Continue to content

Privacy en Cookiebeleid

LG Electronics Benelux Sales B.V. en LG Electronics Inc. (“LGE”) hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy en als onderdeel van ons streven naar privacy, publiceren we dit privacy en cookiebeleid. Dit privacy en cookiebeleid is alleen van toepassing op https://www.lg.com/nl en alle andere websites en diensten die worden beheerd door LGE waar dit privacy en cookiebeleid wordt gepubliceerd of waar ernaar verwezen wordt (samen de "Sites" genoemd). Dit privacy en cookiebeleid is niet van toepassing op gegevens die offline worden verzameld of op gegevens die worden geplaatst of aangeleverd door derden (tenzij uitdrukkelijk aangegeven door ons). 

A. Verzamelde gegevens 

Dit privacy en cookiebeleid is alleen van toepassing op gegevens die via de Sites worden verzameld en niet op gegevens die langs andere weg door LGE worden verzameld.

"Persoonsgegevens" zijn gegevens die u persoonlijk identificeren of gegevens op basis waarvan u identificeerbaar bent, zoals uw naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, bedrijfsnaam of in sommige gevallen uw IP-adres indien dit kan worden gebruikt om u te identificeren.

LGE verzamelt en bewaart de Persoonsgegevens die u aan ons hebt verstrekt. Daarnaast kunnen wij ook uw Persoonsgegevens verzamelen omdat wij deze waarnemen of kunnen afleiden uit uw interactie met de Sites (bijvoorbeeld doordat wij informatie krijgen via cookies (zie hieronder). De Persoonsgegevens die wij van u verzamelen is afhankelijk van uw specifieke activiteiten en de producten of diensten die wij aan u leveren. Hieronder volgen enkele voorbeelden van manieren waarop wij Persoonsgegevens verzamelen via de Sites:

  • we kunnen uw voornaam, achternaam en product- of dienstgegevens verzamelen als u contact met ons opneemt met een vraag over onze producten of diensten;
  • we kunnen uw voornaam, achternaam, adres en factuurgegevens verzamelen als u een product of dienst aanschaft op de Sites;
  • we kunnen registratiegegevens verzamelen over een product dat of hardware die u koopt van LGE, en deze gegevens kunnen worden gekoppeld aan uw naam en adres;
  • we kunnen registratiegegevens verzamelen over een LG-product dat u hebt gekocht, uw adres- en contactgegevens als u een aanvraag indient voor garantieservices via LG.com, bijvoorbeeld wanneer u uw LG-apparaat laat repareren;
  • we kunnen uw voornaam, achternaam, adresgegevens, e-mailadres en factuurgegevens verzamelen als u informatie downloadt van een Site;
  • we kunnen uw voornaam, achternaam en e-mailadres verzamelen als u ervoor kiest om een onderzoek in te vullen;
  • we kunnen details van uw aankoopgeschiedenis, factuurgegevens en contactgegevens verzamelen als u een LG-account aanmaakt;
  • we kunnen informatie verzamelen van een claim die u hebt ingediend onder een productgarantie van een van onze geautoriseerde servicecentra, bijvoorbeeld wanneer u uw product naar een erkend servicecentrum hebt gebracht om het te laten repareren;
  • we kunnen ook gegevens verzamelen over uw computer, mobiele telefoon, persoonlijke elektronische apparaten en alle andere soortgelijke elektronische of mobiele apparaten, inclusief, voor zover beschikbaar, uw IP-adres, besturingssysteem en browsertype, voor systeembeheer en het verzamelen van samengevoegde informatie. Dit zijn statistische gegevens over de browse-activiteiten en -patronen van onze gebruikers die geen Persoonsgegevens bevatten die u identificeren. We kunnen ook registratiegegevens of andere informatie over uw product of dienst verzamelen.
  • we kunnen uw naam en mobiele telefoonnummer verzamelen als u toestemming geeft voor het ontvangen van automatisch gekozen en/of vooraf opgenomen telemarketingberichten van of namens ons op uw mobiele nummer.
  • we kunnen uw naam en mobiele telefoonnummer verzamelen als u toestemming geeft voor het ontvangen van sms/mms-berichten van of namens ons op uw mobiele nummer.
  • we kunnen uw voor- en achternaam verzamelen, uw e-mailadres (ID), wachtwoord, schermnaam en geboortedatum om content te kunnen uploaden of om commentaar toe te voegen op de Sites;

