Objava

KORPORATIVNI

Novi LG OLED TV sa Zero Connect tehnologijom redefiniše slobodu u dizajniranju prostora

17/01/2023Beograd, 17. januar, 2023. godina
- Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je LG SIGNATURE OLED M (model M3) od 97 inča, prvi televizor na svetu sa Zero Connect1 tehnologijom, bežičnim rešenjem za prenos videa i zvuka u realnom vremenu do 4K 120Hz. Revolucionarni novi OLED TV M3 pruža vrhunski kvalitet slike i zvuka, kao i veću fleksibilnost za instalaciju i povezivanje. Ovo neverovatno dostignuće u oblasti tehnologije i dizajna, LG bežični 4K OLED je dobitnik CES 2023 Innovation Awards u dve kategorije. 2
 
Za razliku od konvencionalnih televizora, gde se svi ulazni portovi za povezivanje spoljnih uređaja nalaze na zadnjoj ili bočnoj strani, M3 dolazi sa odvojenom Zero Connect kutijom koja bežično šalje video i audio signale na LG bioskopski ekran od 97 inča. Kako se može postaviti dalje od televizora, Zero Connect kutija stvara okruženje za gledanje bez ometanja i daje korisnicima veću slobodu da urede svoj prostor. Kutija dolazi sa više portova za priključivanje HDMI uređaja koji se uobičajeno koriste, kao što su kablovski/satelitski set-top boksovi i igračke konzole, a može se i bežično povezati sa kompatibilnim soundbarovima za bogatiji, moćniji zvuk i dodatnu pogodnost bez kablova. Osim što korisnicima nudi veću slobodu prilikom uređenja prostora, M3 i njegova Zero Connect kutija daju korisnicima mogućnost da lako instaliraju novi LG OLED TV bez zapetljanih kablova. Štaviše, bez ikakvih žica koje bi ometale korisnike u gledanju, elegantni minimalizam One Wall dizajna ovog televizora od 97 inča oduzima dah.
 
Bežično rešenje kompanije LG koristi najsavremenije tehnologije da obezbedi pouzdan video i audio prenos na samosvetleći OLED ekran M3, pružajući korisnicima mogućnost da uživaju u sadržaju na 4K 120Hz, kao i u jasnom, oštrom zvuku bez prekida ili degradacije kvaliteta. Kako bi se obezbedio besprekoran prenos podataka sa boksa na TV, kompanija je razvila algoritam koji trenutno identifikuje optimalni put prenosa. Algoritam takođe pomaže u minimiziranju grešaka ili smetnji u prenosu jer može da prepozna promene u neposrednom okruženju – kao što su ljudi ili kućni ljubimci koji se kreću po prostoriji – i shodno tome promeni puteve prenosa. Pored toga, antena kutije se može lako rotirati i/ili iskositi kako bi se uskladila sa lokacijom televizora za maksimalnu snagu signala. Zero Connect kutija ima i mogućnost da prepoznaje glas, što znači da korisnici mogu uključiti i upravljati M3 i povezanim uređajima koristeći jednostavno izgovorene komande.
 
Uprkos impozantnoj veličini ekrana, M3 se uklapa u bilo koji unutrašnji dekor zahvaljujući One Wall dizajnu. LG M3 i njegov integrisani nosač stoje u ravni sa zidom bez vidljivog razmaka, nudeći šik, umetničku estetiku kao iz galerije koja samo povećava izvanredan kvalitet slike na TV-u.

_______________________________________________
1 Zero Connect između TV ekrana i AV boksa.
2 Video displej i ugrađene tehnologije
 
# # #

O kompaniji LG Electronics
LG Home Entertainment Company je lider u industriji televizora i audio-video sistema i globalno priznati inovator zbog vodeće pozicije u proizvodnji OLED televizorima koji prave revoluciju u kategoriji premijum televizora. Kompanija LG je posvećena poboljšanju života kupaca inovativnim proizvodima za kućnu zabavu, predvođenih nagrađivanim OLED i QNED Mini LED televizorima, koji poseduju Quantum Dot NanoCell tehnologiju, i audio rešenjima koja su razvijena u partnerstvu sa Meridian Audio. Za više informacija o kompaniji LG posetite https://www.lg.com/rs