Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

 • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
 • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
 • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
 • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

LG 21:9 UltraWide™ 34UM95

 • 34UM95C

Glavne karakteristike

21:9 UltraWide™ QHD

3440X1440 UltraWide™ QHD ekran pruža najoštriji kvalitet slike. Njegova površina piksela je oko 1,8 puta veća nego kod UltraWide™ Full HD 21:9 monitora, i oko 2,4 puta veća od Full HD 16:9 monitora. Pruža efikasno okruženje prilikom korišćenja Microsoft Office programa, prikazujući 47 kolona i 63 redova u Excelu.
* Format ekrana 21:9 ili rezolucija 3440 x 1440 (60Hz) možda neće biti raspoloživi, zavisno od sadržaja, uređaja, interfejsa ili grafičke kartice.

21:9 UltraWide™ QHD
Upravljanje bojom

Upravljanje bojom

Radi postizanja realističnih i prirodnih boja, monitor !THISMODEL! kalibriše u realnom vremenu, ne zaviseći od boja predviđenih grafičkom pločom. Sâm monitor je opremljen ugrađenim uređajem za skaliranje i softverom True Color Finder, da bi direktno podesio postavke boja u skladu s korisnikovim odabirom. Pored toga, njegov 10-bitni prikaz boja je 64 puta bogatiij nego 8-bitni prikaz boja, iznova stvarajući boje mekano i prirodno, bez trakastog prikaza preliva boja. Uživajte u zapanjujućoj tačnosti boja, za više zadovoljstva prilikom gledanja.
* Za kalibraciju hardvera neophodan je True Color Finder (Kompatibilan samo sa Windows XP/7/8 pomoću DisplayPort-a; Windows 7/8 pomoću Thunderbolt-a; ili New Mac Pro® pomoću DisplayPort-a/Thunderbolt-a), i kompatibilni kalibrator (nije isporučen).
* Ekran podržava 10-bitne boje, samo preko Displayport-a

Mac Pro®

Monitor !THISMODEL! podržava Mac Pro®. Dva originalna programa, 4-Screen Split i True Color Finder, spremna su za verne korisnike računara Mac Pro®. Sinhronizujte svoj Mac Pro® sa najboljim monitorom za profesionalne grafičke dizajnere i ostale Mac Pro® profesionalce.

Mac Pro®
Kristalno postolje / CINEMA Screen dizajn

Kristalno postolje / CINEMA Screen dizajn

Providno Kristalno postolje i supertanka CINEMA Screen maska dizajnirani su tako da monitor izgleda kao da lebdi. Uz njih, možete da se zadubite u ekran i u njegove sadržaje. Sâm dizajn je minimalistički i zadovoljiće vaš estetski ukus.

4-Screen Split

Uz široki format ekrana 21:9, sada možete na jednom ekranu istovremeno da radite sa 4 programa. Karakteristika 4-Screen Split na praktičan način deli vaš ekran sa 2 na 4 prilagodljiva podekrana u veličini koju želite, bez ikakvog preklapanja prozora. Kompatibilan sa Mac® sistemom, pruža 8 različitih formata ekrana, koje možete promeniti jednim klikom, i povećava ne samo vaše uživanje nego i produktivnost.
* Za softver 4-Screen Split neophodni su DVI-D(Dual Link), DisplayPort ili HDMI konekcija sa Windows XP/Vista/7/8 ili Mac OS® X 10.9(Mavericks).

4-Screen Split

DVA RAZLIČITA UREĐAJA UBUDUĆE VAS NEĆE PRIMORATI DA KORISTITE DVA MONITORA. FUNKCIJE DUAL LINK UP I DUAL CONTROLLER REŠAVAJU PROBLEM.

Ukoliko ste u situaciji da morate raditi, recimo, na personalnom računaru i na Macu istovremeno, stalna i napregnuta pažnja a posebno fizički umor zbog guranja stolice levo-desno mogu biti zaista neprijatni. Međutim, ne treba da padate u očajanje. !THISMODEL! monitor ima efikasnu Dual Link-up funkciju, koja omogućava da dva uređaja bude istovremeno spojena sa monitorom u prostornoj razmeri 1:1, i da ekran bude podeljen na dva dela za dva različita inputa. Dakle, u slučaju potrebe, možete prikazati dva različita "sveta" na zakrivljenom, ultraširokom ekranu !THISMODEL! monitora. I ne samo da ta dva uređaja mogu biti spojena sa istim monitorom, moguće je sadržaj sa jednog uređaja prebaciti na drugi. Dual Controller funkcija (softver) omogućava prenos dokumenata bez pomoći posebnog uređaja za prenos podataka.
* Dual Controller softver biće raspoloživ u martu 2015, i treba ga aktivirati u Product Support meniju.
* Dual Controller funkcioniše kad su dva uređaja (npr. personalni računar i Mac Pro®) spojena na !THISMODEL! monitor dele istu mrežu.