De bovenstaande lijst is niet volledig maar geeft voorbeelden van de Persoonsgegevens die via de Sites kunnen worden verzameld, of deze kunnen via telefonische opnamen zijn verzameld van alle oproepen die zijn ontvangen of gedaan door onze klantenservice. Als u niet wilt dat LG uw persoonlijke gegevens verzamelt, verstrek deze dan niet aan ons, maar het kan nodig zijn om u een dienst te verlenen. 

De informatie die wij kunnen ontvangen wanneer u de Sites gebruikt, is onder te verdelen in de volgende categorieën: 

  • We kunnen informatie verzamelen over de producten die u aanschaft of klantenservice die u vraagt via de Sites. Apparaatinformatie kan productcode of modelnummer omvatten, uw IP-adres, productcategorie of F/W- en S/W-informatie, landcode of apparaatid (MAC-adres, UUID enz.).
  • Wanneer u zich voor het eerst op de Sites registreert, wordt u gevraagd om bepaalde gegevens in te voeren, zoals uw emailadres (dat wordt uw gebruikers-id), wachtwoord, telefoonnummer, naam en adres.
  • Informatie over het gebruik. Informatie over het gebruik verwijst naar alle informatie die verzameld is van de Sites zoals welke actie is toegepast op de Sites zoals het klikken op logs; uw registratiegegevens of hoe u de Sites gebruikt. .
  • IP-adres. Wanneer u de Sites gebruikt, kunnen we automatisch uw IP-adres vastleggen (het unieke adres dat uw computer op internet identificeert) dat automatisch wordt herkend door onze server.
  • Een "cookie" is een klein tekstbestand dat kan worden gebruikt om gegevens te verzamelen over wat u op de Sites doet.
  • (ook bekend als "clear gifs," "web bugs" of "pixel-tags") "Webbeacons" zijn kleine afbeeldingen met een unieke identificatie, vergelijkbaar met cookies, en ze worden gebruikt om de gebruikers te tellen die bepaalde pagina's van de Sites hebben bezocht en om te helpen bij het bepalen van de effectiviteit van promotionele of publicitaire campagnes. Wanneer gebruikt in met HTML opgemaakte e-mailberichten, kunnen webbeacons de afzender vertellen of en wanneer het e-mailbericht is geopend. In tegenstelling tot de cookies, die worden opgeslagen op de vaste schijf van de computer van een gebruiker, zijn webbeacons onzichtbaar ingesloten op webpagina's.

COOKIEBELEID 

De Sites maken gebruik van cookies. Hieronder vindt u meer informatie over cookies en hoe u deze kunt beheren. Als u het gebruik van deze cookies niet accepteert, verleen dan geen toestemming door de betreffende tick box aan te vinken op de website of schakel ze dan uit volgens de instructies in dit cookiebeleid.

WAT IS EEN COOKIE?

Cookies zijn tekstbestanden met kleine hoeveelheden informatie die naar uw computer of mobiele apparaat worden gedownload wanneer u een website bezoekt. Cookies worden vervolgens bij elk volgend bezoek teruggestuurd naar de oorspronkelijke website of naar een andere website die de cookie herkent. Cookies zijn handig omdat ze ervoor zorgen dat een website het apparaat van een gebruiker herkent.

Cookies hebben veel verschillende taken, zoals u efficiënt tussen pagina's laten navigeren, uw voorkeuren onthouden en over het algemeen de gebruikerservaring verbeteren. Ze kunnen ook helpen ervoor te zorgen dat advertenties die u online ziet beter aansluiten bij u en uw interesses.

Ga voor meer informatie over cookies naar http://www.allaboutcookies.org/. Hier kunt u ook zien welke cookies op uw apparaat zijn ingesteld en hoe u deze kunt beheren en verwijderen.

WELKE COOKIES GEBRUIKEN WE OP DE SITES?

