Prebaci na sadržaj

Rečnik

Kliknite na jedno od navedenih slova za pregledavanje rečnika.

Prikaži

A

AM/FM tjuner
Izaberite omiljene AM ili FM radio stanice i uživajte u muzici, razgovoru, vestima, sportu i drugim sadržajima.
AM/FM tjuner [karakteristika za audio]
Izaberite omiljene AM ili FM radio stanice i uživajte u muzici, razgovoru, vestima, sportu i drugim sadržajima.
Antikorozivna zlatna zaštita
Površina grejača kompanije LG ima antikorozivni sloj - zlatnu boju na površini grejača. Ona obezbeđuje da je površina otpornija na koroziju i pomaže trajnosti uređaja tako da grejač može mnogo duže da radi kao nov.
ART COOL™ model
Pravi znalci među korisnicima umeće da cene ovaj inovativni zidni klima uređaj sa efikasnom potrošnjom energije, koji takođe može poslužiti kao ram za slike ili fotografije.
Automatska promena
Kod modela sa toplotnom pumpom, postupak hlađenja i grejanja smenjuju se automatski na osnovu podešene temperature.
Automatski miran režim rada
Jednim dodirom tastera “Sleep mode”, automatski programirate klima-uređaj da se isključi, upravljate brzinom ventilatora i podešavate temperaturu radi prijatnijeg spavanja.
Automatsko čišćenje
Glavni uzrok mirisa koji proizvodi klima-uređaj su buđ i bakterije koje nastaju na grejaču. Funkcija automatskog čišćenja će isušiti grejač da bi sprečila razvijanje bakterija i buđi. To će odstraniti neprijatni miris iz klima-uređaja i nećete često morati da čistite klima-uređaj.
Automatsko podešavanje krilaca u 4 pravca
Većina LG klima-uređaja mogu automatski da izduvavaju vazduh na četiri strane. To delotvorno otklanja topla i hladna mesta i cela prostorija ima stalnu temperaturu. Zahvaljujući automatskom podešavanju krilaca u 4 pravca većina LG klimauređaja automatski usmerava vazhuh i vertikalno i horizontalno, da bi se elimisala topla i hladna mesta.
Automatsko ponovno uključivanje
U slučaju naglog nestanka struje on automatski podešava pređašnje parametre napajanja kada ponovo dođe struja.
Nazad na vrh

B

Bežični zvučnici
Otklanja potrebu za kablovima zvučnika, čime se omogućava fleksibilnije raspoređivanje zvučnika i veći slobodni prostor.
Bluetooth®
Bluetooth®-enabled headsets let you talk hands-free in the car or anywhere. Bluetooth® also lets you stream music wirelessly, connect to the Web, transfer files, and more.
Bio program pranja
Bio program pranja zagreva vodu na 4 stepena Celzijusa u prvim fazama ciklusa pranja radi aktivisanja enzima u deterdžentu i efikasnog otklanjanja fleka na bazi proteina.
Bio-rezervoar sa tehnologijom Nano-Silver
Ovo spremište za prašinu obloženo je sićušnim srebrnim česticama u cilju sprečavanja razvoja bakterija i gljivica. To znači da je unutrašnjost vašeg LG usisivača čista, baš kao i vazduh u vašem domu.
Bioshield™
Zaptivna masa kojom su vrata frižidera oivičena napravljena je od anti-bakterijske supstance koja sprečava rast bakterija i buđi, i tako štiti vrata od erozije.
Biosilver™
Veliki broj naših frižidera obložen je slojem na bazi jona srebra koji štiti od razvoja bakterija i gljivica.
Bluetooth®
Televizori sa Bluetooth podrškom omogućavaju bežično slanje fotografija sa vašeg uređaja sa Bluetooth podrškom radi njihovog prikazivanja na televizoru, kao i slušanje zvuka sa televizora preko Bluetooth slušalica.
Bluetooth® [karakteristika za slušalice, telefone, prenosne računare]
Slušalice sa podrškom za Bluetooth omogućavaju vam handsfree razgovor u autu i drugim mestima. Bluetooth vam takođe omogućava slušanje muzike bežičnim putem, povezivanje na Internet, prebacivanje datoteka i još mnogo toga.
Blu-ray
Vodeći DVD format visoke definicije, podržan od strane svih značajnijih proizvođača i filmskih studija, zasnovan na tehnologiji plavog lasera i sofisticiranoj kompresiji kojima se postiže maksimalan kapacitet.
Blu-ray [karakteristika za kućne bioskope, DVD, Blu-ray jedinice]
Blu-ray plejeri i disk jedinice koriste vodeći DVD format visoke definicije zasnovan na tehnologiji plavog lasera i sofisticiranoj kompresiji kojima se postiže maksimalan kapacitet. Svi značajniji proizvođači i filmski studiji podržavaju Blu-ray.
Blu-ray disk tehnologija [karakteristika za video, optičke jedinice]
Vodeći DVD format visoke definicije, podržan od strane svih značajnijih proizvođača i filmskih studija, zasnovan na tehnologiji plavog lasera i sofisticiranoj kompresiji kojima se postiže maksimalan kapacitet.
Brzi start (samo za pumpe za grejanje)
Tokom pokretanja uređaja u režimu grejanja sprečava izduvavanje hladnog vazduha iz uređaja. Pokreće ventilator unutrašnje jedinice tek kada temperature cevi unutrašnje jedinice dostigne unapred podešenu vrednost (28°C). Kada temperatura cevi unutrašnje jedinice dostigne 28°C, tokom prvog minuta ventilator unutrašnje jedinice radi malom brzinom a tek posle toga podešenom brzinom.
Brzo hlađenje (Jet Cool)
Ova funkcija omogućava brzo hlađenje. Na taj način, snažan svež vazduh izduvava se velikom brzinom 30 minuta dok sobna temperatura ne padne na 18°C.
BTU
British Thermal Unit (Britanska termalna jedinica) predstavlja jedinicu mere energije koju koriste klima uređaji i grejalice. Što je više BTU-ova, to je brže zagrevanje ili hlađenje sobe putem klima uređaja
Nazad na vrh

