash, o'zgartirish),  olish, ishlatish, shaxsiy ma'lumotlarni uzatishni tarqatish, taqdim etish, kirish), shaxsiylashtirish, blokirovka qilish, olib tashlash, yo'q qilish;

Avtomatlashtirilgan shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash - kompyuter uskunalari yordamida shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash;

Shaxsiy ma'lumotlarni tarqatish - shaxsiy ma'lumotlarni ma'lum bir shaxsga yoki odamlarning ma'lum bir guruhiga berishga qaratilgan harakatlar;

Shaxsiy ma'lumotlarni blokirovka qilish - bu shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlashni vaqtincha tugatish (agar shaxsiy ma'lumotlarni to'g'rilash uchun qayta ishlash zarur bo'lsa);

Shaxsiy ma'lumotlarni yo'q qilish - shaxsiy ma'lumotlarning ma'lumot tizimidagi shaxsiy ma'lumotlarning tarkibini qayta tiklashni imkonsiz qiladigan harakatlar va (yoki) buning natijasida shaxsiy ma'lumotlarga ega bo'lgan ommaviy axborot vositalari yo'q qilinadi.

Shaxsiy ma'lumotlarni shaxssizlashtirish - natijada shaxsiy ma'lumotlar sub'ektini aniqlash imkonsiz bo'lib qoladigan harakatlar.

Shaxsiy ma'lumotlarning axborot tizimi - bu ma'lumotlar texnologiyalari va texnik vositalarini qayta ishlashni ta'minlaydigan ma'lumotlar bazasida joylashgan shaxsiy ma'lumotlar to'plami;

Shaxsiy ma'lumotlarni transchegaraviy o'tkazish - shaxsiy ma'lumotlarni chet davlatning vakolatli organiga, chet ellik yuridik yoki jismoniy shaxsga o'tkazish.

Operator veb-sayti - shaxsiy ma'lumotlar to'planishi mumkin bo'lgan Operator tomonidan ishlatiladigan Internet saytlari.

  1. Umumiy qoidalar

"LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE" vakolatxonasi O'zbekiston Respublikasi qonunlarida tavsiflangan barcha talablarga javob beradi. O'zining ishbilarmonlik obro'sini saqlab qolish uchun kompaniya asosiy vazifalar odil sudlov printsiplarini bajarish, qonuniylik, maxfiylik, shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlashda xavfsizlik deb hisoblaydi.

Ushbu siyosat shaxsiy ma'lumotlar sohasidagi O'zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasi, qonun hujjatlari, me'yoriy hujjatlar, huquqiy hujjatlar talablarini hisobga olgan holda ishlab chiqilgan, shuningdek:

  • "LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE" vakolatxonasi shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlashning asosiy printsiplari, maqsadlari va usullarini belgilaydi;
  • "LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE" ning O'zbekiston Respublikasida shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlashdagi harakatlari, shuningdek shaxsiy ma'lumotlarni himoya qilish choralari va qonun hujjatlari va ushbu siyosat talablariga rioya qilinishini nazorat qilish;
  • Ushbu siyosat shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash sohasida "LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE" faoliyati to'g'risida e'lon qiluvchi ommaviy hujjatdir;

2.1 Shaxsiy ma'lumotlarni yig'ish va qayta ishlash maqsadlari

"LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE" vakolatxonasi shaxsiy ma'lumotlarni faqat quyidagi maqsadlarda qayta ishlaydi.