We gebruiken de volgende cookies: 

  • Strikt noodzakelijke cookies: Dit zijn cookies die vereist zijn voor de werking van onze website. Ze omvatten bijvoorbeeld cookies waarmee u kunt inloggen op beveiligde delen van onze website. Deze cookies verzamelen geen informatie over u die zou kunnen worden gebruikt voor marketing of die onthouden waar u op internet was. Deze categorie cookies kan niet worden uitgeschakeld.
  • Analytische cookies: Deze cookies stellen ons in staat bezoekers te herkennen en het aantal te tellen en om te zien hoe bezoekers zich verplaatsen op onze website wanneer ze deze gebruiken. Dit helpt ons de manier waarop onze website werkt te verbeteren, bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat gebruikers gemakkelijk vinden wat ze zoeken en om gepersonalizeerde inhoud aan te bieden.

Onze website maakt gebruik van cookies van Google Analytics. Gegevens die worden verzameld door cookies van Google Analytics worden doorgegeven aan en opgeslagen door Google op servers in de Verenigde Staten van Amerika in overeenstemming met haar privacybeleid. Ga naar https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=nl. Voor een overzicht van de privacy bij Google en hoe dit van toepassing is op

Google Analytics. U kunt zich afmelden voor tracking door Google Analytics via https://support.google.com/analytics/answer/181881?hl=nl&ref_topic=2919631

Ook zijn er andere derde partijen die analytische cookies gebruiken zoals weergegeven in de tabel hieronder. De derde partijen zijn zelf verantwoordelijk voor het gebruik van deze cookies. Voor meer informatie raadpleeg de privacy policy van deze derde partijen.

  • Performance cookies: Deze worden gebruikt o m u te herkennen wanneer u terugkeert naar onze website. Dit stelt ons in staat onze inhoud voor u te personaliseren en uw voorkeuren te onthouden (bijvoorbeeld uw taalkeuze of regio). Deze cookies worden gebruikt om u te voorzien van handige functies, zoals productbeoordelingen en het afspelen van productvideos.
  • Advertentie cookies. Deze worden gebruikt om gebruikers te voorzien van advertenties die voor hen relevant zijn door informatie te verzamelen over hun surfgedrag en sitegebruik. Ze kunnen ook worden gebruikt om derden in staat te stellen relevante en gepersonaliseerde advertenties aan gebruikers te tonen via hun netwerken, om de effectiviteit van advertentiecampagnes te meten en om het aantal keren dat u dezelfde advertentie ziet te beperken.

In de onderstaande tabel vindt u meer informatie over individuele cookies die en de doeleinden waarvoor we ze gebruiken:

No

 