DVA RAZLIČITA UREĐAJA UBUDUĆE VAS NEĆE PRIMORATI DA KORISTITE DVA MONITORA. FUNKCIJE DUAL LINK UP I DUAL CONTROLLER REŠAVAJU PROBLEM.

IPS displej

Pošto LG IPS monitor poseduje konzistentnost i manje promena u temperaturi boje, on nudi doživljaj boje istovetan boji na originalnoj slici. Možete uživati u realističnom kvalitetu slike, bez menjanja boja, bilo da stojite ili ležite.To vam omogućava da uživate u bilo kom sadržaju, na primer u akcionim filmovima, u krstarenju vebom i u RPG igrama, i to dugo i komforno.

IPS displej

Bez treperenja

Zaštitite svoje oči od zamornog treperenja i od plavog svetla. Novi sistem kompanije LG protiv treperenja uvek je uključen, da bi nivo treperenja sveo gotovo na nulu. Pored toga, aktivirajte režim za čitanje da biste jednim dodirom brzog tastera sveli na minimum štetnu plavu svetlost. Ne zamarajući oči radite, igrajte igrice ili gledajte filmove, dokle god želite. Koristite praktične i jednostavne brze tastere za još više zadovoljstva.

Bez treperenja

Džojstik

Džojstik predstavlja harmoniju preciznih komandi menija i analogne osetljivosti. Uz zabavno upravljanje konvencionalnim džojstikom, njegova moderna tehnologija i dizajn omogućavaju jednostavno upravljanje pomoću prijatnog dodira. Pored toga, intuitivni korisnički interfejs bez preklapanja lakši je za razumevanje i za selektovanje menija.

Džojstik

LG ELECTRONICS PRAVILO O PIKSELIMA

LG ELECTRONICS PRAVILO O PIKSELIMA
Opšte karakteristike
Vrsta monitora LED monitor
Ploča
Veličina (inča) 34
Vrsta ploče IPS
Format ekrana 21:9
Rezolucija 3440x1440
Osvetljenost 320cd/㎡
Odnos kontrasta (DFC) Mega
Ugao gledanja (CR≥10) R/L 178 (Typ.), U/D178 (Typ.)
Boje na ekranu 8bit+FRC 1.07B colors
Završna obrada ekrana Anti-Glare, 3H
Priključnica ulazna/izlazna
Ulazni signal - D-Sub Ne
Ulazni signal - DVI-D (sa HDCP-om) Ne
HDMI Da (2)
DisplayPort Da
Audio izlaz - Izlaz za slušalice Da
Kompozitni video ulaz/izlaz Ne
S-Video Ne
Komponentni Ne
SCART Ne
PC audio ulaz Ne
Optički izlaz Ne
Zvučnik
Ugrađeni zvučnik 7W x 2
Snaga
Ulaz/Izlaz - Tip/Ulaz Adapter/100~240V
Potrošnja - Normalna - uklj. (tipično) 80W
Potrošnja - Ekonomični režim /Sleep režim (maks.) 1,2W
Potrošnja - Jedn. str. isklj. (maks.) 0,5W
Frekvencija (H/V)
Analogni Ne
HDMI 30kHz~90kHz / 56Hz~61Hz
DisplayPort 30kHz~90kHz / 56Hz~61Hz
Karakteristike
USB Up 1
USB port 3
f-Engine Ne
sRGB Da
DDC/CI Da
HDCP Da
Plug & Play Da
PIP / Intelligent Auto Ne
Inteligentni senzor Ne
Bez treperenja Da
Postolje
Odvojivo podnožje Da
Podešavanje nagiba (ugla) Da (-5º~15º)
Zakretanje (podešavanje ugla) Ne
Visina Ne
Rotiranje Ne
Okretanje Ne
Dimenzije (ŠxDxV mm)
Komplet (sa postoljem) 829,9 x 172,9 x 468,9
Komplet (bez postolja) 829,9 x 82,9 x 379,8
Dimenzije prilikom isporuke 904 x 177 x 513
VESA veličina 100x100
Težina (kg)
Komplet (sa postoljem) 7,7kg
Komplet (bez postolja) 6,7kg
Težina prilikom isporuke 10,1kg
Standardna
UL(cUL) Da
FCC-B, CE Da
EPA Da
Windows sertifikat Windows 8
Dodatni pribor
Materijal za pakovanje EPS
Vrsta štampanja kutije Offset
Kabl za napajanje Da
D-Sub Ne
DVI-D Ne
HDMI Da
PC Audio Ne
RCA 3Line Ne
RCA 5Line Ne

Šta govore ljudi

KOMENTARI

 • 10/10
  Komentar napisao: Techlifestyle феб 02. 2015

  Tečni kristali širokog ugla
  Pre desetak godina, najveću nadogradnju kada je reč o monitorima, predstavljao je pomak sa CRT na LDC ekran. Tanki monitori su bili pravi hit, a malo ko je razmišljao o tome šta se krije iza slike koju prikazuju.

PITANJA? DOZVOLITE DA VAM POMOGNEMO

Jednostavno izaberite opciju podrške sa sledećih ikona: