Objava

KORPORATIVNI

LG Soundbarovi podižu lestvicu kućne zabave

18/01/2023Beograd, 18. januar, 2023 —
Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je soundbar modele za 2023. godinu, SC9 i SE6. Novi modeli se savršeno uklapaju sa LG televizorima za 2023. i pružaju korisnicima nezaboravne trenutke uz moćan i nijansiran zvuk, brojne praktične funkcije i elegantan dizajn.
 
Novi modeli soundbarova kompanije LG besprekorno se povezuju sa televizorima kompanije za izuzetno korisničko iskustvo, uz  jači i autentičniji zvuk, koji kućnu zabavu podiže na viši nivo. Povezivanjem LG Soundbara i LG televizora korisnik će moći da uživa u novim, inovativnim funkcijama kao što je WOW Orchestra1, koja koristi različite audio kanale ova dva uređaja, sa ciljem da zvuk postane bogatiji u pogledu visine, dubine i intenziteta. LG Soundbarovi iz 2023. sa televizorima postižu znatno bolju sinergiju, kako bi  reprodukovali impresivni surround zvuk i omogućili slušaocima da uživaju u još boljem Dolby Atmos i IMAX kvalitetu koji pokreće DTS:X.
 
Intuitivni interfejs ovih naprednih LG audio rešenja za zabavu kod kuće prikazuje se na kontrolnoj tabli LG televizora, omogućavajući korisnicima da lako upravljaju podešavanjima soundbara i neometano prebacuju režime zvuka na televizor2. Štaviše, WOWCAST omogućava soundbar modelima iz 2023. da se povežu sa LG televizorima bežično, bez ikakvih kablova, pa će cela prostorija izgledati urednije, a kvalitet zvuka ostati nepromenjen.
 
Pored toga što ima više dostupnih funkcija i što je lakši za korišćenje, novi soundbarovi su izuzetno sofisticiranog dizajna koji savršeno dopunjuje minimalistički izgled najnovijih LG televizora i uklapa se u najrazličitije vrste dekora. Novo postolje3 omogućava korisnicima da postave svoj LG Soundbar tačno ispod LG televizora, čineći vizuelnu harmoniju i atraktivan izgled. Postolje, koje se pričvršćuje na zadnju stranu kompatibilnog LG televizora, dozvoljava montiranje na zid ili postavljanje novih soundbar modela dovoljno visoko i na rastojanje koje korisnicima najviše odgovara. Pogodno postolje takođe lišava prostor nereda koji prave zamršeni kablovi i ne zahteva bušenje rupa u zidu.
 
Zahvaljujući LG Triple Sound tehnologiji, koja uključuje prvi na svetu zvučnik sa trostrukim ozvučenjem nagore, soundbarovi iz 2023. precizno reprodukuju zvuk i čine ga jasnijim, kako bi unapredili celokupno iskustvo kućnog bioskopa. Najnovija ovogodišnja, Triple Level Spatial Sound tehnologija koristi analizu kanala pomoću specijalnog 3D motora. Rezultat je neverovatno realističan zvuk koji struji kroz ceo prostor, stavljajući slušaoca u centar impresivnog audio okruženja.
 
Korisnici će takođe moći da se uvere u razliku u kvalitetu koju pruža LG Triple Sound Optimizer – funkcija koja inteligentno poboljšava performanse novih soundbar uređaja, kao i da uživaju u poboljšanom zvuku zahvaljujući specijalnom Smart Up-mikseru, koji od dvokanalnog zvuka pravi višekanalno surround ozvučenje. Prilagođavajući audio izlaz korisničkom prostoru, unapređena AI room kalibracija kompanije LG analizira rastojanja u prostoriji, a zatim te informacije implementira na podešavanja uređaja, kako bi pružila veću preciznost u niskofrekventnom opsegu. Takođe, frekvencije prednjeg kanala se dele, kako bi se celokupan zvuk ravnomerno rasporedio, vokalne performanse postale jasnije, a filmski dijalozi i zvučna slika bili usklađeniji.
 
Štaviše, novi modeli uključuju naprednu AI Sound Pro funkciju kompanije LG. Kako bi zvuk za bilo koju vrstu sadržaja bio besprekoran, bilo da je reč o filmovima, sportskim događajima, video igrama ili muzici, AI Sound Pro analizira audio signal i u skladu sa dobijenim parametrima podešavanja obavlja automatski.
 
Kako bi različite potrebe koje današnji korisnici imaju kada je o zabavi kod kuće reč bile zadovoljene, novi LG soundbarovi su kompatibilni sa širokim spektrom usluga, uređaja i funkcija sa kojima mogu da se povezuju. Potrošači mogu da uživaju u zadivljujućoj reprodukciji zvuka, bez brige o tome da će se kvalitet zvuka smanjiti, dok slušaju svoje omiljene izvođače i melodije na servisima za strimovanje muzike, kao što je izrazito realističan Tidal Connect zvuk.
 
Za sve one koji žele da svoje gejming iskustvo na konzoli podignu na viši nivo, soundbar zvučnici kompanije LG takođe su pravi izbor, jer podržavaju VRR koji eliminiše neusklađenost slike na ekranu i ALLM koji eliminiše kašnjenje, a istovremeno omogućava 4K/120Hz prolaz.
 
LG soundbar SE6 ima kompaktnu formu, idealnu za manje prostore i elegantan, moderan dizajn koji dobro pristaje uz gotovo sve stilove enterijera. Uprkos tome što je najmanji u celoj LG liniji soundbarova, ovaj novi, stilizovani model ima četiri pasivne komponente koje besprekoran zvuk dodatno pojačavaju snažnim basom. SE6 takođe podržava Dolby Atmos koji pomoću zvuka oživljava sadržaj na ekranu, kao da ste u bioskopu.
 
________________________________________________________________________________________________________________________
1 WOWCAST je dostupan na Soundbar-ovima koji mogu da se povežu na Wi-Fi. WOW orchestra će biti omogućena ažuriranjem softvera
2 Biće omogućeno ažuriranjem softvera.
3 Nosač je uključujući i SC9 modelom  kompatibilan sa LG OLED C serijom 2022 i 2023.
 
# # #

O kompaniji LG Electronics
LG Home Entertainment Company je lider u industriji televizora i audio-video sistema i globalno priznati inovator zbog vodeće pozicije u proizvodnji OLED televizorima koji prave revoluciju u kategoriji premijum televizora. Kompanija LG je posvećena poboljšanju života kupaca inovativnim proizvodima za kućnu zabavu, predvođenih nagrađivanim OLED i QNED Mini LED televizorima, koji poseduju Quantum Dot NanoCell tehnologiju, i audio rešenjima koja su razvijena u partnerstvu sa Meridian Audio. Za više informacija o kompaniji LG posetite https://www.lg.com/rs