Cookie Type

Cookie Naam

Domein

Geldigheid

1

performance

noMoreToday

LG

1 dag

2

strikt noodzakelijk

NL_eCookieOpenFlag

LG

1 dag

3

Strikt noodzakelijk

NL_LGCOM_ADVERTISING

LG

1 jaar

4

strikt noodzakelijk

NL_LGCOM_ANALYSIS_OF_SITE

LG

1 jaar

5

strikt noodzakelijk

NL_LGCOM_IMPROVEMENTS

LG

1 jaar

6

strikt noodzakelijk

NL_LGCOM_SOCIAL_MEDIA

LG

1 jaar

7

performance

LG5_SupportSearch

LG

30 dagen

8

performance

LG5_RememberAccount

LG

30 dagen

9

performance

LG5_filter

LG

sessie

10

performance

LG5_RecentlyView

LG

30 dagen

11

performance

LG5_B2B_RecentlyView

LG

30 dagen

12

performance

LG5_CST_RecentlyView

LG

30 dagen

13

performance

LG5_B2B_CompareCart

LG

sessie

14

performance

LG5_CompareCart

LG

sessie

15

performance

LG5_CompareLock

LG

sessie

16

performance

LG5_PageHistory

LG

sessie

17

performance

LG5_ReviewHelpful

LG

30 dagen

18

performance

LG5_SearchResult

LG

30 dagen

19

performance

LG5_B2B_SearchResult

LG

30 dagen

20

performance

fr

Facebook

3 maanden

21

advertentie

_fbp

Facebook

3 maanden

22

advertentie

_gcl_au

Google

3 maanden

23

advertentie

IDE

Google

sessie

24

advertentie

NID

Google

6 maanden

25

advertentie

t1

SIZMEK

3 maanden

26

advertentie

u2

SIZMEK

3 maanden

27

advertentie

ActivityInfo2

SIZMEK

3 maanden

28

advertentie

cid

Adform

2 maanden

29

advertentie

uid

Adform

2 maanden

30

analytisch

s_cc

Adobe

sessie

31

analytisch

s_fid

Adobe

5 jaar

32

analytisch

s_invisit

Adobe

sessie

33

analytisch

s_nr

Adobe

1 maand

34

analytisch

s_ppv

Adobe

sessie

35

analytisch

s_ppvl

Adobe

sessie

36

analytisch

s_sq

Adobe

sessie

37

analytisch

s_vi

Adobe

2 jaar

38

analytisch

s_vnum

Adobe

1 maand

39

analytisch

sat_track

Adobe

sessie

40

analytisch

u2

Google

3 maanden

41

analytisch

uid

Google

2 maanden

42

analytisch

__utma

Google

2 jaar

43

analytisch

__utmb

Google

30 minuten

44

analytisch

__utmc

Google

sessie

45

analytisch

__utmt_UA-38652751-1

Google

10minuten

46

analytisch

__utmt_UA-42206083-2

Google

10minuten

47

analytisch

__utmz

Google

6 maanden

48

analytisch

_dc_gtm_UA-**

Google

1 minuut

49

analytisch

_ga

Google

2 jaar

50

analytisch

_gat_UA-**

Google

1 minuut

51

analytisch

_gcl_au

Google

1 dag

52

analytisch

_gid

Google

1 dag

53

analytisch

s_adserv

SIZMEK

30 minuten

54

analytisch

_vwo_uuid_v2

Wingify

1 dag

55

strikt noodzakelijk

SESSION

LG

sessie

56

strikt noodzakelijk

C

Adform

1 maand

57

advertentie

demdex

Demdex

6 maanden

58

performance

dextp

Demdex

6 maanden

59

performance

dpm

Demdex

6 maanden

60

advertentie

ev_sync_dd

Everesttech

15 dagen

61

advertentie

everest_g_v2

Everesttech

1 jaar

62

performance

_js_datr

Facebook

sessie

63

performance

sb

Facebook

sessie

64

performance

wd

Facebook

7 dagen

65

performance

datr

Facebook

2 jaar

66

advertentie

ab

Agkn

1 jaar

67

advertentie

anj

Adnxs

15 maanden

68

advertentie

audit

Rubiconproject

1 jaar

69

advertentie

c

Bidswitch

1 jaar

70

analytisch

c

Creative-serving

13 maanden

71

advertentie

callback

Id5-sync

1 dag

72

advertentie

car

Id5-sync

1 dag

73

advertentie

cf

Id5-sync

1 dag

74

advertentie

cip

Id5-sync

1 dag

75

advertentie

cnac

Id5-sync

1 dag

76

advertentie

gdpr

Id5-sync

1 dag

77

advertentie

id5

Id5-sync

1 dag

78

advertentie

3pi

Id5-sync

1 dag

79

advertentie

icu

Adnxs

3 maanden

80

advertentie

khaos

Rubiconproject

1 jaar

81

advertentie

PUBMDCID

Pubmatic

1 dag

82

advertentie

PugT

Pubmatic

1 maand

83

advertentie

KRTBCOOKIE_218

Pubmatic

3 maanden

84

advertentie

KRTBCOOKIE_377

Pubmatic

3 maanden

85

advertentie

KRTBCOOKIE_466

Pubmatic

1 maand

86

advertentie

tuuid

Bidswitch

1 jaar

87

advertentie

tuuid

Creative-serving

13 maanden

88

advertentie

tuuid_lu

Bidswitch

1 jaar

89

advertentie

tuuid_lu

creative-serving

13 maanden

90

performance

LG5_ExcitingOffer

LG

sessie

 

Meer informatie over hoe onze cookies werken, vindt u in de tabel die hier beschikbaar is: https://www.lg.com/nl/download/nl-privacy-policy.pdf

 

HOE COOKIES UIT TE SCHAKELEN OF TE VERWIJDEREN?