C

CDMA
Takođe poznat kao višestruki pristup sa kodnom raspodelom, CDMA podrazumeva jedinstvenu frekvenciju mobilnog telefona koja se koristi u Sjedinjenim Američkim Državama i Aziji.
Čist Glas
Čist Glas II funkcija automatski poboljšava kvalitet ljudskog glasa kada se u pozadini čuje buka.
Ćaskanje
Funkcija mobilnog telefona koja korisnicima omogućava da komuniciraju sa drugim osobama putem neprekidnog niza tekstualnih poruka.
Nazad na vrh

D

Detektovanje količine veša
Direct Drive™ mašine detektuju količinu veša i biraju odgovarajuće trajanje pranja, dužinu ispiranja i nivo vode, kako bi se postigli vrhunski rezultati i maksimalna efikasnost.
DLNA
DLNA omogoćava da filmovi, fotografije, muzika itd. sladišteni na digitalnim uređajima budu bežično deljeni i prikazani na velikom ekranu. DLNA je standard koji koriste proizvođači potrošačke elektronike i on omogućava svim uređajima za zabavu u kući da dele sačuvane sadržaje preko kućne mreže i tako se izbegava komplikovani proces konfiguroisanja svakog uređaja.
DTS
DTS-HD Master Audio je audio kodek razvijen od strane Digital Theater Systema. Glavna poenta DTS-HD Master Audio formata je da ona omogućuje originalnu reprezentaciju filmske muzike kao što je napravljena u filsmkom studiju.
Dolby Digital TRUE HD
Dolby TrueHD je tehnologija zvuka sledeće generacije koja pruža kristalno čist zvuk. Dolby TrueHD je napredni multi kanalni audio kodek razvijen od strane Dolby laboratorija.
Digitalni satelitski tjuner
Sa ugrađenim Digitalnim satelitskim tjunerom imaćete pristup neograničenom broju digitalnih kanala sa neprevaziđenom slikom i zvukom. To je perfektan dodatak svakom TV-u koji vam pruža visoko kvalitetne slike i zvuk.
DIVX HD+
LG TV su DivX sertifikovani za reprodukciju DivX i HD DivX(H.264/MKV) video datoteka sve do Full HD 1080p rezolucije uključujići i premium sadržaj. Uživajte u različitim filmskim klipovima na Internetu preko HD DivX-a
Digitalni tjuner
Konvertuje i prenosi zemaljski, satelitski i kablovski TV signal radi prikazivanja programa na televizoru.
DVD rikorder
Snima video zapise na prazne, upisive DVD diskove radi pravljenja rezervnih kopija ili za deljenje podataka.
Dvokrilni frižider
Konfiguracija sa dvoja vrata sastavljena od elemenata frižidera i zamrzivača postavljenih vertikalno jedan uz drugi. Ovaj tip frižidera ističe se velikim kapacitetom zamrzivača, a savršeno se uklapa u uske kuhinje.
Dvosmerna vrata
Ova korisna funkcija omogućava postavljanje sušilice za veš na najodgovarajuće mesto u vašem domu.
Nazad na vrh

E

EDGE
Tehnologija ugrađena u određene modele mobilnih telefona koja omogućava do tri puta brži pristup multimediji i drugim aplikacijama za čiji je rad potrebna veza ka Internetu širokog propusnog opsega. Akronim od: Enhanced Data for GSM Evolution
EISA nagrada
EISA nagrada je prestižna nagrada asocijacije tehničkih novinara iz 19 zemalja. Dodeljuje se jednom godišnje glavnim brendovima u elektronskom tržištu za različite kategorije proizvoda. 2011 godine LG je osvojio 2 nagrade( pogledaj drugu stranu)
Ekran osetljiv na dodir
Tehnologija ekrana osetljivih na dodir omogućava aktivaciju brojeva i tastera i kretanje kroz menije, liste i slike dodirom prsta.
Nazad na vrh

F

Filter za sprečavanje alergija
Filter se sastoji od enzima koji prodiru kroz alergen, fertilizatore i organske/neorganske korice koje enzim pričvršćuju za filter. Kada vazduh prolazi kroz filter, alergen se zadržava na filteru i poput tankih makaza enzimi seku proteine alergena i tako ga deaktiviraju.
FM predajnik
FM predajnik omogućava pristup FM radiju uživo na mobilnom uređaju.
Frekvencija
Frekvencija mobilnog telefona izražava se u hercima i predstavlja broj ponavljanja periodičnih radnji ili vibracija tokom određenog perioda.
Funkcija Bez gužvanja
Režim Bez gužvanja sprečava gužvanje koje nastaje ako se veš ne izvadi ubrzo po završetku ciklusa pranja
Funkcija Favorite Course
Memoriše vaš omiljeni program sušenja kako biste mogli da ga aktivirate jednim pritiskom na dugme.
Funkcija odlaganja
Ova korisna funkcija omoguava vam da programirate ciklus pranja tako da se završi 3-19 sati kasnije radi što praktičnije upotrebe.
Funkcija Rinse Plus
Funkcija Rinse Plus omogućava dodatno vreme ispiranja radi potpunog ispiranja deterdženta iz veša..
FULL HD
Full HD rezolucija znači najveća dostupna rezolucija. Full HD TV prikazuje 1920 horizontalnih i 1080 vertikalnih piksela.
Nazad na vrh

