Da biste imali pravi utisak o našem veb sajtu LG.com, morate da koristite drugi pregledač ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Veb sajt LG.com koristi dizajn sa brzim odazivom koji nudi prijatno iskustvo i prilagođava se veličini ekrana vašeg uređaja. Da biste na najbolji mogući način doživeli veb sajt LG.COM, pratite sledeća uputstva.

Ako koristite Internet Explorer 8 ili stariji, moraćete da koristite drugi pregledač kao što je Firefox ili Chrome ili da nadogradite Internet Explorer na noviju verziju (IE9 ili noviji).

Ako koristite Internet Explorer 9 i noviji, isključite opciju „Postavke prikaza kompatibilnosti“ u pregledaču Internet Explorer prateći sledeće korake:

  • Kliknite desnim tasterom miša na vrhu pregledača i proverite da li je odabrana opcija „Traka sa menijima“
  • Izaberite opciju „Alatke“ na traci sa menijima, a zatim izaberite „Postavke prikaza kompatibilnosti“
  • U iskačućem meniju opozovite izbor u sva tri polja i kliknite na „Zatvori“
  • Prozor pregledača će se automatski osvežiti i bićete spremni
Skip to Contents

Korisni saveti

Kako funkcioniše protok vazduha koji održava svežinu

#Protok vazduha #LINEARCooling #DoorCooling #NatureFRESH

REF-NatureFRESH-Vplus-03-UsefulTips-02-Airflow-Work-Desktop

LINEARCooling™ brže hladi vazduh od bilo kog drugog sistema. DoorCooling⁺™ štiti od gubitka hladnog vazduha zbog rasta temperature koji se javlja uvek kada su vrata frižidera otvore

Kada otvorite vrata, hladan vazduh počinje da se kreće od vrha ka prednjoj strani. Napravite prostor u gornjoj komori na centru da biste izbegli blokiranje protoka vazduha čime se sprečava da dođe do hrane koja je osetljiva na hladnoću, kao što su jaja i povrće.

Kako skladištiti određenu hranu

#Meso #Riba #Voće #Povrće #FRESHConverter #FRESHBalancer #Zamrzivač

Da biste bolje očuvali meso, blago nanesite ulje za pripremu hrane na površinu mesa i čuvajte ga u odeljku FRESHConverter™. Time se odlaže oksidacija i produžava period čuvanja.

Ako se na povrću ili voću nalaze nečistoće, na njima mogu zaostati bacili ili mikroorganizmi. Neoprano voće i povrće treba čuvati zasebno. Sirovo povrće se može umotati u novine i čuvati u odeljku FRESHBalancer™.

Organizujte i držite frižider čistim

#Police #Policakojasesavijau2koraka #Policazavino #Neprijatnimirisi #Čišćenje

Redovno čišćenje frižidera je važno za vaše zdravlje. Uz policu koja se sklapa u 2 koraka, možete jednostavno da skladištite visoke šerpe i hranu koja neće stati na drugom mestu. Polica za vino čuva boce blago nagnute tako da se čep ne osuši, zahvaljujući čemu vino ostaje sveže još duže.

Održavajte čistim putem redovnog čišćenja. Prvo isključite napajanje, izvadite svu hranu, zatim očistite čistom krpom ili vlažnom krpom za sudove. Postarajte se da uklonite sve ostatke i đubre iz frižidera.

REF-NatureFRESH-Vplus-03-UsefulTips-06-1-Lower-Shelves-Desktop

Donje police i gornje police

Predmete koje treba kuvati na višim temperaturama (kao što je sirova piletina) treba čuvati na donjim policama. Pripremljene obroke i ostatke možete da čuvate na gornjim policama za brz i praktičan pristup.

REF-NatureFRESH-Vplus-03-UsefulTips-06-2-Label-It-Desktop

Obeležite

Pronalaženje hrane sa isteklim rokom nije zabavno. Upravljajte srednjom policom tako što ćete koristiti etikete tako da možete biti sigurni šta je bezbedno za konzumiranje.

REF-NatureFRESH-Vplus-03-UsefulTips-06-3-The-Fridge-Doors-Desktop

Vrata frižidera

Majonez, kečap, senf, flaširana voda, gazirano piće, sok najbolje je čuvati u vratima frižidera. Vrata su najtoplija oblast frižidera i treba ih čuvati za hranu koja je najotpornija na kvarenje.

REF-NatureFRESH-Vplus-03-UsefulTips-06-4-Baking-Soda-Desktop

Prašak za pecivo

Uzmite kutiju, napunite je praškom za pecivo i stavite je u ugao frižidera. Prah će apsorbovati mirise i otkloniti ih nakon određenog vremena. Obavezno zamenite kutiju na svaka 3 meseca.