U kunt cookies uitschakelen door de instelling in uw browser te activeren waarmee u de instelling van alle of sommige cookies kunt weigeren. Als u echter in uw browserinstellingen alle cookies uitschakelt (inclusief strikt noodzakelijke cookies), hebt u mogelijk geen toegang tot alle of delen van de Sites. 

Als u een cookie of categorie van cookies uitschakelt, wordt de cookie niet uit uw browser verwijderd. Dit moet u apart in uw browser doen.

Als u uw cookie-instellingen wilt wijzigen, gaat u naar het menu 'Opties' of 'Voorkeuren' van uw browser. U kunt ook in uw browser naar de optie 'Help' gaan voor meer informatie.

Bekijk de onderstaande links voor meer informatie over de cookie-instellingen voor uw browser: 

 

B. Gebruik van gegevens

We gebruiken de via deze Sites verzamelde Persoonsgegevens primair voor de volgende doeleinden:

  • om diensten te leveren;
  • om een transactie uit te voeren of een dienst te verlenen die u hebt aangevraagd;
  • om aan een door u ingediend garantie- of reparatieverzoek te voldoen;
  • om uw LG-account te beheren;
  • om ervoor te zorgen dat de Sites aansluiten op uw wensen;
  • om het voor ons mogelijk te maken inhoud te ontwikkelen en publiceren die zo relevant mogelijk voor u is;
  • om u zo nodig op de hoogte te brengen van belangrijke aanpassingen in dit privacybeleid;
  • om u toegang te bieden tot delen van de Sites die niet algemeen toegankelijk zijn;
  • om contact met u op te nemen als reactie op aanmeldingsformulieren, zoals een koppeling voor het opnemen van contact of andere vragen;
  • om te voldoen aan wettelijke voorschriften;
  • Om uw feedback te verkrijgen over onze producten en diensten, indien nodig met uw afzonderlijke toestemming.

Wij gebruiken uw Persoonsgegevens voor deze doeleinden op basis van het feit dat een dergelijk gebruik van uw Persoonsgegevens noodzakelijk is: (i) om te voldoen aan een contract dat we met u afgesloten hebben (of voor de uitvoering van stappen voorafgaand aan het contract), (ii) voor de doeleinden van de gerechtvaardigde belangen van onszelf of een derde partij (inclusief onze legitieme commerciële en gerelateerde belangen, zoals het begrijpen van onze klanten en potentiële klanten en het verstrekken van informatie over onze producten en diensten) en dit geen onnodige invloed heeft op uw belangen of grondrechten en vrijheden; of (iii) voor de naleving van wet- en regelgeving waaraan wij zijn onderworpen of waarvoor u ons toestemming hebt gegeven. 

Waar u toestemming heeft gegeven, kunt u uw recht uitoefenen om uw toestemming (voor genoemd gebruik) in te trekken door ons te schrijven of waar dat is aangegeven in te trekken, of door het betreffende selectievakje uit te schakelen op de plaatsen waar Persoonsgegevens worden verzameld zoals bij de cookiebeheer knop, of bijvoorbeeld door u af te melden voor marketing-e-mails / communicatie waarmee u eerder toestemming had gegeven.

C. Het delen en openbaar maken van gegevens  

Hieronder volgen enkele voorbeelden van manieren waarop wij Persoonsgegevens in de volgende gevallen kunnen delen of openbaar maken: 

  • Om een dienst voor u uit te voeren. Bijvoorbeeld, als u een item aanschaft of downloadt via een site, is het mogelijk dat we uw Persoonsgegevens delen om het item aan u te kunnen leveren. Als u ons bovendien per e-mail een vraag stelt, kunnen we uw emailadres gebruiken om uw vraag te verwerken en te beantwoorden. Als u een product aanschaft via de Sites, moeten we uw gegevens delen met derden om het door u aangevraagde product aan u te leveren en te installeren.
  • Met ons moederbedrijf, onze dochterondernemingen en gelieerde bedrijven om u beter van dienst te kunnen zijn. Mogelijk moet LGE uw gegevens met deze partijen delen om u de gevraagde diensten te kunnen verlenen of om ervoor te zorgen dat onze diensten en producten aan uw behoeften voldoen. Zo kan het in bepaalde gevallen nodig zijn dat LGE uw gegevens doorgeeft aan het moederbedrijf in Korea om u de door u gewenste producten of diensten te bezorgen, maar ze zal dit doen met volledige inachtneming van alle toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming (zie ook onderdeel E hieronder).
  • Met niet-gelieerde derden, serviceproviders, agenten of zelfstandige contractanten die ons helpen bij de instandhouding van onze Sites en die andere administratieve diensten aan ons verlenen (zoals orderverwerking en -afhandeling, klantenservice, onderhoud en analyse van gegevens, verzending van klantcommunicatie namens LGE, verzameling van inzendingen). We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat deze niet-gelieerde derden de Persoonsgegevens niet zullen gebruiken voor andere doeleinden dan het verlenen van de administratieve diensten waarvoor ze verantwoordelijk zijn. Deze niet-gelieerde derden/serviceproviders die ons helpen bij het beheer van onze Sites, hebben toegang tot Persoonsgegevens. Registreer u niet of dien geen Persoonsgegevens in als u niet wilt dat onze niet-gelieerde derden/serviceproviders toegang hebben tot uw gegevens.
  • Om te voldoen aan wet- en regelgeving of in het vertrouwen dat zulks noodzakelijk is om aan de wet of aan onze wettelijke verplichtingen te voldoen, om onze rechten of eigendommen te beschermen, waaronder de rechten en eigendommen van LGE, of om in dringende omstandigheden de persoonlijke veiligheid van onze eindgebruikers te beschermen.
  • Met derden in het kader van een bedrijfsreorganisatie, zoals een fusie, overname of de verkoop van al onze of vrijwel al onze bedrijfsmiddelen.
  • Om bescherming te bieden tegen potentiële fraude kunnen we de via deze Sites verzamelde gegevens controleren bij derden. Bij een dergelijke controle kunnen we uw Persoonsgegevens van die dienstverleners ontvangen.
  • Tenzij zoals beschreven in dit privacy beleid of bij ons verzoek om informatie zullen we de Persoonsgegevens niet anderszins gebruiken, delen of bekendmaken aan derden.

D. VERZAMELING EN GEBRUIK VAN GEGEVENS VAN KINDEREN JONGER DAN ZESTIEN

LGE is er niet bewust op uit om kinderen die jonger zijn dan 16 om hun Persoonsgegevens te vragen en die te verzamelen. Evenmin staat LGE deze personen bewust toe om de Sites te gebruiken. Als u jonger bent dan 16, registreer u dan niet voor de Sites en stuur ons geen Persoonsgegevens.

E. INTERNATIONALE DOORGIFTE VAN PERSOONSGEGEVENS

Als u ervoor kiest om ons Persoonsgegevens te verstrekken, kan LGE deze doorgeven naar gelieerde ondernemingen en dochterondernemingen of naar derden, over de grenzen, en van uw land of rechtsgebied naar andere landen of rechtsgebieden over de hele wereld die misschien niet hetzelfde niveau voor gegevensbescherming bieden als uw land. 

We zullen voldoende voorzorgsmaatregelen treffen om ervoor te zorgen dat uw Persoonsgegevens veilig worden behandeld in overeenstemming met dit beleid en de toepasselijke wet- en regelgeving. Om dit niveau van bescherming van uw Persoonsgegevens te garanderen, gebruikt LGE normaal gesproken een overeenkomst voor doorgifte van gegevens die gesloten wordt met de ontvanger en gebaseerd is op standaard contractbepalingen die zijn goedgekeurd door de Europese Commissie. Een exemplaar van deze bepalingen is hier beschikbaar: http://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/transfer/index_en.htm. We doen dit ook door ervoor te zorgen dat ontvangers zijn gecertificeerd door mechanismen zoals het Privacy Shield (alleen van toepassing op de VS). Neem voor meer informatie over doorgifte van uw Persoonsgegevens buiten de Europese Economische Ruimte en de waarborgen contact met ons op (waaronder een kopie van de betreffende overeenkomst).

