Objava

KORPORATIVNI

Na šta treba da obratite pažnju prilikom kupovine mašine za veš

18/03/2022Potraga za novim kućnim uređajima nije tako jednostavan zadatak kao što na prvi pogled izgleda. Tehnologija je mnogo napredovala, a s njom i cene, pa je jedna od uobičajenih dilema prilikom kupovine da li su nam stvarno neophodne sve te nove „pametne“ karakteristike. Kada su u pitanju mašine za veš, videćete da mnoge od njih jesu, jer pametno u ovom slučaju znači praktično, brzo i temeljno pranje, koje pritom skoro stopostotno uklanja alergene.
Primena vodene pare, senzora i veštačke inteligencije zaista je unela revoluciju u pranje veša. U nastavku pročitajte kako svaka od ovih tehnologija pravi razliku i potražite ih u specifikacijama kada krenete u kupovinu nove mašine.
 
Snaga vodene pare za besprekorno čisto rublje
LG mašine sa Steam+™ tehnologijom kombinuju vodenu paru s vodom u procesu koji je višestruko nadmoćan u odnosu na klasično pranje samo vodom. Snaga vodene pare omekšava vlakna tako da bolje upijaju vodu i brže oslobađaju prljavštinu, a deterdžent se brže i bolje rastvara, što dodatno unapređuje efikasnost čitavog procesa. Primenom pare smanjuje se i potreba za omekšivačem, što je dobro za vašu kožu, novčanik i životnu sredinu. Para ispravlja nabore pri pokretima centrifuge a to znači da je veš koji izlazi iz modernih LG mašina za 30 odsto manje izgužvan u poređenju sa uobičajenim mašinskim pranjem. Nema ni neprijatnih mirisa, jer su bakterije eliminisane.  
 
Prepustite odluke veštačkoj inteligenciji
Sortiranje i procena da li smo stavili dovoljno veša, ni previše ni premalo, ne spadaju baš u omiljene aktivnosti. Dobra vest je da sada možemo da ih prepustimo veštačkoj inteligenciji. LG mašine sa AI DD oznakom automatski biraju odgovarajuća podešavanja za optimalnu negu tkanine. U pitanju je  tehnologija zasnovana na inteligentnom Direct Drive motoru i senzorima koji prepoznaju količinu punjenja i nivo zaprljanosti veša, dozirajući prema ovim parametrima količinu deterdženta. Pored toga što detektuju težinu, senzori registruju i mekoću tkanine i samostalno biraju optimalne pokrete bubnja u skladu s vrstom odeće kako bi se sačuvao kvalitet i smanjilo gužvanje. AI DD je dostupan u tri ciklusa: pamuk, mešana tkanina i osetljiva odeća.
 
Ciklus sa alergološkim sertifikatom 
Ako imate člana porodice koga muče alergije, znajte da moderne LG mašine imaju poseban ciklus za uklanjanje alergena koji je sertifikovala Britanska fondacija za alergiju (British Allergy Foundation – BAF). On uklanja 99,9 odsto alergena poput grinja i buđi. Takođe ne morate da brinete ni da li je veš opran dovoljno dobro za osetljivu kožu najmlađih članova domaćinstva. Opcija „Baby steam care“, osim što uništava alergene, uklanja ostatke praška iz najsitnijih rubova benkica i pelena. Razliku prave Steam+™ tehnologija i turbo mlaznice koje u četiri smera pokrivaju svaki milimetar veša.
 
Brzo pranje štedi vreme i novac
Ima mnogo boljih načina da provodite vreme nego što je bavljenje rubljem. Revolucionarna TurboWash360™ tehnologija kod LG mašina smanjuje trajanje ciklusa pranja za 30 minuta i na taj način osim vremena štedi struju.  Zahvaljujući 3D mlaznicama koje u četiri smera ispuštaju vodu maksimalnom snagom, deterdžent se brzo ispira u potpunosti. Tako je proces temeljnog pranja smanjen na svega 39 minuta, a troši se 28 odsto manje struje, što je u skladu sa ciljem kompanije LG da njeni uređaji budu prijatelji životne sredine. Putem aplikacije ThinQ možete pratiti potrošnju struje, preuzimati nove cikluse pranja, uključivati i isključivati na daljinu, što važi i za ostale LG smart uređaje.
 
Svi kojima je estetski momenat presudan u odabiru bele tehnike mogu biti sigurni da će ih elegantan LG dizajn osvojiti i pre nego što steknu uvid u ostale prednosti. Više informacija o mašinama za veš koje će vam olakšati svakodnevicu i ulepšati
prostor potražite na LG sajtu.
 
###
 
O kompaniji LG Electronics Home Appliance & Air Solution
LG Electronics Home Appliance & Air Solution je svetski lider lider u industriji aparata, klimatizacije i sistema kvaliteta vazduha. Kompanija nudi kompletna tehnološka rešenja za domove. LG inovativni proizvodi uključujući frižidere, mašine za pranje veša, mašine za pranje posuđa, kuhinjske uređaje, usisivače, ugradive uređaje i zdravstvene programe, dizajnirani za potrebe potrošača širom sveta. Ovi proizvodi pružaju veću udobnost, odlične performanse, veliku uštedu i vidljive zdravstvene benefite. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.