Skip to Contents Skip to Accessibility Help

Integritetspolicy

Integritetspolicy

Information som vi samlar in

Denna integritetspolicy gäller endast för information som samlas in på Webbplatserna och gäller inte för information som LGESW samlar in på andra sätt (om inte annat uttryckligen anges av oss).

Vi samlar in två typer av information från besökare på våra Webbplatser: (1) Personlig information och (2) icke personlig information.

(1) Personlig information – Personuppgifter

”Personuppgifter” är uppgifter som kan identifiera dig personligen, eller uppgifter från vilka du kan identifieras, till exempel ditt namn, adress, telefonnummer, e-postadress, företagsnamn eller i vissa fall din IP-adress i den mån den kan användas för att identifiera dig.

LGESW kan komma att samla in och lagra personuppgifter som du har försett oss med. Här följer några exempel på sätt som vi kan använda för att samla in dina personuppgifter på Webbplatserna:

Personal Information
Exempel på personuppgifter som vi samlar in och kan komma att lämna ut Exempel på varför? Rättslig grund för behandling
  • • Fullständigt namn
  • • Adresse
  • • E-postadress
  • • Fakturaadress
  • • Födelsedatum
  • • Information om produkt/tjänst som kan vara knuten till dina personuppgifter
  • • IP-adress
  • • Taggar för sociala medier
  • • För att tillhandahålla en tjänst åt dig, till exempel en garantiservice på en LG-produkt, hantera ett produktköp eller om du kontaktar oss och har en fråga relaterad till en produkt eller våra tjänster eller har allmänna kundtjänstfrågor.
  • • Om du tillhandahåller information i en enkät
  • • Om du skapar ett användarkonto på LG
  • • Om du tillhandahåller dina uppgifter i förbindelse med en kampanj, tävling eller prisdragning
  • • Om du tillhandahåller dina personuppgifter för något annat ändamål
  • • För att se till att Webbplatserna motsvarar dina behov
  • Avtalsenliga krav – detta gäller när det är nödvändigt för oss att lagra, använda, dela eller samla in dina personuppgifter för att tillhandahålla en tjänst till dig, till exempel svara på en fråga du ställer till oss eller för att utföra en garantiservice åt dig. I den mån det är nödvändigt kan vi komma att lämna ut dina uppgifter till en tredje part som kan hjälpa oss att tillhandahålla sådana tjänster, t.ex. ett logistikföretag för att returnera dina varor, ett auktoriserat servicecenter för att reparera dina varor, eller den webbplatsleverantör som underhåller och uppdaterar Webbplatserna.
  • Berättigat intresse - detta gäller när vi lagrar, använder, delar eller samlar in dina personuppgifter för att uppfylla ett av våra (eller en tredje parts) affärsintressen. Detta kan inkludera att vi (eller någon annan part på vår vägnar) kontaktar dig för kampanjer om du tidigare deltagit i kampanjer, eller att vi (eller någon annan part på vår vägnar) kontaktar dig med information om våra produkter och tjänster eller för att begära en produktrecension. Du kan lämna dina uppgifter på nytt, direkt till dessa tredje parter som agerar på våra vägnar, eller alternativt kan vi dela dina uppgifter med dessa parter, men uteslutande för att uppfylla detta affärsintresse.
  • Rättslig förpliktelse – Detta gäller när vi behöver samla in, lagra, använda eller behålla dina personuppgifter för ändamål som har att göra med efterlevnad av lagen. Vi kan lämna ut och behålla dina personuppgifter när det är ett rättsligt krav, för produktsäkerhet eller under preskriptionstider enligt svensk eller annan tillämplig lagstiftning, t.ex. om du lämnar in ett ersättningsanspråk.
  • Samtycke – När du har försett oss med ett aktivt samtycke till att använda dina personuppgifter för ett visst ändamål, vilket du kan göra via en kryssruta, en knapp, genom att skriva till oss eller genom att använda någon annan aktiv metod, för att indikera ditt samtycke till att vi får använda dina uppgifter på ett visst sätt. Om du har lämnat ett samtycke kan du utöva din rätt att återkalla ditt samtycke genom att skriva till oss eller, där så är möjligt, genom att avanmäla dig i någon tjänst till att få direktreklam via e-post eller att välja bort reklammeddelanden som du tidigare samtyckt till.
  • Allmänt intresse – vi kan komma att lämna ut dina personuppgifter under omständigheter där vi behöver skydda slutanvändares säkerhet och/eller för att förebygga bedrägerier och i andra ärenden som gäller rättsskipning.

Ovanstående lista är inte uttömmande men ger några exempel på de personuppgifter som kan samlas in på Webbplatserna, dessa kan även samlas in genom inspelning av samtal till eller från vår kundtjänst. Om du inte vill att LGESW ska samla in dina personuppgifter, ska du inte lämna ut dem till oss, men det kan vara nödvändigt för att tillhandahålla en tjänst åt dig.

