Objava

KORPORATIVNI

Nova LG rešenja za unapređeno pranje i sušenje veša

20/01/2022Beograd, 20. januar 2022
—Kompanija LG Electronics predstavila je još pametniji način za pranje veša sa mašinom za pranje i sušenje i LG WashTower-om, na ovogodišnjem CES-u. Nova rešenja za pranje veša odlikuje LG poboljšana tehnologija direktnog pogona veštačke inteligencije (AI DD™), tehnologija pare i niz funkcija koje pranje i sušenje odeće čine praktičnijim nego ikad.
 
Uz LG AI DD tehnologiju, novi par mašina za pranje i sušenje veša, nudi nove, prilagođene performanse koje mogu da osete količinu punjenja, vrstu tkanine i nivo zaprljanosti odeće, automatski dodajući pravu količinu deterdženta i prilagođavajući stil pranja za optimizovano čišćenje.  Nova mašina za pranje veša koristi tehnologiju pare koja odeću čini čistom i osveženom. LG-jeva funkcija Smart Pairing™ šalje informacije od mašine za pranje do mašine za sušenje ali i preporučuje optimalan ciklus sušenja, nudeći još više pogodnosti korisniku..
 
Prvi LG model mašina za sušenje opremljen AI DD, ima novi AI ciklus koji daje preciznu kontrolu pokreta i automatski bira odgovarajuća podešavanja za optimalnu negu tkanine i brže vreme sušenja. LG AI tehnologija takođe omogućava uređaju da nauči rutinu pranja i preferencije korisnika za opcije sušenja. Infracrveni senzor precizno meri temperaturu odeće tokom ciklusa sušenja i automatski je podešava kako bi se obezbedilo ravnomerno sušenje. Uz pomoć bluetooth funkcije pariranja, oba uređaja se mogu lako kontrolisati samo uz pomoć kontrolne table mašine za pranje veša.
 
Sa ultra praktičnim dizajnom koji štedi prostor, najnoviji LG WashTower sa sušačem sa DUAL toplotnom pumpom smatra se modernom alternativom konvencionalnoj mašini za pranje i sušenje veša. Mašina za pranje veša sa prednjim punjenjem koristi AI DD za dodatnu svežinu odeće, dok mašina za sušenje koristi LG DUAL tehnologiju sa inverterskom toplotnom pumpom za smanjenje potrošnje energije sušenjem na niskoj temperaturi. Sofisticiran dizajn LG WashTower-a pomaže u uštedi prostora jer ne poseduje dodatne kanale i samim tim  zahteva manji razmak od zida. WashTower ima crna zatamnjena staklena vrata, dekorativne hromirane elemente i završnu obradu od crnog čelika za odličnu izdržljivost uz visoku otpornost na grebanje. Ravan dizajn doprinosi elegantnom izgledu u prostoriji za pranje veša i pruža minimalističku, ultra-modernu estetiku sa lako pristupačnim Centrom Control™ panelom.

„Uz naprednu tehnologiju veštačke inteligencije kompanije LG i različite funkcije, ovi novi uređaji za pranje doprinose nežnoj i mekoj tkanini. Osluškujući potrebe potrošača i oslanjajući se na naše ogromno iskustvo i stručnost na globalnom tržištu kućnih aparata, u mogućnosti smo da ponudimo potrošačima rešenja za bolji život“, rekao je Liu Jae-Cheol, predsednik kompanije LG Electronics.

###
 
O kompaniji LG Electronics Home Appliance & Air Solution
LG Electronics Home Appliance & Air Solution je svetski lider lider u industriji aparata, klimatizacije i sistema kvaliteta vazduha. Kompanija nudi kompletna tehnološka rešenja za domove. LG inovativni proizvodi uključujući frižidere, mašine za pranje veša, mašine za pranje posuđa, kuhinjske uređaje, usisivače, ugradive uređaje i zdravstvene programe, dizajnirani za potrebe potrošača širom sveta. Ovi proizvodi pružaju veću udobnost, odlične performanse, veliku uštedu i vidljive zdravstvene benefite. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.