F. FORUMS, CHATROOMS EN ANDERE OPENBARE PUBLICATIEGEBIEDEN

Alle gegevens die u vermeldt in een bericht dat u publiceert op een website voor productbeoordeling, in een chatroom of in een ander openbaar publicatiegebied, zijn beschikbaar voor iedereen met internettoegang. Vermeld bijvoorbeeld uw e-mailadres niet in een door u gepubliceerd bericht als u niet wilt dat anderen dit adres weten.

G. WEBSITES VAN DERDEN

Deze verklaring is alleen van toepassing op via de Sites verzamelde gegevens. De Sites kunnen links naar andere websites bevatten. We zijn niet verantwoordelijk voor privacy praktijken of de inhoud van deze andere websites.

H. OVERDRACHT

Als onze bedrijfsmiddelen geheel of gedeeltelijk worden verkocht of overgenomen door een andere partij, of in het geval van een fusie, verleent u ons het recht om uw Persoonsgegevens en niet-persoonlijk gegevens over te dragen die via de Sites zijn verzameld.

I. WIJZIGINGEN IN DIT PRIVACYBELEID

Wij behouden ons het recht voor om dit privacy en cookiebeleid naar eigen goeddunken en op elk gewenst moment aan te passen. Wanneer we dit doen, passen we ook de datum voor 'laatste aanpassing' onder aan dit privacy en cookiebeleid aan.

J. BEVEILIGING

Geen enkele datatransmissie via internet is gegarandeerd 100% veilig. We kunnen dan ook niet garanderen dat uw gegevens veilig naar ons worden verzonden. U begrijpt dat uw verzending van gegevens naar LGE geheel op eigen risico gebeurt.

Zodra we de door u verzonden gegevens ontvangen, stellen we redelijkerwijs alles in het werk om onze systemen te beveiligen. We gebruiken firewalls om uw gegevens te beschermen tegen ongeoorloofde toegang, openbaarmaking, wijziging of vernietiging. Hierbij dient echter te worden opgemerkt dat dit geen garantie is dat de gegevens nooit kunnen worden geopend, openbaar worden gemaakt, worden gewijzigd of worden vernietigd ten gevolge van een probleem met de desbetreffende firewalls en beveiligingssoftware.

Als we vernemen dat onze beveiligingssystemen zijn geschonden, kunnen we proberen om u langs elektronische weg te informeren zodat u passende beveiligingsmaatregelen kunt treffen. Door deze Sites te gebruiken of door ons Persoonsgegevens te verstrekken stemt u ermee in dat we elektronisch met u kunnen communiceren over beveiligings-, privacy- en administratieve zaken in verband met uw gebruik van deze Sites. Bij een beveiligingsprobleem kunnen we een bericht op onze Sites publiceren. Ook kunnen we in deze omstandigheden een bericht sturen naar het e-mailadres dat u ons hebt verstrekt. Afhankelijk van waar u woont, hebt u mogelijk wettelijk recht op een schriftelijk bericht bij een beveiligingsprobleem.

K. BEWAREN 

Uw Persoonsgegevens worden zo lang bewaard als redelijkerwijs noodzakelijk is voor de doeleinden vermeld in dit beleid en dit noodzakelijk is om onze diensten aan u te leveren of voor een overeenkomst of om te voldoen aan een wettelijke verplichting, voor onze rechtspositie in geschillen of claims of voor gerechtvaardigde belangen. Neem contact met ons op voor meer informatie over toepasselijke bewaartermijnen.  

Het is mogelijk dat we een geanonimiseerde vorm van uw Persoonsgegevens die niet langer naar u verwijst, voor statistische doeleinden zonder tijdslimieten bewaren, voor zover wij een legitiem en wettig belang hebben om dit te doen.

L. UW RECHTEN

U heeft het recht om: (i) informatie te vragen over en toegang te hebben tot alle Persoonsgegevens die we over u hebben; (ii) te verzoeken om het corrigeren van onjuiste Persoonsgegevens die we bijhouden; (iii) bezwaar te maken tegen bepaalde soorten verwerking van uw Persoonsgegevens die wij uitvoeren (inclusief het recht om af te zien van elke directe marketing); (iv) te verzoeken om de Persoonsgegevens die we van u hebben te verwijderen; en (v) om een kopie van uw Persoonsgegevens aan te vragen in een redelijk normaal gebruikt format (of om ons te verzoeken uw Persoonsgegevens in een dergelijke indeling over te dragen aan een externe dienstverlener). 

Verzoeken met betrekking tot uw Persoonsgegevens, kunnen aan ons worden verstuurd via email naar lgebn.privacy@lge.com of via onze Europese Functionaris Gegevensbescherming via dpo-eu@lge.com of per post aan LG Electronics Benelux Sales B.V., Afdeling Legal, Krijgsman 1, 1186 DM Amstelveen. We zullen dergelijke verzoeken in overweging nemen en binnen 30 dagen reageren. We vereisen mogelijk verificatie van uw identiteit door het verstrekken van een kopie van uw gegevens, zoals wettelijk is bepaald.

M. CONTACT OPNEMEN MET LGE

Als u vragen hebt over dit privacybeleid of onze privacypraktijken, of als u een kopie wilt aanvragen van de Persoonsgegevens die we over u hebben, neem dan contact met ons op via email naar lgebn.privacy@lge.com of via onze Europese Functionaris Gegevensbescherming                         dpo-eu@lge.com of per post aan LG Electronics Benelux Sales B.V., Afdeling Legal, Krijgsman 1, 1186 DM Amstelveen. Alle informatie in schriftelijke communicatie valt ook onder dit beleid. U hebt ook het recht om een klacht in te dienen bij uw lokale toezichthoudende autoriteit, de Autoriteit Persoonsgegevens voor Nederland, Bezuidenhoutseweg 30, 2594 AV Den Haag of voor België de Belgische Privacycommissie, de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer, Drukpersstraat 35 1000 Brussel en voor Luxembourg via Commission Nationale pour la Protection des Données 1, avenue du Rock’n’Roll L-4361 Esch-sur-Alzette, maar we raden u aan eerst contact met ons op te nemen, omdat we er samen mogelijk op een efficiëntere manier kunnen uitkomen.

Ingangsdatum: 14 mei 2018

Laatste aanpassing: 17 juni 2020

Direct marketing

Regelmatig communiceren we per e-mail of sms met gebruikers die zich abonneren op onze diensten of daarvoor toestemming hebben gegeven. We kunnen bijvoorbeeld uw e-mailadres gebruiken om uw aanvraag te bevestigen en om kennisgevingen van betalingen, informatie over wijzigingen in onze producten en diensten, en andere wettelijk verplichte bekendmakingen toe te sturen. Hoewel u zich kunt afmelden voor marketingberichten, moet u er rekening mee houden dat het in uw belang is ervoor te zorgen dat we u bepaalde niet-marketing-gerelateerde berichten kunnen sturen, zoals berichten van betalingen en dat we wellicht door de wet verplicht zijn bepaalde mededelingen aan u te sturen.

We bieden u echter de mogelijkheid om u af te melden als u dergelijke berichten niet van ons wilt ontvangen, zoals e-mails of updates over nieuwe diensten en producten die worden aangeboden op de Sites, of als u niet wilt dat we uw Persoonsgegevens met derden delen. De afmeldoptie kan worden ingesteld door het betreffende selectievakje in- of uit te schakelen op de plaatsen waar Persoonsgegevens worden verzameld, of door contact met ons op via email naar lgebn.privacy@lge.com of per post aan LG Electronics Benelux Sales B.V., afdeling Data Protection, Krijgsman 1, 1186 DM Amstelveen. We verwerken uw opzegging zo snel mogelijk, maar in sommige gevallen kunt u nog enkele berichten ontvangen voordat de opzegging is verwerkt. U kunt zich ook afmelden voor de ontvangst van dergelijke e-mails door op de afmeldingskoppeling te klikken in de tekst van de e-mail.