G

Govorna pošta
Usluga koja služi primanju, čuvanju i preuzimanju audio poruka na mobilni telefon, umesto sekretarice.
Galerija LG zvukova
Uživajte u raskošnom zvuku sa LG zvučnom galerijom koja vam pruža izbor sedam modova zvuka za vaš perfektan akustičan doživljaj. Ekluzivni ugrađeni Profesionalni Procesor digitalnog zvuka stvara idealan doživljaj zvuka.
GPS
Globalno pozicioniranje ili GPS predstavlja navigaciono sredstvo koje omogućava određivanje relativne pozicije korisnika i kretanje pomoću prijemnika koji izračunava položaj. GPS takođe pomaže u određivanju položaja korisnika u hitnim slučajevima i često je ugrađen u druge aplikacije.
GSM
Globalni sistem mobilne komunikacije (Global System for Mobile Communications) je opšti tehnološki standard mobilnih komunikacija koji omogućava pretplatnicima da koriste telefon u mnogim delovima sveta.
Nazad na vrh

H

Halogene lampe
LG SolarCube Light pećnice koriste jaku halogenu svetlost kako bi se hrana dobro ispekla sa spoljne strane, ali tako da bude savršeno ispečena i iznutra. Ovaj jedinstven način pripreme jela neobično je brz, a hrana ostaje sočna i mekana.
HDMI 1.4
Sa HDMI kablom možete lako povezati vaše uređaje. Ovo rešenje vam pruža najlepše slike visoke rezolucije i zvuk bez gubitka kvaliteta čak i u 3D-u.
HD DVD
Format optičkog diska visoke gustine za skladištenje podataka i video zapisa visoke definicije.
HD TV
HD televizija (HDTV) je digitalna televizija koja se odlikuje mnogo većom rezolucijom od tradicionalne analogne televizije. Sva televizija preći će na digitalni standard do 2012. godine. Više informacija o digitalnoj televiziji naći ćete na Web lokaciji Digital UK.
HDMI
Multimedijalni interfejs visoke definicije (HDMI, High-Definition Multimedia Interface) predstavlja standard povezivanja nalik na USB koji omogućava povezivanje audio/video izvora kao što su HD DVD plejer, kućni bioskop ili LCD TV potpuno digitalnom vezom preko samo jednog kabla.
HDMI Ready
Multimedijalni interfejs visoke definicije (HDMI) predstavlja standard povezivanja poput USB-a koji prenosi digitalne i audio signale kvalitetom visoke definicije.
HDTV [karakteristika za televizore, video]
HD televizija (HDTV) je digitalna televizija koja se odlikuje mnogo većom rezolucijom od tradicionalne analogne televizije. Sva televizija preći će na digitalni standard do 2012. godine. Više informacija o digitalnoj televiziji naći ćete na Web lokaciji Digital UK.
HEPA 13 perivi filter
Perivi HEPA 13 filter sastoji se od četiri sloja uključujući sloj aktivnog uglja koji eliminiše prašinu i neprijatne mirise. Pokazalo se da perivi filter otklanja 99.97% svih čestica prašine u vazduhu.
Hlađenje sa vlaženjem
Dok drugi klima-uređaji tokom rada eleminišu vlagu, MAESTRO postiže željenu temperaturu dok održava prijatnu vlažnost. Ova funkcija je posebno poželjna za osobe sa respiratornim problemima i za one sa suvom kožom.
HSDPA
Poznata i kao High-Speed Download Packet Access, ova funkcija mobilnih telefona treće generacije omogućava brži prenos podataka za multimedijalne aplikacije.
Nazad na vrh

I

ID pozivaoca
Funkcija telefona koja prikazuje informaciju o dolaznim pozivima na LCD ekranu mobilnog uređaja.
Infinite 3D Surround
Premijum HD zvuk putem naprednog "surround" sistema. Moćniji i dublji zvuk vam pruža realniji doživljaj muzike.
Inteligentni senzor
Kada se svetlosni uslovi u sobi promene, Inteligentni senzor II podešava sliku na ekranu i omogućava vam da u potpunosti uživate u originalnom kvalitetu slike.
IMAP4
Poznata i kao Internet Message Access Protocol 4, ova tehnologija omogućava korisnicima da primaju i šalju e-poruke pomoću pregledača na mobilnom telefonu.
Indikator čistog filtera
Ovaj korisni indikator zasvetli kada se filter napuni i kada je potrebno da se očisti.
iPod®-Ready [karakteristika za audio]
Dizajniran za lako povezivanje sa iPod uređajem i reprodukovanje vaše muzike preko eksternih zvučnika visokog kvaliteta.
iPod®-Ready [karakteristika za kućne bioskope]
Dizajniran za lako povezivanje sa iPod uređajem i reprodukovanje vaše muzike preko eksternih zvučnika visokog kvaliteta.
Izmenjivač diskova
DVD ili CD plejer koji omogućava stavljanje više diskova istovremeno radi neprekidne zabave.
Nazad na vrh

J

Java
Kao programski jezik razvijen od strane kompanije Sun Microsystems, Java je vodeća mobilna platforma koja korisnicima pruža mogućnost preuzimanja nezavisnih aplikacija za upotrebu van mreže. v
Jet Freezing
Hladan vazduh upumpava se direktno u jednu od pregrada zamrzivača radi bržeg zamrzavanja. Ovaj proces pomaže da se očuva sočnost hrane i hranljive materije, pa hrana duže ostaje sveža.
Nazad na vrh

