Loading ...

DOPUSTITE DA SE MILION PUTA IZNOVA ODUŠEVITE.

Beskrajan kontrast

OLED kontrast je beskrajno bolji.

Isti sadržaj može da izgleda drugačije u zavisnosti od toga koju tehnologiju prikaza ima televizor. LG OLED TV-i imaju samosvetleće piksele koji se uključuju i isključuju da bi se postigla savršena crna i beskrajni kontrast. LED i Mini LED TV-i koriste pozadinsko osvetljenje koje nije samoemitujuće. To znači da ne mogu da kreiraju savršenu crnu boju, a može se javiti i efekat „oreola”. Kod samosvetlećih piksela ovaj problem nije prisutan – nema probijanja svetla i nema efekta „oreola”, tako da dobijate savršenu crnu boju i bolji kvalitet slike.

*Simulacija slika na ekranu.

Samosvetleći pikseli

OLED pruža veće mogućnosti.

Tehnologija samosvetlećih piksela omogućava LG OLED TV-ima da budu ultratanki i da daju savršen kvalitet slike. Nasuprot tome, LED i Mini LED TV-i koriste pozadinsko osvetljenje u kombinaciji sa brojnim drugim slojevima prikaza, koji utiču na debljinu ekrana i kvalitet slike. Pozadinsko osvetljenje takođe kreira efekat „oreola” i sprečava da se na televizorima prikazuje savršena crna boja. Nije važno koliko se lampica pozadinskog osvetljenja koristi niti koliko su sitne, LED i dalje ne može da dostigne OLED. Samosvetleći pikseli mogu da pokažu najsitniju zvezdu na najtamnijem nebu sa maksimalnom preciznošću i jasnoćom.

Mislite da ste pronašli savršen televizor?

100% vernost boja

OLED boja je zaista originalna.

LG OLED TV-i ne samo da reprodukuju savršenu crnu boju, već i sve ostale boje. Intertek, globalna agencija za testiranje sa sedištem u UK potvrdila je da LG OLED ekrani imaju 100% vernost boja. To znači da su boje na ekranu približne bojama originalne slike. LED TV-i jednostavno ne mogu da zadovolje ovaj standard reprodukcije boja.

*Simulacija slika na ekranu.

Testiranja vernosti boja određuju razliku između boje originalne slike i boje prikazane na ekranu. Uzorci boja su izdvojeni i upotrebljeni prilikom testiranja. Rezultati su potvrdili da se 100% uzoraka boja prikazanih na LG OLED podudara sa originalnim bojama. Pritom se samo 70% uzoraka boja prikazanih na LG OLED ekranima podudarilo sa originalnim bojama.

*Vernost boja određuje da li je tačnost boja ekrana Delta E≤2 u okviru 125 uzoraka boja.
*Rezultati testiranja namenjeni su za TV panel.
*83-inčni LG OLED panel biće sertifikovan tokom prve polovine 2021. godine.

OLED evo

OLED u potpuno novom svetlu.

LG OLED je evoluirao. Novi panel je redizajniran sa dodatnim slojem sačinjenim od snažnijeg emitujućeg materijala koji poboljšava talasne dužine svetlosti. Tako se povećava efikasnost i unapređuje osvetljenost sa istim stepenom ulaza svetlosti. Materijali upotrebljeni za OLED osvetljenje takođe su izmenjeni da bi se unapredio i osnažio intenzitet svetlosti. Rezultat svega toga su svetlija, oštrija slika i veći užitak u gledanju.

*Simulacija slika na ekranu.

*Nove funkcije su dostupne samo kod određenih modela.
*Oba televizora su testirana pod istim uslovima.
*Može izgledati drugačije u zavisnosti od režima kvaliteta slike.

OLED 8K

OLED 8K pruža realističan prikaz.

Postoji jasna razlika između 8K i 4K rezolucije – OLED 8K je četiri puta bolja od 4K. Takođe postoji i jasna razlika između OLED 8K i LED 8K. LG OLED TV-i imaju samosvetleće piksele koji se mogu kontrolisati zasebno za prikaz neprikosnovenih nivoa dubine i detalja. Takođe imaju α9 Gen4 procesor 8K, neverovatno moćan čip koji povećava rezoluciju sa 4K na 8K. A uz LG OLED TV Z1 možete da doživite 8K rezoluciju koja oduzima dah na ekranima veličine 77 inča i 88 inča.

*Simulacija slika na ekranu.