GDE KUPITI
GDE KUPITI

DOPUSTITE DA SE MILION PUTA IZNOVA ODUŠEVITE.

Beskrajan kontrast

OLED kontrast je beskrajno bolji.

Isti sadržaj može da izgleda drugačije u zavisnosti od toga koju tehnologiju prikaza ima televizor. LG OLED TV-i imaju samosvetleće piksele koji se uključuju i isključuju da bi se postigla savršena crna i beskrajni kontrast. LED i Mini LED TV-i koriste pozadinsko osvetljenje koje nije samoemitujuće. To znači da ne mogu da kreiraju savršenu crnu boju, a može se javiti i efekat „oreola”. Kod samosvetlećih piksela ovaj problem nije prisutan – nema probijanja svetla i nema efekta „oreola”, tako da dobijate savršenu crnu boju i bolji kvalitet slike.
Poređenje između LED, Mini LED i OLED na kojima se prikazuje ista slika sa pticom koja maše krilima na jezeru. LED i Mini LED prikazuju efekat „oreola” oko krila ptice zbog čega prikaz nije jasan. OLED sa savršenom crnom bojom jasno prikazuje krila. Poređenje između LED, Mini LED i OLED na kojima se prikazuje ista slika sa pticom koja maše krilima na jezeru. LED i Mini LED prikazuju efekat „oreola” oko krila ptice zbog čega prikaz nije jasan. OLED sa savršenom crnom bojom jasno prikazuje krila.
Poređenje između LED, Mini LED i OLED na kojima se prikazuje ista slika sa mesecom i zvezdama na crnoj pozadini. LED i Mini LED prikazuju efekte „oreola” i ne mogu da prikažu zvezde. OLED sa savršenom crnom bojom jasno prikazuje mesec i zvezde. Poređenje između LED, Mini LED i OLED na kojima se prikazuje ista slika sa mesecom i zvezdama na crnoj pozadini. LED i Mini LED prikazuju efekte „oreola” i ne mogu da prikažu zvezde. OLED sa savršenom crnom bojom jasno prikazuje mesec i zvezde.
*Simulacija slika na ekranu.
Samosvetleći pikseli

OLED pruža veće mogućnosti.

Tehnologija samosvetlećih piksela omogućava LG OLED TV-ima da budu ultratanki i da daju savršen kvalitet slike. Nasuprot tome, LED i Mini LED TV-i koriste pozadinsko osvetljenje u kombinaciji sa brojnim drugim slojevima prikaza, koji utiču na debljinu ekrana i kvalitet slike. Pozadinsko osvetljenje takođe kreira efekat „oreola” i sprečava da se na televizorima prikazuje savršena crna boja. Nije važno koliko se lampica pozadinskog osvetljenja koristi niti koliko su sitne, LED i dalje ne može da dostigne OLED. Samosvetleći pikseli mogu da pokažu najsitniju zvezdu na najtamnijem nebu sa maksimalnom preciznošću i jasnoćom.
Slika na kojoj se porede strukturalne razlike kod LED, Mini LED i SELF-LIT OLED. LED i Mini LED su sačinjeni od polarizatora i stakla, filtera boja, ćelije, TFT stakla, polarizatora i jedinice pozadinskog osvetljenja. SELF-LIT OLED koji nema pozadinsko osvetljenje sačinjen je od polarizatora i stakla, prečišćivača boja i TFT/OLED. Slika na kojoj se porede strukturalne razlike kod LED, Mini LED i SELF-LIT OLED. LED i Mini LED su sačinjeni od polarizatora i stakla, filtera boja, ćelije, TFT stakla, polarizatora i jedinice pozadinskog osvetljenja. SELF-LIT OLED koji nema pozadinsko osvetljenje sačinjen je od polarizatora i stakla, prečišćivača boja i TFT/OLED.

Mislite da ste pronašli savršen televizor?


100% vernost boja

OLED boja je zaista originalna.

LG OLED TV-i ne samo da reprodukuju savršenu crnu boju, već i sve ostale boje. Intertek, globalna agencija za testiranje sa sedištem u UK potvrdila je da LG OLED ekrani imaju 100% vernost boja. To znači da su boje na ekranu približne bojama originalne slike. LED TV-i jednostavno ne mogu da zadovolje ovaj standard reprodukcije boja.
Deo skupine šarenih balona koje drži muškarac dok prelazi preko pešačkog prelaza uveličan je i prikazuje efekat vernosti boja. (reprodukcija video-zapisa) Deo skupine šarenih balona koje drži muškarac dok prelazi preko pešačkog prelaza uveličan je i prikazuje efekat vernosti boja. (reprodukcija video-zapisa)
*Simulacija slika na ekranu.
Testiranja vernosti boja određuju razliku između boje originalne slike i boje prikazane na ekranu. Uzorci boja su izdvojeni i upotrebljeni prilikom testiranja. Rezultati su potvrdili da se 100% uzoraka boja prikazanih na LG OLED podudara sa originalnim bojama. Pritom se samo 70% uzoraka boja prikazanih na LG OLED ekranima podudarilo sa originalnim bojama.