K

Kamera mobilnog telefona
Kamera mobilnog telefona omogućava vam slikanje i/ili snimanje i skladištenje fotografija i/ili video zapisa pomoću ugrađene kamere.
Konverzija 2D u 3D
Tehnologija konverzije 2D u 3D u realnom vremenu vam omogućava da uživate u širokom izboru 3D programa tako što jednostavno konvertuje 2D programe. Dubina 3D efekata na konvertovanim slikama se može podešavati putem skale sa 20 nivoa 3D efekata.
Kapacitet uređaja za smanjenje vlažnosti vazduha
Kapacitet uređaja za smanjenje vlažnosti vazduha meri se brojem pinti na 24 sata i zavisi od dva faktora: veličine prostora u kojoj je potrebno smanjiti vlažnost vazduha i uslova u prostoriji pre otpočetog smanjivanja vlažnosti vazduha.
Klasa veličine ekrana [karakteristika za monitore]
Za HD televizore i monitore računara, veličina ekrana meri se dijagonalno između unutrašnjih ivica. Debljina rama nije uključena u merenje.
Klizni mobilni telefoni
Klizni telefoni sastoje se iz dva segmenta koji se praktično razdvajaju klizanjem radi jednostavnog pristupa tastaturi i spajaju klizanjem radi zaštite tastature.
Kombinovani frižider sa zamrzivačem u donjem delu
Konfiguracija sa dvoje vrata, komorom za brzo hlađenje u nivou očiju radi jednostavnog pristupa hrani koja se najviše koristi. Komora zamrzivača je dostupna u obliku police ili fioke, po želji korisnika.
Kombinovani frižider/zamrzivač
Konfiguracija sa dvoje vrata i pregradom frižidera u nivou očiju za jednostavan pristup hrani koja se najčešće koristi. Komora zamrzivača je dostupna u obliku police ili fioke, po želji korisnika.
Kompaktni kućni bioskop
Savršen za kancelarije i manje prostorije za koje vam je potreban muzički i video sistem visokih performansi u vidu kompaktnog uređaja.
Konvenkciono zagrevanje
Konvekcione pećnice stvaraju ravnomerniju temperaturu zahvaljujući unutrašnjim ventilatorima koji omogućavaju kruženje vrelog vazudha. Konvekciona pećnica peče hranu brže i ujednačenije, pa daje bolje rezultate od standardnih pećnica.
Kružno udubljenje
Kružna oblast za kuvanje daje veći prostor za pripremanje jela i omogućava jednostavnije čišćenje.
Nazad na vrh

L

LCD
LCD ili Liquid Crystal Display (displej sa tečnim kristalom) predstavlja ravni displej ili ekran.
LG Cinema 3D Sound
Najnoviji "Cinema 3D Zvuk" vam pruža neverovatan zvuk 360º putem 9.1 Sistema zvučnika. Budući da su na vrhu zvučnika smešteni uspravni 3D zvučnici, kvalitet muzike je obogaćen jer zvuk sada ide i u vertikalnom pravcu. Dodatno, u svakom zvučniku se nalazi 360º Reflektor koji usmerava zvuk u svim pravcima. Horizontalno zvučno polje je dodatno poboljšano sa LG unikatnim tehnologijama 3D efekat DSP algoritam i Ekpanzija zvučnog polja. Sve ovo u kombinaciji sa uspravnim 3D zvučnicima stvara neverovatan 360º doživljaj. Takođe, Analizer 3D zvuka analizira kompleksne nivoe originalne muzike i dodaje zvučne informacije na prazna polja.
LG SMART BLU-RAY
Neverovatne LG Smart funkcije vam pružaju najbolji kvalitet zabave. Uživajte u obilju aplikacija i VOD sadržajima kada god poželite putem usluga LG Apps i Premium sadržaj. "LG Daljinsku upravljač" aplikacija vam omogućava da jednostavno koristite ove funkcije putem bilo kog Smart telefona i čak možete da bežično delite vaše omiljene medija datoteke putem unapređenih funkcija Wi-Fi Direct i DLNA.
LG SMART TV
Sa LG SMART TV funkcijom, možete jednostavno pristupiti online sadržajima, pretraživati internet i lako deliti filmove, slike i muziku sa drugom kompatibilnom digitalnom opremom. Aplikacija"LG Daljinski upravljač" vam omogućava da jednostavno kontrolišete ove usluge putem pametnog telefona( za online sadržaje potreban je zaseban pristup internetu, Wi Fi adapter koji se prodaje odvojeno).
LG Cinema 3D tehnologijа
Spremite sa vrhunsku , najrealniju 3D zabavu koju možete iskusiti u udobnosti svoga doma. Zaboravite teške i neudobne 3D naočare kao i mutan kvalitet slike kod konvecionalne 3D tehnologije. Sada možete uživati u 3D-u onako kako je i zamišljeno u filmovima.LG CINEMA 3D TV. Novi standard brilijantnosti treće dimenzije.
LED Plus
Tanak Ekran sa ivičnim LED osvetljenjem i tehnologijom kontrole tačke vam pruža neverovatno realne i kristalno čiste slike.
LG Apps
Pomoću funkcije "LG Apps"( LG radnja sa aplikacijama) možete jednostavno birati aplikacije i igrice specijalno napravljene za veliki ekran i sve to će učiniti život vaše porodice veselijim i živopisnijim.
LG Daljinski upravljač
Vaš Smart telefon postaje pokretni daljinski upravljač sa kojim jednostavno možete pretraživati sadržaje i informacije na internetu. Jednostavno preuzmite "LG Remote" aplikaciju i možete koristiti vaš iPhone/iPod ili Android telefon.
LCD TV
Liquid Crystal Displays (LCDs) su osvetljeni putem panela sa pozadinskim osvetljenjem. LCD televizori su idealni za prostorije u kojima se ne može kontrolisati jačina osvetljenja.
LED
LED lampice su lampice koje se mogu naći na velikom broju mobilnih telefona.
LG SimpLink™
SimpLink je tehnologija povezivanja razvijena od strane kompanije LG koja LG proizvodima omogućava lako povezivanje sa bilo kojim kompatibilnim LG uređajem preko HDMI kabla.
LightScribe™
Odštampajte nalepnice profesionalnog kvaliteta pravo na disk zahvaljujući praktičnoj i pristupačnoj tehnologiji laserske štampe LightScribe.
Litijum-jonska baterija
Lagana baterija sa mogućnošću ponovnog punjenja koja se koristi za napajanje mnogih mobilnih uređaja.
Nazad na vrh

