Objava

KORPORATIVNI

Novi LG UltraFine OLED Pro monitori postavljaju nove standarde kvaliteta slike

22/12/2021BEOGRAD, 22. decembar, 2021
– Kompanija LG Electronics (LG) ponovo podiže lestvicu za profesionalne ekrane najavom svojih LG UltraFineTM OLED Pro monitora za 2022. godinu (modeli 32BP95E, 27BP95E). Zahvaljujući OLED samosvetlećim pikselima na radnoj površini, monitori pružaju preciznu reprodukciju boja i vrhunske HDR i SDR performanse koje će posebno ceniti umetnici vizuelnih efekata, video montažeri i drugi profesionalci u kreativnoj industriji.
 
Najnoviji 32 i 27-inčni LG OLED Pro modeli imaju ekrane koji podržavaju 4K UHD rezoluciju (3,840 k 2,160) sa 1,000,000:1 odnosom kontrasta i 99 odsto pokrivenosti DCI-P3 prostora boja, što ih čini pogodnim čak i za najdetaljnije digitalne projekte. Oba modela nude nezavisnu kontrolu piksela za impresivnu vernost boja i kontrast, a pošto OLED ekrani ne zahtevaju pozadinsko osvetljenje, UltraFine monitori nemaju efekat oreola ili svetlosnog “rascvetavanja“, što je uobičajeno na mnogim LCD ekranima.
 
Kako bi osigurali verodostojni prikaz boja u optimalnim uslovima, oba OLED Pro monitora imaju odvojene senzore za samokalibraciju i zaštitnike ekrana. Uz besplatan softver LG Calibration Studio, senzor meri svetlost koja se emituje sa ekrana u vremenima koje je korisnik unapred odredio i automatski vrši neophodna podešavanja kako bi se održala preciznost i doslednosti boja. Za još kvalitetniji prikaz boja i slike, zaštitnik ekrana se može pričvrstiti kako bi se sprečile refleksije i odsjaj od spoljašnjih izvora svetlosti.
 
Oba UltraFine OLED Pro monitora imaju tanak, elegantan oblik i lagani su što omogućava lako premeštanje. Postolje, koje dolazi uz monitor, bezbedno se pričvršćuje za zadnji deo ekrana pomoću jednostavnog One-click mehanizma i nudi mogućnost podešavanja visine, okretanja i nagiba ne gubeći na stabilnosti i stilu.
 
„Dizajnirani prvenstveno za kreativne profesionalce, naši novi UltraFine OLED Pro monitori pružaju fascinantnu vizuelnu preciznost sa zadivljujućim kvalitetom slike i pouzdanom kalibracijom“, rekao je Seo Jang-jae, senior potpredsednik i šef IT poslovne jedinice kompanije LG Electronics Business Solutions. „Neverovatna preciznost, širok spektar boja i sposobnost verne reprodukcije HDR i SDR sadržaja, čine ove monitore  idealnim rešenjima za profesionalne korisnike koji rade u industriji filmova i digitalnih medija.“
 
Novi LG UltraFine OLED Pro monitori biće dostupni širom sveta početkom sledeće godine.
 
Specifikacije: 

 

32BP95E

27BP95E

Displej

Displej

OLED

OLED

Veličina

31.5-inča

27-inča

Rezolucija

4K UHD (3840 x 2160)

4K UHD (3840 x 2160)

Prostor boja (Typ.)

DCI-P3 99 odsto
Adobe RGB 99 odsto

DCI-P3 99 odsto
Adobe RGB 99 odsto

Kontrast

1,000,000:1

1,000,000:1

HDR

OLED Pixel Dimming HDR

OLED Pixel Dimming HDR

DisplayHDR 400 True Black

DisplayHDR 400 True Black

Vreme odziva

1ms

1ms

Kalibracija

Samokalibracija

Da, uz LG Calibration Studio

Da, uz LG Calibration Studio

H/W Kalibracija

Da

Da

Dodatna oprema

Samoklabracioni senzor

Da

Da

Zaštitnik za monitor

Da

Da

Konektivnost

Interfejs

USB-C sa 90W

USB x1 Upstream

x3 Downstream

HDMI

Display Port x2

USB-C sa 90W
USB x1 Upstream

x3 Downstream

HDMI

Display Port x2

 
# # #
 
Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara širom sveta. Kompanija LG je trenutno je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša i frižidera. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs.