Objava

KORPORATIVNI

Efikasnost, ušteda električne energije i zaštita životne sredine u jednom uređaju? Moguće je!

16/04/2021Sezona velikog spremanja je počela, uz manje ili veće investicije koje će naš životni prostor učiniti još udobnijim. Kad je u pitanju grejanje, ono uvek odnosi znatan deo kućnog budžeta, ali ima i drugu cenu koja je poslednjih godina sve vidljivija - zagađuje životnu sredinu i doprinosi globalnom zagrevanju. Zato je i koncentracija štetnih čestica u našim gradovima uvek veća u grejnoj sezoni.
 
Ako tek opremate svoj novi kutak za stanovanje ili ste možda spremni da staru kuću preuredite tako da štedite i novac i planetu, razmislite o višestruko funkcionalnim LG toplotnim pumpama. U pitanju je savremeno rešenje za grejanje, hlađenje i pripremu sanitarne vode stanova, kuća i poslovnih prostora. Toplotne pumpe generalno predstavljaju malo veću investiciju, ali se svrstavaju u energetski efikasna rešenja, što na duže staze znači da je manja potrošnja energije, manja emisija štetnih gasova pa su samim tim i manji računi za električnu energiju.
 
Toplotne pumpe iz serije LG Therma V funkcionišu po principu izvlačenja toplote iz spoljašnjeg vazduha koja se koristi da zagreje bojler sa vodom kao i za sisteme poput fan coil uredjja ili podnog grejanja u domu. Jednostavne za ugradnju i korišćenje, mogu da budu zamena ili dopuna tradicionalnim načinima grejanja prostorija.
 
Sastoje se od unutrašnje i spoljne jedinice. Tehnologija deluje složeno, a zapravo je slična onoj koja se koristi za rad frižidera. Tečni freon najnovije generacije dolazi u isparivač, gde u kontaktu sa spoljnim temperaturama isparava čak i kada su one vrlo niske. Zatim, u obliku gasa dolazi do kompresora koji ga sabija i  zagreva na temperaturu do 65°C. Zagrejan gas se u kondenzatoru vraća u tečno stanje,“predajući” toplotu vodi za grejanje ili pripremu sanitarne vode i potom ciklus počinje ispočetka.
 
Učinak pumpe je podjednako visok i na prolećnim i na polarnim temperaturama od -250 C. S obzirom da unutrašnja jedinica Therma V Split sistema sadrži rezervoar za vodu, vruća voda i grejanje mogu da se obezbede bez dodatne instalacije rezervoara za vodu. Osim grejanja ove pumpe  osiguravaju i izuzetno štedljivo hlađenje tokom leta. U osnovi energetske efikasnosti je obimno znanje kojim LG raspolaže u oblasti tehnologija kompresora i elektromotora. Inverter tehnologija smanjuje troškove za energiju tako što koristi samo energiju potrebnu za rad.
 
Uređaj Therma V R32 Split najviše klase energetske efikasnosti A+++ sadrži freon R32, ekološki održivo sredstvo, zbog čega predstava energetski efikasno rešenje i “zeleniju” opciju za grejanje.Uz pomoć senzora i automatike uređaj sam na osnovu spoljne temperature obezbeđuje optimalnu temperaturu u domu. Ako se spoljašna temperatura snizi, kapacitet grejanja za kuću će se povećati automatski da bi se održala ista sobna temperatura. Sistem može da kontroliše dve zasebne zone sa dva grejna kruga da bi se zadovoljile različite potrebe za temperaturom. Na primer, da u dnevnom boravku održava temperaturu vazduha 25 stepeni, a u spavaćoj sobi 20 stepeni.
Funkcije se mogu lako menjati, zahvaljujući naprednom kontroleru i kontrolnoj logici. Postoji nekoliko različitih verzija sistema rada, ali svima je zajedničko da će uvek obezbeđivati željenu temperaturu koja će biti ujednačena u celom vašem domu, a da pritom ne morate da mislite na bezbednost, jer ne postoji mogućnost eksplozija ili požara.  
 
Toplotne pumpe smanjuju troškove grejanja do 70 procenata i donose maksimalan komfor. Nema dopremanja drveta ili uglja pa nema ni štetnih gasova koji se ispuštaju u atmosferu. Instalacija čitavog sistema je krajnje jednostavna i ne podrazumeva dodatne troškove jer ne zahteva nabavljanje posebnih dozvola ili ugradnju dimnjaka. Putem aplikacije ThinQ može se kontrolisati na daljinu s bilo koje lokacije što pruža maksimalan komfor.
 
Više informacija potražite na https://www.lg.com/rs/vazdusne-toplotne-pumpe
 

# # #
 
 
Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

Više o LG Electronics Home Entertainment
LG Electronics Home Entertainment je vodeći globalni proizvođač na tržištu audio vizuelnih proizvoda, monitora, personalnih kompjutera i prenosivih uređaja. Kompanija neprestano teži da probija granice tehnologije, kako bi kreirala inovativne uređaje i izašla u susret potrebama svojih potrošača širom sveta. Ova kompanija je fokusirana na poboljšanje svakodnevice svojih korisnika uz pomoć vrhunskih proizvoda za kućnu zabavu, koje predvode nagrađivani OLED televizori, 4K ULTRA HD televizori i CINEMA 3D Smart televizori, sa novom webOS platformom. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.