M

MCI (Motion Clarity Index)
Indeks čistoće pokreta (MCI) je sveobuhvatni indikator originalne čistoće brzo pokretnih slika, u koji su uključeni i drugi faktori osim klasičnog broja slika. LG detaljno skeniranje pozadinskog osvetljenja, napredna tehnologija lokalnog zatamnjenja i super XD procesor doprinose podizanju kvaliteta čistoće slika i realističnosti brzo pokretnih slika.
Mašina za pranje veša na paru [karakteristika za mašine za pranje veša, sušilice
LG mašine za pranje veša na paru koriste tehnologiju pare u cilju poboljšanja performansi i uštede vašeg vremena i novca, istovremeno smanjujući potrošnju energije.
Megapiksel
Megapiksel iznosi milion piksela i predstavlja jedinicu mere mogućnosti beleženja slike digitalnih fotoaparata. Što je fotoaparat ima više megapiksela, to će digitalna fotografija biti bolja.
Merenje klase veličine ekrana [karakteristika za televizore]
Za HD televizore i monitore računara, veličina ekrana meri se dijagonalno između unutrašnjih ivica. Debljina rama nije uključena u merenje.
Miracle Zone
Ova korisna funkcija omogućava vam da odaberete različitu temperaturu u jednoj od pregrada frižidera, u skladu sa vrstom hrane koju u toj pregradi držite.
MMS
Poznat i kao Multimedia Messaging Service, ovaj sistem omogućava slanje i primanje teksta, slika, video zapisa i zvuka putem mobilnog uređaja.
Mobile Email
Mobile Email je funkcija mobilnog telefona koja korisnicima omogućava da proveravaju svoju e-poštu preko naloga e-pošte na Internetu ili bilo koje druge aplikacije.
Mobilni operativni sistem
Operativni sistem koji se nalazi na vašem mobilnom uređaju koji određuje koje će vrste (i verzije) aplikacija biti podržane.
Mobilni radio
Satelitski ili digitalni radio na mobilnom telefonu koji omogućava pristup različitim stanicama sa muzikom, sportom, razgovorom uživo i drugim sadržajima.
Monoblok mobilni telefon
Ovi popularni telefoni dobili su ime po svom obliku. Njihovoj popularnosti doprinose vrlo pristupačni tasteri i veliki ekran.
MP3
MP3 je format digitalnih audio datoteka, podržan od strane velikog broja mobilnih telefona.
Multi split sistemi
Ovaj sistem klima uređaja sa izuzetno efikasnom potrošnjom energije koristi dve ili više unutrašnjih jedinica ugrađenih u zasebne prostorije radi precizne, pojedinačne kontrole temperature.
Muzički plejer telefona
Uživajte u omiljenoj muzici gde god išli, kao i u stereo digitalnoj muzici iz MP3 datoteka pomoću muzičkog plejera na telefonu. Neki modeli sadrže i FM predajnik ili profesionalno podešeni grafički ekvilajzer.
Magic Crisper
Ova inovativna funkcija je dizajnirana radi eliminisanja pojave kondenzacije u frižideru, kako bi hrana duže ostala sveža.
Nazad na vrh

N

Napredni displej
Na velikom LCD displeju prikazuju se uputstva i dijagnostički podaci, kao i informacije o statusu ciklusa i preostalom vremenu.
NANO FULL LED
Full LED tehnologija se susreće sa NANO svetlosnom tehnologijom. Slike su svetlije, jasnije i tečnije nego ikada ranije sa NANO svetlosnom tehnologijom koja precizno usmerava LED svetlost. Mikro Piksel kontrola pruža dublje, tamnije i prirodnije boje i pruža nenadmašnu jasnoću i preciznost slike.
NEO-Plazma sistem prečišćavanja vazduha
Jedinstveni LG sistem prečišćavanja vazduha opremljen je sa 7 posebnih filtera u 5 zasebnih slojeva radi poboljšane snage prečišćavanja. Smanjuje količinu sitne prašine i buđi, neprijatnih mirisa i dima cigareta kako vazduh prolazi kroz svaki filter.
Neo-plazma sistem za prečišćavanje vazduha
Jedinstveni sistem za prečišćavanje vazduha kompanije LG opremljen je sa sedam specijalizovanih filtera u pet odvojenih faza da bi poboljšao njegovu moć čišćenja. Prilikom prolaza vazduha kroz svaki filter on uklanja finu prašinu i buđ, neprijatne mirise i duvanski dim.
Nazad na vrh

