Objava

KORPORATIVNI

Kompanija LG veliki pobednik ovogodišnje Red Dot award

22/03/2022Beograd, 22. Mart, 2022
- Kompanija LG Electronics dobila je 25 priznanja sa ovogodišnjeg Red Dot Award i tako nastavila tradiciju nagrađivanja na ovom prestižnom takmičenju za dizajn uređaja. Među priznanjima su i tri „najbolji od najboljih” nagrade koje su dobili LG mašina za pranje i sušenje veša, novi LG Lifestyle OLED televizor i LG DualUp Ergo monitor.
 
Mašina za pranje i sušenje veša kompanije LG pruža izvanredne performanse, minimalistički „flat“ dizajn, uz mogućnost nadogradnje, tako da zadovoljava specifične potrebe svakog korisnika. Drugi osvajač nagrade „najbolji od najboljih” je novi LG Lifestyle OLED TV model, koji bi trebalo da se pojavi u prodaji ove godine. Modeli ovogodišnje ponude Lifeststyle OLED televizora su inovativni, raznovrsni, prilagodljivi, praktični za upotrebu, a lako se uklapaju u svaki prostor.
 
Treći proizvod koji je osvojio prestižnu nagradu „najbolji od najboljih” je LG DualUp Ergo monitor, dizajniran tako da omogući vrhunsko uživanje u superiornom prikazu uz veću ergonomsku udobnost. Monitori sa proporcijama od 16:18, rezolucijom do 2,560 x 2,880, elegantnim, praktičnim dizajnom i jednostavnim povezivanjem sa računarom, olakšavaju korisnicima rad. DualUp Ergo monitor je jednostavan za korišćenje zbog prilagodljivog i kompaktnog LG Ergo postolja, koje se lako zakači za većinu stolova i radnih površina.
 
Pored navedenih proizvoda, priznanja su dobili i LG PuriCare AeroTower prečišćivač vazduha kao i LG tiiun u kategoriji Inovativnih proizvoda, dok su LG One: Quick Flex all-in-one displej, LG OLED evo Gallery Edition i drugi OLED modeli pobrali priznanja zbog vrhunskog dizajna po meri svakog korisnika.
 
Red Dot Award, sa prepoznatljivim logoom, jedno je od najprestižnijih takmičenja u proizvodnom, komunikacionom i konceptualnom dizajnu uređaja. Žiri jeove godine birao pobednike među 7,800 proizvoda.
 
„Počastvovani smo što je veliki broj naših dizajnerskih inovacija i ove godine prepoznato od strane Red Dot takmičenja“, rekao je Lee Chul-bae, viši potpredsednik i izvršni direktor Life Innvoation Centra za dizajn, u okviru kompanije LG Electronics. „Konstantno težimo da kreiramo dizajn koji pruža najbolje korisničko iskustvo uz vrhunsku estetiku, zbog čega nam je veoma važno što su naši napori prepoznati od strane jednog od najboljih takmičenja na svetu.
 
# # #
 
O kompaniji LG Electronics.
LG Electronics je globalni inovator kada je reč o tehnologiji i potrošačkoj elektronici, sa prisustvom u skoro svakoj državi na svetu i međunarodnom radnom snagom od 75,000. Četiri kompanije LG: Home Appliance & Air Solution, Home Entertainment, Vehicle component Solutions i Business Solutions zajedno su ostvarile prodaju od 63 milijarde dolara u 2021. godini. Kompanija LG je vodeći proizvođač potrošačkih i komercijalnih proizvoda, od televizora, preko kućnih aparata i aparata za vazduh, zatim monitora, servisnih robota, automobilskih komponenti do svojih premium svetski poznatih brendova - LG Signature i LG ThinQ. Za dodatne informacije posetite https://www.lg.com/rs.