Objava

KORPORATIVNI

Nova premium LG Soundbar linija podiže standarde audio zvuka

18/01/2022BEOGRAD, 18. januar, 2022
—Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je novu liniju audio proizvoda različitih modela izuzetnih performansi, jedinstvenog stila i dizajna. Uređaji pružaju novo iskustvo slušanja i omogućavaju kristalno jasan zvuk za kućni bioskop, muziku ili video igre.

Impresivnu audio liniju kompanije LG, predvodi vrhunski LG Soundbar (model S95KR), kao sveobuhvatno vrhunsko audio rešenje, koje se može pohvaliti snagom od 810W i 9.1.5 kanala čistog surround zvuka. Pet nosača koji usmeravaju zvuk nagore, nalaze se u sklopu, jednog, prvi put na svetu, centralnog ozvučenja (tri na sooundbaru i dva odvojena, zadnja zvučnika), kako bi reprodukovani zvuk bio što jasniji, a zvučni efekti što realističniji. Savršen izbor za sve ljubitelje filmova, koji žele da obogate svoj kućni bioskop i upotpune doživljaj, centralni zvučnik LG Soundbar-a koji zvuk usmerava nagore, zvuk govora čini jasnijim, a zvučne sadržaje koje produkuju Dolby Atmos i DTS:Ks emituje u svim pravcima. Sa IMAKS Enhanced, korisnici mogu posebno uživati u trodimenzionalnom zvuku, gledajući odgovarajući sadržaj.
 
LG S95QR ima nekoliko ključnih unapređenih komponenti, a to su pre svega poboljšanje performansi novih drajvera zvučnika, komora zvučnika i subvufera. Veći vuferi isporučuju vrhunski kvalitet zvuka sa dubokim, rezonantnim basom, koji oponaša okružujući zvučni sistem bioskopa. Za 2022, LG je povećao broj zadnjih bežičnih zvučnika svog premium Soundbara sa četiri kanala na šest, sa četiri drajvera sa prednje strane, koje prate dva drajvera usmerena na gore. Kao poboljšanje u odnosu na druge zvučnike ovog tipa, zadnji zvučnici LG Soundbar-a, dizajnirani su tako da ravnomerno raspodeljuju zvuk u širokom opsegu od 135 stepeni, kako bi korisnici stekli utisak veće rasprostranjenosti ozvučenja pod fleksibilnim uglovima, što naročito pogoduje manjim prostorijama.
 
Soundbar poseduje senzitivniji prijemnik, koji omogućava veću udaljenost između soundbara i pratećeg subvufera i zadnjih zvučnika, bez narušavanja kvaliteta zvuka. Stabilnija bežična veza LG-vog uređaja S95KR, eliminiše padove ili zastoje u audio izlazu, kako bi bilo omogućeno gledanje i slušanje bez ometanja. Zahvaljujući uključivanju Meridian Audio Horizon tehnologije u muzički režim, soundbar može reemitovati dva audio kanala na 7.1-kanal, za realističniji i akustičniji surround zvuk.
 
Kao savršeno rešenje za gejmere i ljubitelje muzike, LG Soundbar ima varijabilnu stopu rifrešovanja (VRR) i režim niske auto latencije (ALLM). Ovaj proizvod je nešto što gejmeri na konzolama, koji zahtevaju da radnja na ekranu i zvuk budu savršeno sinhronizovani, naprosto moraju da imaju. Time što podržava visokokvalitetne muzičke streaming platforme, LG soundbar čini slušanje ličnih plejlisti i omiljenih izvođača još prijatnijim.
 
Štaviše, LG S95KR nudi intuitivno korisničko iskustvo kada se upotrebljava u kombinaciji sa Google Assistant-om, Amazonom, Alex-om i drugim AI pomoćnicima. Preko pametnih uređaja, vlasnici mogu bez napora kontrolisati strimovanje muzike, podešavati jačinu, menjati režim zvuka i kontrolisati muzički striming, koristeći samo sopstveni glas. A sada sa LG VOVCAST Wi-Fi audio adapterom, slušaoci mogu neometano da uživaju u autentičnom zvuku iz više audio kanala, bez peripetija oko sprovođenja upetljalih kablova do TV prijemnika.
 
Kada je povezan sa kompatibilnim LG TV-om, LG Soundbar koristi prednosti naprednih funkcija AI Sound Pro televizora, kako bi celokupan program zvučao jasnije i realističnije. Unakrsna kompatibilnost omogućava vlasnicima LG TV-a da koriste jedan daljinski- za upravljanje i TV-om i soundbar-om. Sa poboljšanom AI Sobnom Kalibracijom, model S95KR može prilagoditi svoj prenos zvuka bilo kom prostoru, analizirajući dimenzije prostorije, kako bi se isporučio što tačniji niskofrekventni zvuk, ustanovljen maksimalnom preciznošću.
 
Takođe, LG Soundbar linija 2022. dizajnirana je imajući u vidu očuvanje životne sredine, sa nižim ugljeničnim otiskom tokom celog životnog ciklusa proizvoda. Pored toga što se isporučuje u 100% papirnoj ambalaži, a spoljno kućište napravljeno je od reciklirajuće plastične smole, novi modeli soundbara napravljeni su od inovativnih materijala dobijenih mešavinom vlakana, u cilju smanjenja težine, a samim tim i emisije ugljenika neophodnog prilikom transporta. Potrošnja energije LG Soundbar uređaja relativno je skromna, pa je njegova štedljivost evidentna i tokom same upotrebe.
 
Nova linija predstavljena je na ovogodišnjem CES-u, na kome su posetioci imali priliku da isprobaju najnovije audio inovacije koje prate današnji način života.
 
____________________________________________
1  4K 120Hz HDR za gaming nije podržan.
2   LG WOWCAST se prodaje zasebno.

# # #
 
Više o LG Electronics Home Entertainment  
LG Electronics Home Entertainment je vodeći globalni proizvođač na tržištu audio vizuelnih proizvoda, monitora, personalnih kompjutera i prenosivih uređaja. Kompanija neprestano teži da probija granice tehnologije, kako bi kreirala inovativne uređaje i izašla u susret potrebama svojih potrošača širom sveta. Ova kompanija je fokusirana na poboljšanje svakodnevice svojih korisnika uz pomoć vrhunskih proizvoda za kućnu zabavu, koje predvode nagrađivani OLED televizori, 4K ULTRA HD televizori i CINEMA 3D Smart televizori, sa novom webOS platformom. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.