O

Opseg
Grupe frekvencija namenjene isključivo bežičnoj komunikaciji.
Optimalno hlađenje i grejanje
Za hlađenje su krilca podešena na gore i klima-uređaj radi na široj površini. A za grejanje krilca usmeravaju protok vazduha na dole ka podu da bi se postigla prijatna ujednačena sobna temperatura.
Osnovna rezolucija
Projektori i monitori sa ravnim ekranom imaju posebna ograničenja rezolucije usled kojeg samo jedna, „osnovna“ postavka daje optimalan kvalitet prikaza. Iako se mogu prikazati i druge rezolucije, ova „osnovna“ postavka uvek daje najbolji kvalitet slike.
Osvetljenost (u ANSI lumenima)
Jedinica sveukupne jačine osvetljenosti slike. Što je vrednost osvetljenosti manja, to će slika biti tamnija, a što je ova vrednost veća, to će slika biti svetlija.
Nazad na vrh

P

Pametna ušteda sa eko okom
MAESTRO ima nove mogućnosti. Eko oko štedi potrošnju struje pomoću senzora pokreta.
Primium Sadržaj
Pomoću "Primium Sadržaj" menija možete dobiti pristup najpopularnijim online sadržajima i uslugama koje se konstantno ažuriraju.
PCS
PC Sync ili PC Suite je softver koji omogućava korisnicima sinhronizovanje podataka sa telefona, kao što su sačuvani brojevi, kalendari i poruke, sa kompatibilnim računarom.
Plafonski kasetni model
U prostorijama kod kojih je podni prostor ograničen, plafonski kasetni modeli klima uređaja savršeni su za velike, otvorene prostore i osnovne komercijalne primene.
Portable Model
Portable Air Conditioners offer versatility and energy-efficiency for both residential and light commercial applications.
Plazma TV
Plazma ekrani proizvode svoje vlastito osvetljenje. Zato se odlikuju boljim odnosom kontrasta, kao i boljim performansama prilikom prikazivanja video zapisa u kojima ima mnogo pokreta.
Podni model
Ovi klima uređaji idealni su za jednostavne komercijalne namene i dobro rade u velikim otvorenim prostorima.
Podrška za satelitske radio stanice
Podrška za prijem stotina kanala XM satelitskog radija (pretplata je obavezna).
Polifoni zvuci zvona
Polifoni zvuci zvona, poznati i kao polifone melodije, služe za označavanje dolaznog poziva i složeniji su od standardnih, monofonih zvukova zvona.
POP3
Skraćenica za Post Office Protocol verzija 3, POP3 omogućava korisnicima pristup e-pošti na mobilnom uređaju.
Povećavanje rezolucije slike
Specijalna tehnologija kojom su opremljeni DVD plejeri, a koja omogućava poboljšavanje kvaliteta informacija sačuvanih na DVD diskovima. Povećavanjem rezolucije slike dobija se HD signal za HD televizore koji se zatim prenosi HDMI kablom, a rezultat je bolji kvalitet slike.
Povećavanje rezolucije slike [karakteristika za video]
Specijalna tehnologija kojom su opremljeni DVD plejeri, a koja omogućava poboljšavanje kvaliteta informacija sačuvanih na DVD diskovima kako bi se dobio HD signal za HD televizore koji se zatim prenosi HDMI kablom, a rezultat je bolji kvalitet slike.
Pozadina
Podesiva pozadina koja se prikazuje na ekranu mobilnog telefona.
Poziv na čekanju
Obaveštava korisnika o dolaznom pozivu i pruža opciju da prihvati, odbije ili ignoriše poziv bez ometanja trenutnog razgovora ili aplikacije.
Pregledač
Softver koji služi za prikazivanje Web stranica.
Pregledanje Weba
Zahvaljujući bežićnom načinu povezivanja preko mobilnih ili lokalnih mreža (LAN), ova funkcija omogućava vam povezivanje na Internet preko telefona uvek i svuda.
Preklopni telefon
Jedan od naših najpopularnijih dizajna telefona. Telefoni sa preklopom se praktično rasklapaju radi javljanja na poziv (ili pisanja SMS poruke) i sklapaju radi prekida razgovora.
Preporučena štednja energije
Program organizacije Energy Saving Trust® koji podstiče upotrebu uređaja koji štede energiju. Ovaj logotip mogu nositi jedino proizvodi koji ispunjavaju stroge kriterijume energetske efikasnosti.
Program
Višestruki programi pranja omogućavaju savršeno regulisanje ciklusa pranja prema količini i vrsti veša za pranje.
Program Bez centrifuge
U programu bez centrifuge, mašina cedi ali ne centrifugira veš nakon završetka ciklusa pranja, čime se sprečava gužvanje i štiti se odeća.
Program pretpranja
Ovaj program omogućava duži ciklus pranja za posebno zaprljan veš.
Program Ručno pranje
Ručno pranje je program blage nege posebno predviđen za tkanine sa oznakom „isključivo za ručno pranje“.
Program za osetljive tkanine
Ovaj bitni program pažljivo suši sintetičke tkanine osetljive na toplotu.
Program za vunu
Ovaj program namenjen je za sušenje vunene garderobe.
Program zaštite od gužvanja
Nakon što se ciklus pranja završi, program zaštite od gužvanja omogućava bubnju da se okreće polako u cilju ispravljanja nabora, što umanjuje potrebu za peglanjem.
Nazad na vrh

Q

Quick 30 program
Ovaj program obavlja ceo ciklus pranja u samo 30 minuta. Predviđen je za veš koji iziskuje učestalije pranje, poput sportske odeće koja bi se oštetila čestim, uobičajenim načinom pranja.
QWERTY tastatura
Ove praktične, minijaturne tastature poput računarskih, pomažu da pisanje e-poruka, SMS poruka i surfovanje Internetom bude brže i intuitivnije.
Nazad na vrh