  • Enhetsinformation. Vi kan komma att samla in information om de produkter du köper eller frågar kundtjänst om, via Webbplatserna. Enhetsinformation kan inkludera produktkod eller modellnummer, din IP-adress, produktkategori eller information om hård- och mjukvara, landskod eller enhets-ID (MAC-adress, UUID, osv.).
  • Kontouppgifter. Första gången du registrerar dig på Webbplatserna kommer du att bli ombedd och uppmanad att ange vissa uppgifter, till exempel din e-postadress (som kommer att vara ditt användar-ID), lösenord, födelsedatum och land. Beroende på vilken LG-kontotjänst du vill använda kan du behöva ange viss ytterligare information, till exempel ditt för- och efternamn, postnummer, återställnings-e-postadress och telefonnummer.
  • Användningsuppgifter. Användningsuppgifter innebär all information som samlats in från Webbplatserna, såsom åtgärder som har vidtagits på Webbplatserna t.ex. klick-loggar, dina registreringsuppgifter eller hur du använder Webbplatserna.
  • IP-adress När du använder Webbplatserna kan vi automatiskt logga din IP-adress (den unika adress som identifierar din dator på internet) som automatiskt känns igen av vår server.
  • Cookie. En ”cookie” är en liten textfil som kan användas för att samla in information om din aktivitet på Webbplatserna. När någon till exempel besöker en sida på Webbplatserna placeras en cookie på användarens dator (om användaren accepterar cookies) eller läses om användaren har besökt Webbplatserna tidigare. Cookies kan också användas för att spåra användare över hela webben. Du kan ställa in de flesta webbläsare så att de meddelar dig om du får en cookie, eller du kan välja att blockera cookies med din webbläsare, men om du gör det kanske du inte kan dra nytta av de personanpassade funktioner som andra användare som besöker Webbplatserna har glädje av. Några av de cookies vi använder kan vara flash-cookies eller Adobe-cookies. Beroende på din webbläsare kanske dessa cookies inte raderas automatiskt. Se inställningarna i din webbläsare för att få reda på var dessa typer av cookies lagras och hur de kan raderas.
  • Webbfyrar. (Även kända som ”genomskinliga GIF-filer”, ”webbuggar” eller ”pixeltaggar”.) ”Webbfyrar” är liten grafikfil med en unik identifierare som har liknande funktion som cookies och används för vi ska kunna räkna användare som har besökt vissa sidor på Webbplatserna, vilket hjälper oss att mäta hur effektiva våra reklam- eller annonskampanjer är. När de används i HTML-formaterade e-postmeddelanden kan webbfyrar berätta för avsändaren om och när ett e-postmeddelande har öppnats. I motsats till cookies, som lagras i en användares dator, är webbfyrar osynligt inbäddade på webbsidor.

(2) Icke personliga uppgifter

Det kan vara tekniska uppgifter, till exempel:

  • • Cookies. För mer information om cookies, se vår cookie-policy nedan.
  • • Produktuppgifter. Vi kan samla in registreringsinformation eller andra detaljer om din produkt eller tjänst. Såvida dessa uppgifter inte är knutna till ditt namn eller din adress, anses de inte vara personligt identifierbara.

Vi samlar in ovanstående icke personliga uppgifter från alla som besöker våra Webbplatser. Besök inte våra Webbplatser om du inte vill att LGESW ska ha tillgång till dessa uppgifter.

Cookie-policy  

Webbplatserna använder cookies. Du kan läsa mer om cookies och hur du kan kontrollera dem nedan.

Genom att använda Webbplatserna, godkänner du användningen av cookies i enlighet med denna cookie-policy. Om du inte godkänner användningen av dessa cookies, inaktivera dem enligt instruktionerna i denna cookie-policy.

Vad är en cookie?

Cookies är textfiler som innehåller en liten mängd information som laddas ned till din dator eller mobila enhet när du besöker en webbplats. Cookies skickas sedan tillbaka till ursprungswebbplatsen vid varje efterföljande besök, eller till en annan webbplats som känner igen den cookien. Cookies är användbara eftersom de tillåter en webbplats att känna igen en användares enhet.

Cookies utför många olika uppgifter, t.ex. låter de dig navigera effektivt mellan sidor, komma ihåg dina inställningar och förbättra din upplevelse av innehållet i allmänhet. De kan även hjälpa till att säkerställa att annonser som du får se online är mer relevanta för dig och dina intressen.

För mer information om cookies, inklusive hur du kan se vilka cookies som har installerats i din enhet och hur du kan hantera och ta bort dem, besökhttp://www.allaboutcookies.org/.

Vilka cookies använder vi på Webbplatserna?

Vi använder följande cookies:

Absolut nödvändiga cookies. Dessa cookies behövs för att vår webbplats ska fungera. De inbegriper t.ex. cookies som gör att du kan logga in på säkra områden på vår webbplats. Dessa cookies samlar inte in några uppgifter om dig som kan användas för marknadsföring eller för att komma ihåg var du har varit på internet. Denna kategori av cookies kan inte inaktiveras.

Analys-cookies. De tillåter oss att känna igen och räkna antalet besökare och se hur besökarna rör sig runt på vår webbplats när de använder den. Detta hjälper oss att förbättra funktionerna på vår webbplats, t.ex. genom att se till att det är lätt för användarna att hitta det de söker. Dessa cookies samlar inte in uppgifter som kan identifiera dig. Alla uppgifter som dessa cookies samlar in är anonyma och används endast för att förbättra hur webbplatsen fungerar.

Vår webbplats använder Google Analytics cookies. Uppgifter som samlas in av Google Analytics-cookies skickas till och lagras av Google på servrar i USA i enlighet med dess sekretessprinciper. För att se en sammanfattning av Googles sekretess och hur den gäller för Google Analytics, besök http://www.google.co.uk/intl/en/analytics/privacyoverview.html. Du kan välja bort spårning av Google Analytics genom att besöka>https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl+en-GB.

Funktionella cookies. Dessa används för att känna igen dig när du återvänder till vår webbplats. Detta gör det möjligt för oss att anpassa vårt innehåll för dig och komma ihåg dina inställningar (till exempel ditt val av språk eller region). Dessa cookies samlar inte in uppgifter som kan identifiera dig. Alla uppgifter som dessa cookies samlar in är anonyma och används endast för att förbättra hur webbplatsen fungerar.

Du kan hitta mer information om de enskilda cookies vi använder och de ändamål vi använder dem för, i tabellen nedan

Du kan hitta mer information om de enskilda cookies vi använder och de ändamål vi använder dem för, i tabellen nedan:
Typ av cookie Absolut nödvändig
Cookie-namn FRONT_JSESSIONID, CS_JSESSIONID, DOWN__JSESSIONID, plbw, WMONID
Källa LG
Ändamål Bibehåller sessionen
Typ av cookie Absolut nödvändig
Cookie-namn CS_JSESSIONID
Källa LG
Ändamål Detta är sessions ID som webbapplikationsservern genererar för kundsupportsidor.
Typ av cookie Absolut nödvändig
Cookie-namn LG_Survey/{locale}
Källa LG
Ändamål Det här används för att inte öppna undersöknings popup igen när användaren klickar på knappen 'Inget Mer' på kundsupport> LG-undersöknings popup-fönster.
Typ av cookie Absolut nödvändig
Cookie-namn LG4_LOGIN_{locale}
Källa LG
Ändamål Detta används för att behålla användarens inloggningsstatus.
Typ av cookie Absolut nödvändig
Cookie-namn MKT_JSESSIONID
Källa LG
Ändamål Detta är ID som webbapplikationsservern genererar för marknadsföringssidor.
Typ av cookie Absolut nödvändig
Cookie-namn RT
Källa Akamai
Ändamål Detta används för att övervaka webbprestanda genom mPulse-lösningen.
Typ av cookie Absolut nödvändig
Cookie-namn WMONID
Källa LG
Ändamål Detta är ID som Jennifer-lösningen genererar för att övervaka webbapplikationens prestanda.
Typ av cookie Analytisk
Cookie-namn s_cc, s_sq, s_vi, s_incusit, s_nr, s_vnum, s_sv_sid, s_sv_s1, s_sv_p1
Källa LG (Om javascript inte fungerar på användarens webbläsare används cookies från tredje part)
Ändamål Aggregerar webbplatstrafik och besökares beteenden
Typ av cookie Analytisk
Cookie-namn s_cc
Källa LG (Om javascript inte fungerar på användarens webbläsare används cookies från tredje part)
Ändamål Läses av JavaScript-koden för att avgöra om cookies är aktiverade (är satt till ”Sant”)
Typ av cookie Analytisk
Cookie-namn s_sp
Källa LG (Om javascript inte fungerar på användarens webbläsare används cookies från tredje part)
Ändamål Läses av JavaScript-koden när funktionen ClickMap är aktiverad. Den innehåller information om den senaste länken en användare klickade på
Typ av cookie Analytisk
Cookie-namn s_vi
Källa LG (Om javascript inte fungerar på användarens webbläsare används cookies från tredje part)
Ändamål Identifierar en unik besökare
Typ av cookie Analytisk
Cookie-namn s_sv_sid
Källa LG (Om javascript inte fungerar på användarens webbläsare används cookies från tredje part)
Ändamål Lagrar ett unikt nummer för att säkerställa korrekt cachning av JavaScript-filer som används för att återge undersökningar i webbläsaren
Typ av cookie Analytisk
Cookie-namn s_sv_s1
Källa Lager et unikt nummer for å sikre riktig innløsing av JavaScript-filer brukt til å foreta undersøkelser innen nettleseren
Ändamål Lagrar ID-numren för erbjudna undersökningar som besökaren har skjutit upp genom att klicka på ”Senare”. Lagrar ID-numren för undersökningar som kan starta på följande sida på en webbplats. Lagrar ID-numren för undersökningar som har startats. Lagrar den tidpunkt då undersökningssystemet började arbeta (för uppskjutna undersökningar)
Typ av cookie Analytisk
Cookie-namn s_sv_p1
Källa LG (Om javascript inte fungerar på användarens webbläsare används cookies från tredje part)
Ändamål Lagrar ID-numren för undersökningar som har genomförts eller nekats. Lagrar information för att ange om besökaren matchade urvalsvärdet. Lagrar ett ständigt ökande tal som används för undersökningar som startas då användaren lämnar webbplatsen för att se om besökaren har nått det kundspecificerade taket då denne bör uteslutas från undersökningar.
Typ av cookie Analytisk
Cookie-namn aw1599, UniqueUserld
Källa Affiliate Window [Tilknyttet vindu] ( awin1.com, ist-track.com)
Ändamål När användaren klickar på en länk till en online-butik, placerar tjänsteleverantören ”Affiliatewindow” cookies på omdirigeringsvägen
Typ av cookie Analytisk
Cookie-namn _utma
Källa Google Analytics
Ändamål Fastställer unika besökare på din webbplats och uppdateras med ett unikt ID som Google Analytics använder för att säkerställa både cookiens giltighet och tillgänglighet som en extra säkerhetsåtgärd.
Typ av cookie Analytisk
Cookie-namn _utmb
Källa Google Analytics
Ändamål Upprätthåller och bibehåller en användarsession med vår webbplats. När en användare visar en sida på din webbplats försöker Google Analytics-koden att uppdatera den här cookien. Om cookien inte finns, skrivs en ny och en ny session etableras.
Typ av cookie Analytisk
Cookie-namn _utmb
Källa Google Analytics
Ändamål Lagrar vilken typ av referens användaren använde för att nå din webbplats, om det var via en direkt metod, en hänvisande länk, en webbplatssökning eller en kampanj som en annons eller en e-postlänk. Den används för att beräkna sökmotortrafik, annonskampanj och sidnavigering inom din egen webbplats. Cookien uppdateras med varje sidvisning till din webbplats.
Typ av cookie Funktionalitet
Cookie-namn pid (twitter) datr, locate, c_user,tr, locate, c_user, L, lu, W, xs(Facebook)
Källa Twitter Facebook
Ändamål Aktiverar SNS-delning. Användaridentifierings-cookies kommer från SNS-webbplatser. (Innehåller inte personligt identifierbar information
Typ av cookie Funktionalitet
Cookie-namn LG_COMPARE_CART
Källa LG
Ändamål Aktiverar en jämförelsefunktion
Typ av cookie Funktionalitet
Cookie-namn LG_RECENARE_VIEW
Källa LG
Ändamål Aktiverar funktionen ”Nyligen visad”
Typ av cookie Analytisk
Cookie-namn s_vi_bikx7Becalgbkjkxx, s_vi_gqfjh (Cookie-variabler indstilles tilfældigt)
Källa Site Catalyst
Ändamål Aggregerar webbplatstrafik och besökares beteenden
Typ av cookie Funktionalitet
Cookie-namn email_addr
Källa LG
Ändamål Kommer ihåg e-postadressen som användaren skriver in. Vid nästa besök på denna sida, fylls e-postadressen i automatiskt
Typ av cookie Funktionalitet
Cookie-namn NID, PREF
Källa Google Maps
Ändamål Google Maps-visnings och användningsspårning
Typ av cookie Funktionalitet
Cookie-namn pcVersion
Källa LG
Ändamål Kommer ihåg om användaren valt att se en version för stationär dator
Typ av cookie Funktionalitet
Cookie-namn Bc-visit-id
Källa BoldChat
Ändamål BoldChat domän-cookie som lagrar ett unikt visitID för att identifiera ett besök på webbplatsen.
Typ av cookie Funktionalitet
Cookie-namn Bc-visitor-id
Källa BoldChat
Ändamål Förstaparts-cookie på webbplatsens domän – lagrar samma data som VisitID
Typ av cookie Funktionalitet
Cookie-namn _bcvm_vid_xxx:
Källa BoldChat
Ändamål Förstaparts-cookie på webbplatsens domän – lagrar samma data som VisitID
Typ av cookie Funktionalitet
Cookie-namn _bcvm_vrid_xxx:
Källa BoldChat
Ändamål Förstaparts-cookie på webbplatsens domän – lagrar samma data som VisitorID
Typ av cookie Funktionalitet
Cookie-namn _bcvm_vrid_xxx:
Källa BoldChat
Ändamål Förstaparts-cookie på webbplatsens domän – identifierar en sidvisning – skapas när besökaren lämnar en sida

Hur gör man för att inaktivera eller ta bort cookies?