  • Shartnomalarni tuzish, boshqarish, o'zgartirish, bekor qilish va shartnomaviy majburiyatlarni bajarish, ulardan biri ya’ni:
  • Shaxsiy ma'lumotlar mavzusi (xaridor, mijoz, foyda oluvchilar), shu jumladan "LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE" xodimlari bilan munosabatlar.
  • "LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE" vakolatxonasi shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlashni amalga oshiradigan shartnomaviy hamkor.
  • Tovarlarni, ishlarni, xizmatlarni bozorda, shaxsiy ma'lumotlar sub'ekti bilan to'g'ridan-to'g'ri aloqalarni o'rnatish, xabarnomalar, ma'lumot yuborish, amaldagi maxsus takliflar, aktsiyalar, chegirmalar, boshqa ma'lumotlar va shartnomalarni bajarish, arizalarni ko'rib chiqish bilan bog'liq so'rovlar orqali targ'ib qilish; shaxsiy ma'lumotlar sub'ektining so'rovlari va ilovalari;
  • shaxsiy ma'lumotlar asosida statistik va boshqa tadqiqotlar o'tkazish;
  • Bo'sh lavozimlarga nomzodlarni tanlash, ish izlovchilarga va “LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE” vakolatxonasi xodimlariga o'qitish va martaba o'sishida yordam berish;
  • Ish xavfsizligi va xodimlarning shaxsiy xavfsizligi, mehnat shartnomalari va mahalliy normativ hujjatlar bilan belgilangan majburiyatlarni bajarish; O'zbekiston Respublikasining amaldagi qonunchiligiga muvofiq imtiyozlardan foydalanish;
  • To'lovlarni qabul qilishni ta'minlash, pul o'tkazmalarini o'tkazish, mijozlarga xizmatlar ko'rsatish bo'yicha bank va sug'urta tashkilotlari bilan kelishilgan majburiyatlarni bajarish;
  • Ko'rsatilayotgan xizmatlarning sifati bo'yicha ish yurituvchi shikoyatlarni qabul qilish; davlat organlari, shu jumladan huquqni muhofaza qilish idoralari va hokazolarning so'rovlariga javob berish, "LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE" vakolatxonasi jabrlangan shaxs bo'lgan tekshiruv natijalari to'g'risida ma'lumot olish; mijozlar / foyda oluvchi tomonlar / shartnoma bo'yicha hamkorlar / yetkazib beruvchilarni javobgarlikka tortish.
  • O'zbekiston Respublikasi qonunchiligiga rioya qilish. Shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash maqsadlariga mos kelmaydigan jarayonlarga yo'l qo'yilmaydi.

2.2 Shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash hajmi va toifalari, shaxsiy ma'lumotlar sub'ektlari toifalari.

  • "LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE" vakolatxonasining shaxsiy ma'lumotlar tizimlarida quyidagi shaxsiy ma'lumotlar sub'ektlari (shaxslar) shaxsiy ma'lumotlari qayta ishlanadi:
  • LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE bilan mehnat / shartnoma munosabatlaridagi xodimlar, shuningdek xodimlarning qarindoshlari;
  • O'zbekiston Respublikasida "LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE" ishtirokchilari.
  • LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE mijozlari va kontragentlari / yetkazib beruvchilari;
  • Potentsial mijozlar yoki ish izlovchilar "LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE" vakolatxonasiga;
  • "LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE" vakolatxonasi shaxsiy ma'lumotlarning quyidagi toifalarini qayta ishlaydi:

1) Umumiy toifadagi shaxsiy ma'lumotlar:

- Pasport ma'lumotlari yoki shaxsni tasdiqlovchi boshqa hujjatning rekvizitlari (seriyasi, raqami, chiqarilgan sanasi, hujjatni rasmiylashtirgan organning nomi);

- Fuqarolik;

- Yashash manzili (pasport orqali), yashash joyida yoki ro’yxatdan o’tgan joyida ro'yxatdan o'tgan sana;

- Shaxsiy ma'lumotlar sub'ekti yoki yashash manzili (pasport orqali) ro'yxatdan o'tgan bo'lsa, telefon raqami (mobil va uy);

- Malaka va maxsus bilimlar yoki o'qitish to'g'risidagi ma'lumotlar (seriya, raqam, diplom, sertifikat berilgan sana, yakuniy malaka guvohnomasi, ta'lim muassasasining nomi va joylashgan joyi, kursni boshlash va tugatish sanasi);

- Malaka oshirish yoki qayta tayyorlash to'g'risidagi ma'lumotlar (seriya, raqam, malaka oshirish yoki qayta tayyorlash to'g'risidagi hujjat berilgan sana, ta'lim muassasasining nomi va joylashgan joyi, kurs boshlangan va tugagan sanasi, boshqa ma'lumotlar);

