Objava

KORPORATIVNI

LG PuriCare™ Wearable - Revolucionarni prenosivi prečišćivač koji obezbeđuje čistiji vazduh

27/08/2020Beograd, 27. avgust, 2020 –
Predstavljanjem prenosivog prečišćivača vazduha PuriCare™ Wearable na ovogodišnjem IFA sajmu, kompanija LG Electronics (LG) daje potpuno novo značenje čistom vazduhu. Kao globalni lider u tehnološkim rešenjima koja doprinose kvalitetu vazduha, kompanija LG već duže vreme važi za sinonim zdravijeg i čistijeg života, a ta reputacija je doprinela proizvodnji potpuno nove kategorije prečišćivača vazduha koji se mogu nositi na licu, što omogućava viši nivo prenosive zaštite. LG PuriCare™ Wearable, prenosivi prečišćivač vazduha, biće dostupan u nekoliko zemalja početkom četvrtog kvartala.
 
LG PuriCare™ Wearable, rešava problem manjka količine i kvaliteta drugih vrsta facijalne zaštite. Uređaj koristi dva H13 HEPA filtera, slične onima koji se već koriste u drugim prečišćivačima vazduha kompanije LG.
 
Koristeći najnovija dostignuća u tehnologiji prečišćavanja vazduha, uz pomoć zamenjivih filtera visokog kvaliteta, prenosivi PuriCare™ Wearable pruža korisnicima čist vazduh, bilo da ga koriste u zatvorenim sredinama ili napolju. Sa dvostrukim ventilatorima na tri brzine i pantentiranim respiratornim senzorom, prenosivi prečišćivač vazduha kompanije LG omogućava udisanje čistog, filtriranog vazduha, dok respiratorni senzor detektuje dužinu i učestalost svakog udisaja da bi prilagodio obrtaje ventilatora. Oni se automatski ubrzavaju, radi lakšeg udisanja, i usporavaju prilikom izdisanja, smanjujući otpor, kako bi disanje bilo maksimalno olakšano.
 
Ergonomski dizajniran na osnovu opsežne analize različitih facijalnih oblika, LG PuriCare™ Wearable lako prijanja na lice korisnika što umanjuje gubitak protoka vazduha oko nosa i brade, a uz to je i veoma udoban, tako da ga možete nositi satima. Efikasna i lagana baterija od 820mAh nudi do osam sati korišćenja u slabom i dva sata u pojačanom režimu rada.*
 
Pored toga, ovaj inovativni proizvod kompanije LG dolazi u paketu sa futrolom koja olakšava održavanje higijene proizvoda kada ga ne koristite. Unutrašnjost ove jedinstvene futrole, osim što napaja uređaj, koristi UV-LED lampice koje eliminišu štetne mikrobe, a preko mobilne aplikacije LG ThinQ, korisnici mogu da dobiju obaveštenje kada je neophodno promeniti filtere radi što kvalitetnije upotrebe. Kako je svaka komponenta LG PuriCare™ Wearable zamenjiva i reciklirajuća, od filtera do ušnih držača, to dodatno čini ovaj uređaj ekološki odgovornim rešenjem. 
 
LG PuriCare™ Wearable, prenosivi prečišćivač vazduha je uzbudljiv dodatak sve većem broju proizvoda osmišljenih da pruže svrsishodne higijenske i zdravstvene prednosti“, rekao je Dan Song, predsednik kompanije LG Electronics Home Appliance & Air Solution. „U trenutku kada potrošači traže nove načine kako da život učine sigurnijim i bezbrižnijim, važno je da smo u mogućnosti da ponudimo rešenja koja tome značajno doprinose“.
 
Na IFA sajmu 2020, kompanija LG će prezentovati virtualnu izložbu tokom čitavog septembra, sa najnovijim inovacijama, uključujući LG PuriCare™ Wearable prenosivi prečišćivač vazduha.
 
Posetite www.lg.com/exhibition za više informacija.
 
 
*Ukoliko se uređaj koristi na temperaturi od 25 stepeni celzijusa. Rezultati mogu da variraju u zavisnosti od okoline i drugih eksternih faktora.
 

# # #


Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata četiri poslovnih jedinica – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja „ENERGY STAR® partner godine” za 2014. godinu. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.

O kompaniji LG Electronics Home Appliance & Air Solution
LG Electronics Home Appliance & Air Solution je svetski lider lider u industriji aparata, klimatizacije i sistema kvaliteta vazduha. Kompanija nudi kompletna tehnološka rešenja za domove. LG inovativni proizvodi uključujući frižidere, mašine za pranje veša, mašine za pranje posuđa, kuhinjske uređaje, usisivače, ugradive uređaje i zdravstvene programe, dizajnirani za potrebe potrošača širom sveta. Ovi proizvodi pružaju veću udobnost, odlične performanse, veliku uštedu i vidljive zdravstvene benefite. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.