R

Real Cinema
Zahvaljujući tehnologiji Real Cinema, filmovi visoke definicije reprodukuju se brzinom od 24 kadra u sekundi u kojoj su i snimljeni, kako bi doživljaj u vašem kućnom bioskopu bio što bliži bioskopskom.
Rezervoar za vodu ugrađen u vrata
Rezervoar sistema za sipanje vode premešten je u vrata zamrzivača, kako bi voda prelazila manji put do sistema za sipanje vode u poređenju sa standardnim dvokrilnim frižiderima. Tako će voda za piće biti hladnija.
Režim rada prilikom avionskog leta
Poznata i kao Režim za let avionom, ova postavka isključuje delove mobilnog telefona koji emituju radiofrekventne talase, čime se omogućava bezbedna upotreba nekih funkcija tokom leta avionom.
Režim rada u avionu
Poznata i kao Režim za let avionom, ova postavka isključuje delove mobilnog telefona koji emituju radiofrekventne talase, čime se omogućava bezbedna upotreba nekih funkcija tokom leta avionom.
Rezolucija [karakteristika za monitore]
Odnosi se na količinu detalja koju slika sadrži, izraženu u pikselima za obradu digitalnih slika. Što je rezolucija veća, to će slika sadržati više detalja.
Rezolucija [karakteristika za televizore]
Odnosi se na količinu detalja koju slika sadrži, izraženu u pikselima za obradu digitalnih slika. Što je rezolucija veća, to će slika sadržati više detalja.
Rinse/Hold funkcija
Ova praktična funkcija omogućava vam da ostavite veš u mašini bez brige oko gužvanja tako što privremeno zaustavlja ciklus pre centrifugiranja do vašeg povratka.
Roštilj
Odličan za brzo pečenje, ali tako da hrana iznutra ostane sočna i mekana.
Nazad na vrh

S

SecurDisc™
SecurDisc™ omogućava profesionalnim i kućnim korisnicima zaštitu i bezbedno deljenje podataka, zahvaljujući mogućnosti ovog diska za redundantno skladištenje podataka, kao i digitalnu proveru ispravnosti podataka.
Smart Energy Saving Plus
Funkcija kontrole pozadinskog osvetljenja služi za podešavanje osvetljenja na TV-u. Funkcija "Isključenja ekrana" vam omogućuje da se ekran isključi ali zvukovi i muzika će se i dalje čuti. Funkcija "Nula mod pripravnosti" podešava nivo potrošnje struje TV-a na nulu.
Sigurnosno zaključavanje
Ova bitna funkcija blokira tastere na mašini u cilju sprečavanja dece da promene program dok mašina radi.
Sistem kućnog bioskopa
Pretvara vašu sobu u kućni bioskop pomoću jednog snažnog, integrisanog sistema za zabavu koji uključuje DVD plejer, digitalno pojačalo, 5.1 zvučnike i AM/FM tjuner.
Smanjenje buke
Unutrašnja jedinica u režimu mirovanja radi vrlo tiho da bi obezbedila mir i tišinu u spavaćoj sobi ili radnim prostorijama. Uz to, spoljne jedinice imaju značajno smanjenu proizvodnju buke zahvaljujući supertihim ventilatorima i motorima.
Smanjenje vlage u cilju zdravlja
Pomoću ovog načina rada smanjuje se neprijatna vlažnost vazduha u prostoriji bez suvišnog hlađenja.
Smartphone uređaji
Termin Smartphone odnosi se na dva pojma: telefone koji nude napredne funkcije kao što su e-pošta, Internet i tastatura ili telefone koji imaju ceo operativni sistem (ili i jedno i drugo).
SMS
Poznata i kao usluga slanja kratkih poruka, ova komunikaciona alatka omogućava korisnicima unošenje i slanje kratkih tekstualnih poruka preko tastature telefona.
Spikerfon
Mikrofon i zvučnik koji vam omogućavaju handsfree razgovor praktični su kada vozite ili obavljate više poslova istovremeno.
Split sistemi
Ovi klima uređaji/grejalice bez kanala sa izuzetno efikasnom potrošnjom energije ističu se svojim niskoprofilnim, elegantnim dizajnom koji se savršeno uklapa svaku prostoriju, istovremeno štedeći vaš novac.
Spoljašnja disk jedinica
Spoljašnje optičke disk jedinice čitaju (reprodukuju) i upisuju (režu) digitalne podatke na disk. Prenosive su, lako se povezuju sa računarom preko kabla i ne iziskuju napajanje za razliku od unutrašnjih disk jedinica koje su ugrađene u računar.
SRS Sound
SRS Sound daje prirodni 3D zvuk sa bilo kojeg stereo sistema sa dva zvučnika. SRS Sound stvara prirodno, audio iskustvo nalik Surround zvuku, bez obzira na to gde se nalazite u prostoriji.
SRS TruSurround XT
SRS TruSurround XT predstavlja patentiranu tehnologiju bas zvuka koja daje dublje, bogatije, bas tonove poput bioskopskih.
SRS WOW
SRS WOW je nagrađivana, patentirana tehnologija koja značajno unapređuje kvalitet mono i stereo audio signala. Ona stvara utisak poboljšane dinamike i performansi bas tonova u odnosu na standardne zvučnike i slušalice.
Streaming
Način prenosa podataka na mobilni uređaj koji omogućava pristup zvuku i video zapisima u toku prenosa podataka sa mrežnog izvora.
Nazad na vrh