- Harbiy xizmatga jo'natilgan harbiy xizmatga chaqirilganlar yoki chaqiriluvchilarning harbiy ro'yxatga olinishi to'g'risidagi ma'lumotlar (seriya, raqami, chiqarilgan sanasi, harbiy guvohnoma bergan organning nomi, harbiy mutaxassisligi, harbiy unvoni, qabul to'g'risida ma'lumot / reestrdan olib tashlash, boshqa ma'lumotlar);

- Oilaviy ahvol to'g'risidagi ma'lumotlar (oilaviy ahvoli, nikoh to'g'risidagi guvohnoma, familiyasi, ismi, turmush o'rtog'ining otasining ismi va pasport ma'lumotlari, 2-PIT shaklidagi guvohnoma, munosabatlar darajasi, boshqa oila a'zolarining familiyalari, ismlari, otasining ismi, qarindoshlari);

- Mulk to'g'risidagi ma'lumotlar (mulkiy holat): davlat raqamlari va transport vositalarini ro'yxatdan o'tkazish to'g'risidagi guvohnomalar va transport vositalarining pasportlaridan olingan boshqa ma'lumotlar);

- Hisob raqami, turi, joylashtirish muddati, summasi, depozit shartlari va boshqa ma'lumotlarni o'z ichiga olgan shartnoma tafsilotlari;

- Sub'ektga berilgan shaxsiy ma'lumotlar bo'yicha kreditlar to'g'risidagi ma'lumotlar, shu jumladan shartnomaning rekvizitlari, hisob raqamlari, shartnoma muddati, kredit miqdori, kredit shartlari va boshqa ma'lumotlar;

- Sug'urta guvohnomasining raqami va seriyasi to'g'risidagi ma'lumotlar;

- Soliq to'lovchining identifikatsiya raqami to'g'risidagi ma'lumotlar.

Operator saytlariga kirishda va operator veb-saytida joylashtirilgan cookie-fayllardan foydalanish qoidalariga (ushbu Qoidaning 1-ilovasi) muvofiq operator saytlarini kuzatib borishda "LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE" vakolatxonasi quyidagilarni to'playdi: 

- Xostning IP-manzili

- Operator veb-saytiga tashrif buyuruvchi tomonidan amalga oshirilgan harakatlar to'g'risida ma'lumotlar (masalan, ro'yxatdan o'tishni tugatish, shaharning o'zgarishi, sherikning veb-saytiga o'tish va hk);

- Apparat hodisalari, shu jumladan tizimning ishlamay qolishi va harakatlari, shuningdek sozlamalar, turi va brauzer tili, so'raladigan sana va vaqt va navigatsiya URL manzili;

- Operator saytiga yorliqlar (cookie-fayllar) yordamida kirishda avtomatik ravishda olingan ma'lumotlar.

2) Maxsus toifadagi shaxsiy ma'lumotlar

Shaxsiy ma'lumotlarni irq, millat, siyosiy fikr, diniy yoki falsafiy e'tiqod, sog'liq holati, yaqin hayot bilan bog'liq bo'lgan maxsus toifalarni qayta ishlashga yo'l qo'yilmaydi. Operator xorijiy davlatlar hududida shaxsiy ma'lumotlarni transchegaraviy uzatishni amalga oshiradi.

Shaxsiy ma'lumotlarga O'zbekiston Respublikasidan tashqarida, ushbu mamlakatlar qonunchiligida belgilangan LG Electronics, LG CNS Europe, LG CNS Korea kompaniyalarining asosiy va yordamchi kompaniyalari va filiallarida ishlaydigan xodimlar kirishlari mumkin.

3) Shaxsiy ma'lumotlar sub'ektlarining huquqlari.

Shaxsiy ma'lumotlar sub'ekti quyidagi huquqlarga ega:

- "LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE" vakolatxonasiga uning shaxsiy ma'lumotlarini qayta ishlash bo'yicha ma'lumot olish, shu jumladan shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlashni sertifikatlash; shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlashning qonuniy vakolatlari, maqsadlari, muddatlari va usullari;

- Agar ular to'liq bo'lmagan, eskirgan, noto'g'ri bo'lsa, noqonuniy ravishda olingan yoki qayta ishlash uchun zarur bo'lmagan bo'lsa, shaxsiy ma'lumotlarni aniqlashtirish, blokirovka qilish yoki yo'q qilish.

- Shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlashga rozilikni bekor qilish;

- Shaxsiy ma'lumotlar sub'ektlarining huquqlarini himoya qilish bo'yicha vakolatli organga murojaat qilib, "LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE" vakolatxonasining harakatlari yoki harakatsizligi ustidan shikoyat qilish;

- Zararni qoplash yoki / yoki ma'naviy zararni qoplashni o'z ichiga olgan huquqlar va qonuniy manfaatlarni himoya qilish;

- Boshqa ma'lumotlarni olish va O'zbekiston Respublikasi qonunlarida nazarda tutilgan boshqa huquqlarni amalga oshirish.

  1. Shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash tartibi, shartlari va usullari

4.1. Shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash tamoyillari

"LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE" vakolatxonasida shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash "LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE" vakolatxonasi xodimlarining va boshqa shaxslarning huquqlari va erkinliklarini himoya qilish, ularning shaxsiy ma'lumotlarini, shu jumladan huquqlarini qayta ishlash paytida amalga oshiriladi. Ya’ni shaxsiy va oilaviy hayotning quyidagi printsiplarga asoslanib:

  • Shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlashning qonuniyligi va adolatliligi;
  • Aniq, oldindan belgilangan qonuniy maqsadlar yordamida shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlashni cheklash;
  • Ma'lumotlarni yig'ishda ko'rsatilgan shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash maqsadlari va usullariga muvofiqligi;
  • Shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash uchun turli maqsadlar uchun yaratilgan ma'lumotlar bazalarini birlashtirishni taqiqlash;
  • Shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash zaruriyati va hajmi darajasiga muvofiqligi;
  • Shaxsiy ma'lumotlarning to'g'riligini, ishonchliligini va kerak bo'lsa, ularning dolzarbligini ta'minlash;
  • Shaxsiy ma'lumotlar sub'ektini identifikatsiyalashga imkon beradigan shaklda, qayta ishlash maqsadi, qonunchilik talablari yoki shartnomaga binoan tomon / foyda oluvchi shaxsiy ma'lumotlar sub'ekti bo'lgan talablardan ko'proq saqlashga imkon beradigan shaklda saqlash;
  • Maqsadlarga erishgandan so'ng shaxsiy ma'lumotlarni yo'q qilish yoki shaxsiylashtirish, yoki boshqa maqsadlar qonunda nazarda tutilmagan bo'lsa, ushbu maqsadlarga erishish zaruriyati yo'qolishi.
  • Shaxsiy ma'lumotlar xavfsizligini ta'minlash bo'yicha tashkiliy va texnik tadbirlarning qonuniyligi;
  • «LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE» xodimlarining shaxsiy ma'lumotlarni xavfsizligi sohasida ularni qayta ishlash jarayonida bilimlarini doimiy ravishda takomillashtirish;
  • Shaxsiy ma'lumotlarni himoya qilish tizimini doimiy ravishda takomillashtirishga intilish.

4.2. Shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash shartlari

Shaxsiy ma'lumotlarni har qanday tarqatish shaxsiy ma'lumotlar sub'ektining roziligi bilan amalga oshirilishi kerak. Agar ushbu muddat qonun hujjatlarida nazarda tutilmagan bo'lsa (xususan, tegishli organlarning qarorlari asosida tergov organlari tomonidan taqdim etiladigan ma'lumotlar).

Shaxsiy ma'lumotlar mavzusiga nisbatan huquqiy oqibatlarni keltirib chiqaradigan yoki uning huquqlari va qonuniy manfaatlariga ta'sir qiladigan "LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE" vakolatxonasida avtomatlashtirilgan ishlov berish asosida qaror qabul qilishga yo'l qo'yilmaydi.

O'zbekiston Respublikasining "Shaxsiy ma'lumotlar to'g'risida" gi qonuniga, 02.07.2019 yildagi RU-547-sonli RZ-547-ga muvofiq, shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash shaxsiy ma'lumotlar sub'ektining roziligi bilan yozma ravishda amalga oshiriladi.

Elektron imzo bilan imzolangan elektron hujjat shaklidagi rozilik shaxsiy ma'lumotlar sub'ektining qog'ozda imzosi bilan yozma kelishuvga teng deb hisoblanadi.

"LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE" vakolatxonasi o'z faoliyati davomida shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlashni boshqa shaxsga shaxsiy ma'lumotlar sub'ektining roziligi bilan boshqa shaxs bilan tuzilgan shartnomaga asosan taqdim qilishi va / yoki ishonib topshirishi mumkin. O'zbekiston Respublikasi qonunchiligiga muvofiq.

Bunday holda, boshqa shaxs bilan tuzilgan shartnomada quyidagi shartlar bo'lishi kerak: shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash uchun mas'ul bo'lgan boshqa shaxs tomonidan amalga oshiriladigan shaxsiy ma'lumotlar bilan bog'liq harakatlar ro'yxati, qayta ishlash maqsadlari, shaxsiy ma'lumotlarning maxfiyligini ta'minlash va shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash xavfsizligi, shuningdek qayta ishlangan shaxsiy ma'lumotlarni himoya qilish bo'yicha talablar O'zbekiston Respublikasining 02.07.2019 yildagi O'RQ-547-sonli "Shaxsiy ma'lumotlar to'g'risida" gi qonuniga muvofiq amalga oshiriladi.

Shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlashning maxfiyligi va xavfsizligini ta'minlash har ikki tomonning majburiy sharti hisoblanadi.

"LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE" vakolatxonasi shaxsiy ma'lumotlarini surishtiruv va tergov organlariga, boshqa vakolatli organlarga O'zbekiston Respublikasi qonunlariga muvofiq uzatish huquqiga ega. "LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE" vakolatxonasining shaxsiy ma'lumotlarini saqlash, shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash maqsadlaridan tashqari shaxsiy ma'lumotlar mavzusini aniqlashga imkon beradigan shaklda amalga oshiriladi, faqat shaxsiy ma'lumotlarning yaroqlilik muddati belgilanmagan holatlar bundan mustasno. Shaxsiy ma'lumotlar sub'ektining manfaatdor tomoni yoki kafolati bo'lgan tomoni qonunda yoki shartnomada belgilangan tartibda amalga oshiriladi.

"LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE" vakolatxonasi tomonidan shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlashni to'xtatish sabablari shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlashga roziligi bilan belgilangan muddat tugashi, shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash maqsadlariga erishish, shaxsiy ma'lumotlar sub'ekti tomonidan shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlashdan voz kechish, tugatish yoki yuridik shaxs faoliyati, yuridik shaxsni qayta tashkil etish, shuningdek shaxsiy ma'lumotlarni noqonuniy ravishda qayta ishlashni aniqlash kabi faoliyatlarni amalga oshiradi.

4.3. Shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash usullari.

"LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE" vakolatxonasi yig'ish, yozib olish, tizimlashtirish, to'plash, saqlash, tuzatish (yangilash, o'zgartirish), olish, ishlatish, uzatish (tarqatish, taqdim etish, kirish), shaxsiylashtirish, blokirovka qilish, yo'q qilish, yo'q qilishni ta'minlaydi.

"LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE" vakolatxonasi tomonidan shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash quyidagicha amalga oshiriladi:

  • shaxsiy ma'lumotlarni avtomatlashtirilgan tarzda qayta ishlash;
  • shaxsiy ma'lumotlarni avtomatlashtirilmagan holda qayta ishlash;
  • shaxsiy ma'lumotlarni aralash ishlash;

"LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE" vakolatxonasi shaxsiy ma'lumotlarni yangilash, tuzatish, yo'q qilish va bekor  qilish, sub'ektning shaxsiy ma'lumotlarga kirish so'rovlariga javoblarni taqdim etadi.

Shaxsiy ma'lumotlarning noto'g'riligi yoki ularni noqonuniy qayta ishlash tasdiqlangan taqdirda, shaxsiy ma'lumotlar "LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE" vakolatxonasi tomonidan yangilanishi va shunga muvofiq ishlov berish to'xtatilishi kerak.

Shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash maqsadlariga erishilganda, shuningdek shaxsiy ma'lumotlar uni qayta ishlashdan bosh tortgan taqdirda, shaxsiy ma'lumotlar yo'q qilinadi:

  • foyda oluvchi yoki kafil shaxsiy ma'lumotlar sub'ekti bo'lgan shartnomada boshqacha tartibda nazarda tutilgan bo'lsa;
  • "LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE" vakolatxonasi, O'zbekiston Respublikasi Qonunida yoki O'zbekiston Respublikasining boshqa qonun hujjatlarida nazarda tutilgan, "Shaxsiy ma'lumotlar to'g'risida" da shaxsiy ma'lumotlar sub'ektining roziligisiz ishlashni amalga oshirishga haqli;
  • aks holda «LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE» vakolatxonasi va shaxsiy ma'lumotlar mavzusi o'rtasida boshqa kelishuv nazarda tutilgan.

"LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE" vakolatxonasi shaxsiy ma'lumot sub'ektiga yoki uning vakiliga shaxsiy ma'lumotlarini qayta ishlash to'g'risida ikkinchisining iltimosiga binoan xabar berishga majburdir.

Shaxsiy ma'lumotlar sub'ektlari va ularning vakillari, vakolatli organlarning shaxsiy ma'lumotlarning noto'g'riligi, shaxsiy ma'lumotlarni noqonuniy qayta ishlash, roziligini olib qo'yish va shaxsiy ma'lumotlariga kirish huquqi to'g'risida so'rovlari / murojaatlariga javob berish tartibi va muddatlari, shuningdek shakllari tegishli so'rovlar / murojaatlar ushbu qoidalar asosida ishlab chiqilgan "LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE" vakolatxonasining ichki qoidalari va / yoki boshqa mahalliy hujjatlari bilan ta'minlanadi.

4.4. "LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE" vakolatxonasining shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash paytida xavfsizligini ta'minlash bo'yicha majburiyatlarini bajarish bo'yicha chora-tadbirlar.

Shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash jarayonida "LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE" vakolatxonasi shaxsiy ma'lumotlarni ularga noqonuniy yoki tasodifiy kirish, ularni yo'q qilish, o'zgartirish, bloklash, nusxalash, taqdim etish, tarqatishdan himoya qilish uchun barcha zarur huquqiy, tashkiliy va texnik choralarni ko'radi. Ma'lumotlar, shuningdek "Shaxsiy ma'lumotlar to'g'risida" gi 02.07.2019 yildagi O'RQ-547-sonli Qonun talablariga muvofiq shaxsiy ma'lumotlarga nisbatan boshqa noqonuniy xatti-harakatlarni ko’rib chiqadi, xususan:

1) Shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlashni tashkil etish uchun mas'ul shaxsni tayinlaydi;

2) Shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash bo'yicha siyosatni, shuningdek shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash bo'yicha boshqa mahalliy hujjatlarni ishlab chiqadi;

3) xodimlarni shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash, O'zbekiston Respublikasining shaxsiy ma'lumotlarga oid qonunchilik qoidalari, "LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE" vakolatxonasining shaxsiy ma'lumotlarga nisbatan siyosatini belgilaydigan hujjatlar, shaxsiy ma'lumotlarni qayta ishlash bo'yicha mahalliy hujjatlar bilan tanishtiradi; va (yoki) xodimlarni o'qitishni amalga oshiradi.

4) shaxsiy ma'lumotlar tizimlarida qayta ishlash paytida shaxsiy ma'lumotlarning xavfsizligiga tahdidlarni aniqlaydi;

5) Belgilangan tartibda o'tgan axborot xavfsizligi mahsulotining muvofiqligini baholash tartibidan foydalanadi;

6) Shaxsiy ma'lumotlar tizimi ishga tushirilgunga qadar shaxsiy ma'lumotlar xavfsizligini ta'minlash bo'yicha ko'rilgan choralar samaradorligini baholaydi;

7) Ma'lumotlar muhiti hisobga olinadi;

8) Shaxsiy ma'lumotlarga ruxsatsiz kirish faktlarini aniqlaydi va choralar ko'radi;

9) Ruxsatsiz kirish tufayli o'zgartirilgan yoki yo'q qilingan shaxsiy ma'lumotlarni tiklaydi;

10) Shaxsiy ma'lumotlar tizimida qayta ishlangan shaxsiy ma'lumotlarga kirish qoidalarini belgilaydi, shuningdek shaxsiy ma'lumotlar tizimida shaxsiy ma'lumotlar bilan amalga oshirilgan barcha harakatlarni ro'yxatdan o'tkazishni va qayd etishni ta'minlaydi;

11) Shaxsiy ma'lumotlar xavfsizligi va shaxsiy ma'lumotlarning axborot tizimlari xavfsizligi darajasini ta'minlash bo'yicha ko'rilayotgan choralarni nazorat qiladi.

Cookie-fayllardan foydalanish qoidalari

"LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE" veb-saytiga tashrif buyurib: https://www.lg.com/uz, saytga tashrif buyuruvchi ushbu qoidalarga rozi, shu jumladan, "LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE" vakolatxonasi cookie-fayllardan foydalanishi mumkin. Ularni keyinchalik Google Analytics, Yandex Metrics va boshqalar tomonidan qayta ishlash uchun boshqa ma'lumotlar, shuningdek ularni tadqiqot, ish yoki xizmatlar uchun uchinchi shaxslarga o'tkazishi mumkin.

"Cookies" atamasining ta'rifi

Cookies - bu Internetdagi saytlarga kirishda sizning qurilmangizda (shaxsiy kompyuter, noutbuk, planshet, mobil telefon va boshqalar) saqlanadigan kichik matnli fayllar.

Bundan tashqari, Internetdagi "LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE" vakili kompaniyasining veb-saytiga tashrif buyurganingizda, avtomatik ravishda boshqa ma'lumotlar, shu jumladan qurilmaning texnik xususiyatlari, IP-manzil, ishlatilgan brauzer va til haqida ma'lumotlar, sana va vaqt to'planadi. Saytga kirish, saytning so'ralgan sahifalarining manzillari va boshqa shunga o'xshash ma'lumotlar talab qilinadi.

Cookie-fayllarning turlari

Saytga tashrif buyuruvchilar foydalanadigan brauzer va qurilmalarga qarab, barcha kerakli, operatsion, funktsional va tahliliy cookie-fayllarni o'z ichiga olgan turli xil cookie-fayllar to'plamlaridan foydalaniladi.

Cookie maqsadlari

Internetda "LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE" veb-saytiga kirishda cookie-fayllardan quyidagilar uchun foydalanish mumkin.

  • Saytning ishlashi va xavfsizligini ta'minlash;
  • Saytning sifatini yaxshilash;
  • O'z-o'ziga xizmat ko'rsatish tizimida (shaxsiy kabinet) ro'yxatdan o'tishni ta'minlash;
  • "LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE" vakolatxonasi to'g'risida ma'lumot berish;
  • yangi mahsulotlar yoki (va) xizmatlarni rivojlantirish uchun ham mahsulot va xizmatlar sifatini oshirish.

To'plangan boshqa ma'lumotlar saytga tashrif buyuruvchilarga Internet-tarkibni namoyish qilish uchun tasodifiy identifikator, qiziqish toifasi va vaqt belgisidan, shuningdek saytga tashrif buyuruvchilarning qiziqishlariga javob beradigan reklamalardan tashkil topgan "qiziqishlar ro'yxati" ni yaratish uchun ishlatilishi mumkin.

Cookie-fayllarni qanday boshqarish mumkin 

Saytga kiruvchilar foydalanadigan brauzer yoki (va) qurilma ularga cookie-fayllarni bloklash, o'chirish yoki ulardan foydalanishni cheklashlariga imkon berishi mumkin. Ammo cookie-fayllar Internetdagi “LG ELECTRONICS OVERSEAS TRADING FZE” veb-saytining vakolatxonasining muhim qismlaridan biri hisoblanadi, shuning uchun ularni bloklash, o'chirish yoki ulardan foydalanishni cheklash saytga kiruvchilarga veb-saytning barcha funktsiyalaridan foydalanish huquqiga ega bo'lmaydi. 

Brauzer yoki qurilma yordamida cookie-fayllarni qanday boshqarishni bilish uchun saytga tashrif buyuruvchilar brauzer ishlab chiqaruvchisi yoki qurilma ishlab chiqaruvchisi tomonidan taqdim etilgan asosiy foydalanish ko'rsatmalarini ko'rishlari mumkin.