Objava

KORPORATIVNI

Prvi LG UltraGear gejming laptop pruža nezaboravno igračko iskustvo

27/12/2021Beograd 27. Decembar, 2021
- Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je svoj prvi gejming laptop (model 17G90K), proširujući tako svoju UltraGear™ ponudu, što će obradovati igrače širom sveta. U pitanju je uređaj moćnih performansi sa elegantnim dizajnom, dobitnik nagrade CES 2022 za inovacije, koji pruža vrhunsko iskustvo igranja bilo gde, bilo kada.

Ovaj laptop poseduje Intel® Tiger Lake H procesor 11. generacije, NVIDIA GeForceTM RTX 3080 Mak-Q grafičku karticu, dvokanalnu memoriju i ultra brzo podešavanje dual SSD-a. Pored 17-inčnog IPS ekrana sa odzivom od 1ms i refresh rate-om od 300 Hz, novi UltraGear gejming laptop pruža živopisno iskustvo čak i za grafički zahtevnije PC igre, zahvaljujući najsavremenijem hardveru. Pored toga, LG sistem hlađenja, sa parnom komorom, održava rad laptopa na optimalnim temperaturama, čak i nakon višečasovnog korišćenja.

U skladu sa tradicijom LG Gram laptop modela, novi UltraGear 17G90K ima moderan i inovativan dizajn, uz veliki ekran i dugotrajnu bateriju od 93 Wh. Tanak je svega 21,4 milimetara i težak manje od 2,7 kilograma. Poseduje izdržljivo aluminijumsko kućište, dok krilati UltraGear simbol sa spoljašnje strane svedoči o snazi i kvalitetu po kojem je UltraGear brend poznat.

Model 17G90K dodatno unapređuje igračko iskustvo korišćenjem softvera za igre - LG UltraGear Studio, koji omogućava korisnicima da podese igračke opcije i prate različite parametre – uključujući opciju CPU clock, GPU TDP and clock, kao i utrošak memorije – sve u realnom vremenu. Za potpuno personalizovano podešavanje, korisnici mogu da primene različite boje za svaki pojedinačni taster atraktivne RGB tastature.

Uz detaljnu personalizaciju, brzinu i superioran kvalitet slike, LG UltraGear gejming laptop dodatno pruža realističan, trodimenzionalni zvuk sa ugrađenim dvosmernim sistemom zvučnika. Sa podrškom za DTS:X Ultra, zvučnici precizno prenose zvuk, jasno locirajući poziciju odakle zvuk dolazi u igri, tako da  igračima pruži još bolji ugođaj. Model 17G90K poseduje i Intel® Killer™ Wireless, koji garantuje brzu i stabilnu mrežnu vezu.

„LG UltraGear gejming laptop ima sve što je potrebno da parira najnovijim igrama visokog kvaliteta, omogućavajući stabilan i brz gameplay koju svi igrači žele“, rekao je Seo Young-jae, stariji potpredsednik i šef IT poslovne jedinice kompanije LG Electronics Business Solutions. „Naš prvi gejming laptop, 17G90K, odskače od konkurentskih proizvoda zbog vrhunskog hardvera, ekrana visokog kvaliteta, elegantnog dizajna i malom težinom koja omogućava maksimalnu udobnost i prenosivost“, dodao je Young-jae.

Prvi LG gejming laptop biće dostupan u SAD i Južnoj Koreji u prvom kvartalu 2022. godine, a potom i na drugim tržišta. Da biste saznali više o LG UltraGear modelima, posetite www.LG.com/CES2022 4. januara u 17h po lokalnom vremenu.
 
Glavne specifikacije:

Karakteristike

17G90Q

Veličina ekrana

17.3 inča

LCD

FHD (1,920 x 1,080) IPS 1ms, 300Hz,
sRGB 99 odsto

Format ekrana

16:9

Težina

2.64kg (5.82lbs)

Veličina

400 x 271.6 x 20.9 ~ 21.4mm

(15.75 x 10.69 x 0.82~0.84 inča)

Baterija

93Wh

CPU

11th Gen Intel® Core™ Processor Intel Tiger Lake - H

GPU

NVIDIA GeForce RTX 3080 Max-Q Graphics 

Memorija

16/32GB

Dual Slots

(DDR4)

Hard disk

Do 1TB

M.2 Dual SSD (NVMeTM)

Boja

Ljubičasto siva

Tastatura

Per-key RGB gaming keyboard sa pozadinskim osvetljenjem

I/O Port

USB 4 Gen 3x2 Type C (x1, USB PD-out & TBT4), USB 3.2 Gen 2x1 Type C (x1, USB PD-out & DP),
USB 3.2 Gen 2x1 (x2), HP-Out (4-Pole Headset, US type), HDMI, RJ45, DC-In, microSD/UFS

USP

IPS 1ms & 300Hz refresh rate,
Čitač otiska prsta na prekidaču za paljenje,
FHD web kamera sa Dual Mic, IR Camera,
Wi-Fi 6E & Intel® Killer Wireless,
dvosmerni zvučnici (2.0W x 4) sa DTS X Ultra,
Sistem za hlađenje sa parnom komorom,
gejming UI (UltraGear Studio)

# # #
 
Više o kompaniji LG Electronics Business Solutions:
 Kompanija LG Business Solutions je partner od poverenja koji nudi inovativne proizvode i rešenja za različite industrije širom sveta. Sa portfeljom jedinstvenih ponuda u rasponu od vodećih OLED i LED ekrana do visoko efikasnih solarnih rešenja, LG je cenjeno ime među kupcima širom sveta. IT rešenja Kompanije LG uključuju: poslovne monitore, laptopove, projektore, uređaje u oblaku, medicinske ekrane i komercijalne robote, a sve je dizajnirano da poboljša radnu efikasnost i pruže veliku vrednost kupcima. Za više informacija o poslovnim rešenjima kompanije LG, posetite www.LG.com/b2b.