Du kan inaktivera cookies genom att aktivera inställningen i din webbläsare som tillåter dig att vägra placering av alla eller vissa cookies. Om du använder dina webbläsarinställningar för att inaktivera alla cookies (inklusive absolut nödvändiga cookies) kan det hända att du inte kommer åt alla eller delar av Webbplatserna.

Inaktivering av en cookie eller en cookie-kategori innebär inte att den tas bort från din webbläsare. Om du vill att den ska tas bort måste du göra det manuellt inifrån webbläsaren.

Gå till menyn ”Alternativ” eller ”Inställningar” i din webbläsare, om du vill ändra dina cookie-inställningar. Se ”Hjälp” i din webbläsare för mer information.

Om du vill veta mer om din webbläsares cookie-inställningar, välj någon av länkarna nedan:

Om du har inaktiverat en eller flera analys-cookies, kan vi fortfarande använda uppgifterna som samlats in från dessa innan du inaktiverade dem i dina inställningar, men vi slutar använda den inaktiverade cookien för att samla in ytterligare uppgifter.

Med undantag för absolut nödvändiga cookies, kommer alla cookies att förfalla efter två år.

Användning av uppgifter och rättslig grund för behandling

Personuppgifter

I första hand använder vi dina personuppgifter som samlas in på våra Webbplatser för följande ändamål:

Vi använder dina personuppgifter för dessa ändamål på den rättsliga grunden att dina personuppgifter är nödvändiga: (i) för att uppfylla åtaganden i ett avtal som vi har ingått med dig, (ii) för våra eller en tredje parts berättigade intressen (inklusive våra berättigade kommersiella och dithörande intressen, såsom våra intressen som global tillverkare av konsumentelektronikprodukter och tjänsteleverantör i att förbättra våra produkter och tjänster, förstå våra kunder och potentiella kunder samt ge dig information om våra produkter och tjänster) eller (iii) för att uppfylla en rättslig förpliktelse som vilar på oss eller i de fall du har gett oss ditt samtycke.

Dela och lämna ut uppgifter (Tredjepartsdelning)

Nedan följer några exempel på hur vi kan dela eller lämna ut dina personuppgifter:

  • • För att tillhandahålla en tjänst till dig. Om du till exempel köpte eller laddade ned en artikel från Webbplatserna, kan vi komma att dela dina personuppgifter för att leverera artikeln till dig. Dessutom, om du skickar en fråga till oss via e-post, kan vi komma att använda din e-postadress för att behandla din begäran och svara på din fråga. Om du köper en produkt via Webbplatserna kan vi dessutom behöva dela dina uppgifter med tredje parter för att få produkten levererad till dig och installerad om du begärde det. Om du anmäler dig till en tävling eller prisdragning, kan vi också använda dina personuppgifter för att uppfylla villkoren för den aktuella kampanjen.
  • • Till vårt moderbolag, dotterbolag och närstående bolag för att kunna hjälpa dig på ett bättre sätt. LGESW kan behöva dela dina uppgifter med dessa parter för att kunna tillhandahålla tjänster som du har begärt eller så att vi kan se till att våra tjänster och produkter uppfyller dina behov. Till exempel kan det i vissa fall krävas att LGESW överför dina uppgifter till vårt moderbolag i Sydkorea för att förse dig med en produkt eller tjänst som du begärt, men vi gör det i full överensstämmelse med alla tillämpliga dataskyddslagar (inklusive men inte begränsat till GDPR).
  • • Till utvalda tredje parter inklusive:
  • 1. Tjänsteleverantörer, agenter eller oberoende entreprenörer som hjälper oss att underhålla våra Webbplatser och utför andra administrativa tjänster åt oss (inklusive, men inte begränsat till, orderbehandling och leverans, tillhandahållande av kundservice, underhåll och analys av data, utskick av kundkommunikation på LGESW:s vägnar och insamling av anmälningar, urval av vinnare och leverans av priser i tävlingar och andra kampanjer).
  • 2. Affärspartner i den mån det behövs för att du ska kunna få tillgång till tjänster som du begär eller anmäler dig till via våra produkter eller något reklammaterial relaterat till dessa tjänster.
  • 3. Andra tredje parter för att förse dig med kampanj- eller reklammeddelanden, som vi tror att du är intresserad av eller kan vara relevanta för dig. Det här gäller endast om du har valt att ta emot sådana meddelanden och du kan när som helst välja bort dem genom att skriva till oss eller klicka på avbeställningslänken som finns längst ned i alla tredje parts reklammeddelanden.

Vi kommer att försöka se till att dessa utomstående tredje parter inte använder personuppgifterna på ett sätt som inte omfattas av denna integritetspolicy och, om tillämpligt, för något annat ändamål än att tillhandahålla de administrativa tjänster som de är ansvariga för. Eftersom sådana utomstående tredje parts tjänsteleverantörer hjälper oss att administrera våra Webbplatser kommer de att ha tillgång till användares personuppgifter. Om du inte vill att våra utomstående tredje parts tjänsteleverantörer ska ha tillgång till dina personuppgifter ska du inte registrera eller skicka några personuppgifter till oss.

  • • För att följa lagen eller i god tro anse att sådan åtgärd är nödvändig för att uppfylla lagkrav eller efterleva domstolsförelägganden, skydda och försvara våra rättigheter eller vår egendom, inklusive LGESW:s rättigheter och egendom eller vidta åtgärder under brådskande omständigheter för att skydda våra slutanvändares personliga säkerhet.
  • • Till tredje parter som en del i en företagsomorganisationsprocess inklusive, men inte begränsat till, fusioner, förvärv och försäljning av alla, eller väsentligen alla, våra tillgångar.
  • • För att skydda oss mot potentiellt bedrägeri kan vi verifiera de uppgifter som samlats in från dessa Webbplatser med tredje part. När en sådan verifiering pågår, kan vi komma att få dina personuppgifter från sådana tjänster.
  • • Till strategiska partner, agenter eller andra utomstående parter, men endast om du gett oss ditt uttryckliga samtycke. Dessa parter kan använda dina personuppgifter för att kontakta dig med ett erbjudande eller en annons relaterad till en produkt eller tjänst.

Med undantag för vad som beskrivs i denna integritetspolicy, eller när vi begär uppgifterna, kommer vi inte att på något annat sätt använda, dela eller lämna ut dina personuppgifter till tredje part.

Insamling och användning av personuppgifter för barn under 16 år

LGESW samlar inte medvetet in eller ber om personuppgifter från någon som är under 16 år och tillåter inte medvetet sådana personer att använda Webbplatserna. Om du är under 16 år ber vi dig att inte försöka registrera dig på Webbplatserna eller skicka några personuppgifter till oss.

Forum, chattrum och andra offentliga sidor där du kan göra inlägg

Observera att all information du inkluderar i ett meddelande som du skickar till någon produktbedömningssida, något chattrum, forum eller till några andra offentliga sidor där du kan göra inlägg, blir tillgänglig för alla som har tillgång till internet. Inkludera inte t.ex. din e-postadress i något inlägg du publicerar offentligt, om du inte vill att vem som helst ska känna till den.

Webbplatser som tillhör tredje part

Detta uttalande gäller endast för uppgifter som samlats in på Webbplatserna. Webbplatserna kan innehålla länkar till andra webbplatser. Vi är inte ansvariga för sekretesspraxis eller innehåll på dessa andra webbplatser.

Överlåtelse

Du ger oss rätt att överlåta personuppgifter och icke-personliga uppgifter som samlats in via Webbplatserna, om hela eller delar av våra tillgångar säljs eller förvärvas av en annan part, eller i händelse av en fusion.

Ändringar i denna integritetspolicy

Vi förbehåller oss rätten att, vid behov och enligt eget gottfinnande, göra ändringar i denna integritetspolicy. När vi gör det, kommer vi även att uppdatera datumet för ”Senast uppdaterad” längst ned i denna integritetspolicy och i den mån det är lämpligt kan du bli meddelad via e-post. Besök den här Webbplatsen regelbundet för att se eventuella uppdateringar eller ändringar av vår integritetspolicy.

Säkerhet

Vi använder rimliga tekniska och organisatoriska metoder för att skydda dina uppgifter, t.ex. genom att lösenordskydda (med användarnamn och lösenord som är unika för dig) vissa delar av Webbplatserna och genom att använda SSL-kryptering och brandväggar för att skydda mot obehörig åtkomst, utlämnande, ändring eller förstörelse. Observera dock att detta inte garanterar att dina uppgifter inte kan kommas åt, avslöjas, ändras eller förstöras genom intrång i brandväggar och säker serverprogramvara.

Fastän vi kommer att använda alla rimliga ansträngningar för att skydda dina uppgifter, bekräftar du att dataöverföringar via internet inte kan garanteras vara 100 % säkra och därför kan vi inte garantera säkerheten eller integriteten för några personuppgifter som överförs från eller till dig via internet och därför sker alla överföringar av dina personuppgifter till LGESW på din egen risk.

Om vi har gett dig (eller om du har valt) ett lösenord som ger dig tillgång till vissa delar av vår webbplats, är du ansvarig för att hålla detta lösenord hemligt. Vi ber dig att inte dela ett lösenord med någon.

Om vi får kännedom om en säkerhetsincident kan vi försöka att meddela dig elektroniskt så att du kan vidta lämpliga skyddsåtgärder. Genom att använda dessa Webbplatser eller tillhandahålla personuppgifter till oss godkänner du att vi kan kommunicera elektroniskt med dig, om säkerhets-, sekretess- och administrativa problem som rör din användning av dessa Webbplatser. Vi kan lägga upp ett meddelande på våra Webbplatser om det inträffar en säkerhetsincident. Under dessa omständigheter kan vi även skicka ett meddelande till dig på den e-postadress du har lämnat till oss. Beroende på var du bor, kan du ha laglig rätt att bli underrättad skriftligen i händelse av en säkerhetsincident.

Lagring

Dina personuppgifter kommer att lagras så länge som det är rimligen nödvändigt för de ändamål som anges i denna policy och dessa är antingen för berättigade affärsintressen, såsom krävs av lag eller för att de är nödvändiga för att utföra en tjänst åt dig. Kontakta oss om du vill ha mer information om gällande lagringstider.

Vi kan lagra en anonymiserad form av dina personuppgifter som inte längre hänvisar till dig, för statistiska ändamål utan tidsbegränsning, i den mån vi har ett berättigat och lagligt intresse att göra det.

Styrande lag / jurisdiktionsort / forum

Detta avtal ska regleras av lagarna i Sverige.

Dina rättigheter

Du har rätt att: (i) begära information om och få tillgång till alla dina personuppgifter som vi innehar, (ii) begära att eventuella felaktiga personuppgifter vi innehar rättas, (iii) invända mot vissa typer av behandling av dina personuppgifter som vi utför (inklusive rätten att avbeställa all direktreklam), (iv) begära att vi raderar de personuppgifter vi innehar om dig, med förbehåll för vår lagringspolicy och (v) att begära en kopia av dina personuppgifter i ett maskinläsbart, vanligt använt format (eller begära att vi överför dina personuppgifter i ett sådant format till en tredje parts tjänsteleverantör).

Fastän vissa av dessa rättigheter kan utövas av dig själv direkt på Webbplatserna, behöver många av rättigheterna, t.ex. de som rör begäranden om att radera dina personuppgifter, skickas till oss. Vi kommer att beakta sådana önskemål och svara dig inom 30 dagar. Vi kan komma att ta ut en liten avgift av dig och kräva verifiering av din identitet för att lämna ut en kopia av dina personuppgifter, i den utsträckning lagen medger.

Snabbreferens:

Snabbreferens:
Öppenhet och att bli informerad Du har rätt att få information om hur dina personuppgifter används. Denna information är i förekommande fall antingen listad i denna integritetspolicy eller så kan du kontakta oss för att få ytterligare information.
Rättelse Om någon av de personuppgifter vi har om dig är felaktig har du rätt att begära rättelse av detta.
Radering och begränsning av behandling Du har rätt att begära att dina personuppgifter raderas eller begära en begränsning av hur vi använder dem. Dessa rättigheter är inte absoluta och vi kan vara tvungna att lagra dina personuppgifter, till exempel för att uppfylla en laglig skyldighet eller för att utöva eller försvara ett rättsligt anspråk.
Invändningar Du har rätt att invända mot att dina personuppgifter används för ett visst ändamål och du kan utöva dessa rättigheter, till exempel via en länk för avbeställning som finns längst ned i varje e-postmeddelande.
Tillgång: Du har rätt att begära information om de personuppgifter vi innehar som avser dig.

Överföringar till länder utanför EES

Om du väljer att lämna ut dina personuppgifter kan LGESW komma att göra gränsöverskridande överföringar av uppgifterna till sina närstående bolag och dotterbolag eller till andra tredje parter och lagra dem på en destination utanför det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (”EES”). De kan även bli behandlade av personal som finns utanför EES och som arbetar för oss, vårt moderbolag i Sydkorea eller för en av våra leverantörer. Det inkluderar personal som, bland annat, arbetar med leverans av din order, behandling av dina betalningsuppgifter och tillhandahållande av supporttjänster. Observera att dessa kan vara belägna i andra jurisdiktioner runt om i världen, som kanske inte har samma dataskyddslagar som ditt land har, men i den mån det är möjligt ska vi vidta rimliga åtgärder för att se till att dina personuppgifter är skyddade, dvs. genom att ha tillräckliga (dataöverförings-) kontrakt på plats med alla som något överförs till och/eller genom att kräva att de är certifierade av mekanismer som Privacy Shield (gäller endast USA).

