Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

POMOĆ PRILIKOM PRISTUPA

Komande na tastaturi

Na ovoj stranici je objašnjeno kako se koriste funkcije pristupa koje nudi Windows, pregledači veba ili LG.COM da bi se korisnicima omogućilo da koriste LG.COM na jednostavniji način.
Ako koristite tastaturu ili neke pomoćne tehnologije umesto miša, molimo izaberite jezičak "Komande na tastaturi". Ukoliko ne vidite dobro, molimo izaberite jezičak "Slepe i slabovide osobe". Ukoliko ne čujete dobro, molimo izaberite jezičak "Osobe sa oštećenim sluhom".

U ovom odeljku, pronaći ćete informacije o tome kako da:

Korišćenje Preskakanja blokova

1 Kada se nađete na stranici LG.com, pritisnite taster Tab na vašoj tastaturi. Videćete link sa tekstom "Pređi na sadržaj". Pritisnite Enter da biste direktno otišli na glavni sadržaj.

2 Pritisnite taster Tab na tastaturi u prostoru za navigaciju. Pojaviće se link sa tekstom "Pređi na Sledeći meni". Pritisnite Enter da biste direktno otišli na sledeći meni.

Korišćenje birača datuma

1 Sloj sa kalendarom se pojavljuje kad god se fokusira polje za unos sa ikonicom kalendara. Pritisnite taster Tab ili Shift + Tab na tastaturi da biste se pomerali unapred ili unazad u sloju sa kalendarom.

2 Ukoliko se ne izabere datum kada je otvoren sloj sa kalendarom i kada je aktiviran taster sa strelicom, kalendar će biti podešen na "današnji datum" pre nego što bude izabran neki drugi datum.

3 Kada je otvoren sloj sa kalendarom, pritisnite tastere Shift + strelica za mesečni prikaz kalendara.

4 Kada je otvoren sloj sa kalendarom, pritisnite tastere Ctrl + strelica za godišnji prikaz kalendara.

5 Potrebno je da izaberete datum da biste zatvorili sloj sa kalendarom.

Korišćenje klizača

1 Pritisnite taster Tab da biste fokus premestili na klizač i koristite tastere sa strelicama da biste podesili vrednosti klizača.

2 Kada koristite program za iščitavanje teksta sa ekrana (JAWS ili NVDA), pritisnite taster Tab da biste postavili fokus na klizač i koristite tastere sa strelicama da biste podesili vrednosti klizača.