*Vernost boja određuje da li je tačnost boja ekrana Delta E≤2 u okviru 125 uzoraka boja.
*Rezultati testiranja namenjeni su za TV panel.
*83-inčni LG OLED panel biće sertifikovan tokom prve polovine 2021. godine.
Šarena pozadina sa tekstom 100% za OLED što znači da se 100% uzoraka boja podudara sa originalnim bojama. Šarena pozadina sa tekstom 70–80% za LED što znači da se samo 70–80% uzoraka boja podudara sa originalnim bojama. Logo sertifikata kompanije Intertek, globalna agencija za testiranje. Šarena pozadina sa tekstom 100% za OLED što znači da se 100% uzoraka boja podudara sa originalnim bojama. Šarena pozadina sa tekstom 70–80% za LED što znači da se samo 70–80% uzoraka boja podudara sa originalnim bojama. Logo sertifikata kompanije Intertek, globalna agencija za testiranje.
OLED evo

OLED u potpuno novom svetlu.

LG OLED je evoluirao. Novi panel je redizajniran sa dodatnim slojem sačinjenim od snažnijeg emitujućeg materijala koji poboljšava talasne dužine svetlosti. Tako se povećava efikasnost i unapređuje osvetljenost sa istim stepenom ulaza svetlosti. Materijali upotrebljeni za OLED osvetljenje takođe su izmenjeni da bi se unapredio i osnažio intenzitet svetlosti. Rezultat svega toga su svetlija, oštrija slika i veći užitak u gledanju.
TV ekran na kom se prikazuje scena sa muškarcem koji skija niz snegom prekrivenom planinom na LG OLED i LG OLED evo, da bi se prikazala razlika u osvetljenosti i oštrini slike. (reprodukcija video-zapisa) TV ekran na kom se prikazuje scena sa muškarcem koji skija niz snegom prekrivenom planinom na LG OLED i LG OLED evo, da bi se prikazala razlika u osvetljenosti i oštrini slike. (reprodukcija video-zapisa)
*Simulacija slika na ekranu.
Poređenje osvetljenosti televizora između OLED evo i OLED. Televizor sa OLED evo na kom se prikazuje bela slika svetliji je od televizora sa OLED. Poređenje osvetljenosti televizora između OLED evo i OLED. Televizor sa OLED evo na kom se prikazuje bela slika svetliji je od televizora sa OLED.
*Nove funkcije su dostupne samo kod određenih modela.
*Oba televizora su testirana pod istim uslovima.
*Može izgledati drugačije u zavisnosti od režima kvaliteta slike.
OLED 8K

OLED 8K pruža realističan prikaz.

Postoji jasna razlika između 8K i 4K rezolucije – OLED 8K je četiri puta bolja od 4K. Takođe postoji i jasna razlika između OLED 8K i LED 8K. LG OLED TV-i imaju samosvetleće piksele koji se mogu kontrolisati zasebno za prikaz neprikosnovenih nivoa dubine i detalja. Takođe imaju α9 Gen4 procesor 8K, neverovatno moćan čip koji povećava rezoluciju sa 4K na 8K. A uz LG OLED TV Z1 možete da doživite 8K rezoluciju koja oduzima dah na ekranima veličine 77 inča i 88 inča.
Na delu zida je prikazano jezero smaragdne boje sa kamenjem na dnu uveličano zbog poređenja kvaliteta slike.  Na zidu su tri slike sa krupnim prikazom jezera smaragdne boje sa različitim kvalitetima slike, 4K LED sa 3840x2160 piksela sa leve strane, 8K LED sa 7680x4320 piksela u sredini i 8K OLED detaljnijeg prikaza sa 7680x4320 piksela sa desne strane. Na delu zida je prikazano jezero smaragdne boje sa kamenjem na dnu uveličano zbog poređenja kvaliteta slike.  Na zidu su tri slike sa krupnim prikazom jezera smaragdne boje sa različitim kvalitetima slike, 4K LED sa 3840x2160 piksela sa leve strane, 8K LED sa 7680x4320 piksela u sredini i 8K OLED detaljnijeg prikaza sa 7680x4320 piksela sa desne strane.
*Simulacija slika na ekranu.

Posetite ovlašćeni sajt maloprodaje na mreži

Nema rezultata koji odgovaraju kriterijumu koji ste uneli.