När du tillhandahåller dina personuppgifter ska du vara medveten om att vi kommer att:

  • • använda dina personuppgifter för de ändamål som angetts ovan, i enlighet med denna integritetspolicy och
  • • överföra dina personuppgifter till ett land utanför ditt bosättningsland, som beskrivits ovan.

Vi kommer att införa de lämpliga skyddsåtgärder som krävs för att säkerställa att dina personuppgifter behandlas säkert och i enlighet med denna policy och tillämpliga lagar. Kontakta oss om du vill ha mer information om sådana skyddsåtgärder.

Vi kommer att vidta alla åtgärder som rimligen kan krävas för att säkerställa att dina personuppgifter behandlas säkert och i enlighet med denna integritetspolicy. Om du besöker oss från ett land utanför Sverige, tänk då på att du överför dina personuppgifter till Sverige, som kanske inte har samma dataskyddslagar som ditt land har.

För företag

Iden mån ditt agerande är ett led i din affärsverksamhet kommer vi att behandla dina uppgifter på ett sätt som rimligen kan förväntas för att upprätthålla vårt affärsförhållande, tillhandahålla en tjänst åt dig och/eller skicka reklammaterial om våra produkter/tjänster. Detta kommer att vara för ett berättigat intresse, avtalsenligt krav, rättsskipning eller för att uppfylla en laglig skyldighet.

Dessutom, i den mån du företräder ett företag eller är en person som hanterar normal affärsverksamhet (antingen ensam eller på uppdrag av en annan) och delar uppgifter med oss, ber vi dig att endast lämna ut personuppgifter i den mån det är nödvändigt och motiverat enligt en behandlingsgrund, t.ex. avtalsenligt krav, berättigat intresse eller för att uppfylla en laglig skyldighet. Du måste även se till att den registrerade är medveten om att du kommer att dela dennes personuppgifter för sådana ändamål och att din insamling/behandling av dennes personuppgifter är i överensstämmelse med bestämmelserna i dataskyddslagen.

I den mån det är möjligt minimera mängden personuppgifter du delar med oss, så vi båda följer principen om minimering av uppgifter. Om du delar fler personuppgifter än vad som behövs för de ändamål som krävs, ska de vara i ett pseudonymiserat eller anonymiserat format. Alla personuppgifter måste överföras till oss på ett säkert sätt.

Kontakt

Om du har några frågor om den här policyn eller om din integritet i förbindelse med LGESW i största allmänhet, kan du antingen skriva till oss på ovanstående adress med attention Integritetsansvarig, eller skicka ett e-postmeddelande till:dpo-eu@lge.com.

Om du vill ha mer information, besök Datainspektionens webbplats (den svenska myndigheten för dataskydd) på https://www.datainspektionen.se/ eller kontakta oss.

Klagomål

Om du har något klagomål ber vi dig att i första hand vänder dig till oss men du kan naturligtvis även välja att vända dig direkt till Datainspektionen (eller sådan annan relevant utländsk myndighet för dataskydd).

Direktreklam

Ibland kommunicerar vi med användare som prenumererar / lämnat sitt samtycke på/för våra tjänster via e-post eller sms (avseende information om våra produkter, kampanjer eller erbjudanden) eller när det ligger inom vårt berättigade intresse att göra det. Vi kan till exempel använda din e-postadress (eller när det är relevant, din postadress eller ditt telefonnummer) för att bekräfta din begäran, att skicka meddelande om betalningar, för att skicka information om ändringar i våra produkter och tjänster, för att våra samarbetspartners ska kunna förse dig med information om möjligheten till förlängning av produktgarantier (för närvarande AQILO Business Consulting GmbH), för att kunna skicka begäran om att du ska skriva ett omdöme för en produkt och för att skicka underrättelser och andra upplysningar enligt lag. Även om du kan avbeställa direktreklam, tänk på att det är i ditt intresse att se till att vi kan leverera vissa meddelanden som inte handlar om reklam, till exempel meddelanden om betalningar, samt att vi kanske måste leverera vissa underrättelser till dig enligt lag.

Vi ger dig dock möjlighet att avbeställa direktreklam och annan form av kommunikation från oss, som du inte vill ha. Det kan t.ex. gälla e-post eller uppdateringar från oss om nya tjänster och produkter som erbjuds på Webbplatsen, eller om du inte vill att vi delar dina personuppgifter med tredje part i marknadsföringssyfte. Du avbeställer genom att markera eller avmarkera den ruta som finns där personuppgifter samlas in eller genom att kontakta oss med användning av kontaktuppgifterna som tillhandahålls på https://www.lg.com/se/support/chat-email

Vi kommer att behandla din avbeställning så snart som möjligt, men tänk på att du under vissa omständigheter kan få en del ytterligare meddelanden tills avbeställningen är behandlad. Du kan även avbeställa sådan e-post genom att klicka på avbeställningslänken som finns i e-postmeddelandet.