T

Tehnologija Inverter
Umesto da koristi kompresor stalne brzine, sistem Inverter kompanije LG koristi kompresor promenljive brzine što znači da sposobnost hlađenja ili grejanja klime uređaja može da varira u zavisnosti od uslova u prostoriji. Ovo čini LG Inverter jedinice ekonomičnijim i efikasnijim korišćenje, kao i tišim od standardnih uređaja.
TFT
Poznata i kao Thin Film Diode Display, ova tehnologija izrade ekrana izuzetno živo prikazuje boje bez pražnjenja baterije.
Trostruki vazdušni filter
Trostruki filter sastoji se od tri specijalizovana filtera koji otklanjaju simptome povezane sa raznim organskim sastojcima među kojima je i formaldehid. On takođe može da eliminiše neugodne mirise i stvori prijatnije okruženje.
TruMotion [karakteristika većine televizora]
Daje čistiju i glatkiju sliku na ekranu, čak i tokom scena sa brzim pokretima.
Učestalost snimanja
Kod digitalnih TV rikordera, što je prostor na čvrstom disku veći, to uređaj može češće snimati i čuvati vaše omiljene emisije i filmove bez potrebe za brisanjem starijih snimaka.
Nazad na vrh

U

Učestalost snimanja
Kod digitalnih TV rikordera, što je prostor na čvrstom disku veći, to uređaj može češće snimati i čuvati vaše omiljene emisije i filmove bez potrebe za brisanjem starijih snimaka.
USB
Direktno snimanje na USB je pogodna i jednostavna funkcija koja vam omogućava da konvertujete pesme sa CD-a na USB. Samo ubacite CD i napravite vlastitu mp3 kolekciju pesama.
Ugradni uređaji
Uređaj se ugrađuje na zahtev, direktno u vašu kuhinju, radi savršenog uklapanja sa vašim prostorom i dekorom.
Unutrašnji disk jedinica
Unutrašnje optičke disk jedinice čitaju (reprodukuju) i upisuju (režu). Ugrađene su u kućište računara za razliku od spoljašnjih disk jedinica koji se povezuju sa vašim računarom spolja, preko kabla.
USB
Način povezivanja kablom koji se često koristi za prenos podataka između mobilnih telefona i drugih uređaja kao što su računari.
USB 2.0 [karakteristika za televizore]
USB je najčešći oblik povezivanja između računara i perifernih jedinica poput monitora, štampača i optičkih disk jedinica USB 2.0 omoguava daleko brži prenos ulaznih/izlazih podataka.
USB Media Host
Povezuje se sa računarima, prenosnim računarima i flash jedinicama da biste mogli da pogledate vaše fotografije ili da slušate muziku sa spoljnih izvora.
Nazad na vrh

V

Vat
Vat (engl. watt; simbol: W) je izvedena jedinica za snagu po međunarodnom sistemu mernih jedinica (Si). Vatima se izražava stepen pretvaranja energije. Jedan vat je jednak jednom džulu (J) energije u sekundi.
Vertikalno automatsko podešavanje
Većina LG klima-uređaja automatski izduvavaju vazduh radi otklanjanja toplih i hladnih mesta, da bi čitava prostorija imala stalnu temperaturu.
Višestruki digitalni senzori
LG dvokrilni frižideri sadrže velik broj senzora koji mogu detektovati čak i male promene u unutrašnjoj temeperaturi i automatski prilagoditi komande u cilju održavanja konstantne temeperature.
Nazad na vrh

W

WAP
WAP (Wireless Application Protocol) omogućava pristup Web lokacijama posebno namenjenih mobilnim telefonima sa WAP podrškom.
Wi-Fi
Sa Wi-Fi možete bežično povezati internet i vaš TV ili audio uređaj. Ovim putem dobijate mogućnost da gledate online sadržaje na vašem TV-u.
Web Browser
Funkcija "Pretraživač Interneta" vam omogućuje da uživate u surfovanju internetom kao i na PC-u. Pretražite Internet kada god to želite jednostavnim klikom na ikonu Pretraživača u glavnom meniju, i jednostavno pristupite mrežnim sadržajima putem intuitivnog korisničkog interfejsa.
WaveDOM Crispy Cooking funkcija
Tanjir od nerđajućeg čelika u mikrotalasnoj pećnici omogućava da donja strana hrane bude hrskava, a gornja površina blago reš pečena.
Window Model
Stylish and energy-efficient, our single unit Window Model air conditioners are designed for placement in the window of a home or apartment to cool all or part of a room.
WaveDOM Roast Cooking funkcija
Standardne mikrotalasne pećnice greju samo odozgo. LG WaveDOM koristi stalak za pečenje i tanjir tako da se hrana peče sa svih strana.
WaveDOM Steam Cooking funkcija
Funkcija WaveDOM Steam Cooking koristi tanjir od nerđajućeg čelika postavljen na tanjir sa rupicama koji se nalazi iznad posude sa vodom radi stvaranja pare i kuvanja hrane.
WCDMA
Poznata i kao širokopojasni CDMA ili 3GSM, ova mobilna tehnologija treće generacije omogućava brzo preuzimanje podataka kao što su Web stranice i multimedija na mobilni uređaj.
Wi-Fi
Poznata i kao Wireless Local Area Network, ova tehnologija omogućava korisnicima povezivanje na Internet i/ili pristup e-pošti preko mobilnog telefona ili drugih bežičnih uređaja na datoj fizičkoj lokaciji.
WQVGA
Odnosi se na bilo koji LCD ekran širokog formata visoke definicije.
Nazad na vrh

X

XD Engine
Smanjuje šum signala i poboljšava osvetljenje, kontrast i nivo detalja kako bi se dobila kvalitetna slika visoke rezolucije, poput bioskopske.
Nazad na vrh

Z

Zaštita od bakterija
LG mikrotalasne pećnice imaju anti-bakterijski sloj koji dokazano smanjuje razvoj bakterija.
Nazad na vrh

zatvori